Trapetsitaiteilua ja akrobatiaa Kustavin kesässä

ArtTeatro tuo nykysirkuksen keskikesäksi Kustaviin. ArtTeatro tuo nykysirkuksen keskikesäksi Kustaviin. Kuva: Artteatro

Alle tuhannen asukkaan Kustavi paisuu kesäkuukausina 15 000 mökkiasukkaan myötä vilkkaaksi ja eläväksi saaristokunnaksi. Volter Kilvestä tunnettu Kustavi niittää mainetta nykyään myös sirkustelun kotikuntana. Paikallisen ArtTeatron järjestämä Saariston sirkusfestivaali valloittaa taas kesällä Kustavin 4.7.–3.8.

Tapahtumien keskipisteenä on keskellä kaunista saaristolaismaisemaa sijaitseva Salminiitun tila, joka tulee vastaan Turusta päin tultaessa pari kilometriä ennen Kustavin keskustaa.

Kyseessä on kuukauden mittainen sirkustaiteen kulttuuritapahtuma, jossa järjestetään monipuolisia ja hauskoja aktiviteettejä sekä tietysti esityksiä. Kaiken takana on Art Teatron kaksikko, eli trapetsitaiteilija Pauliina Räsänen sekä mestariakrobaatti Slava Volkov. Heillä molemmilla on takanaan vuosien kokemus maailmankuulusta Cirque du Soleilista ja maailman kiertämisestä ristiin rastiin sen mukana.

Räsänen on käynyt läpi ainoana suomalaisena Montrealin maailmankuulun sirkuskoulun ja Volkov on puolestaan entinen taitovoimistelun maailmanmestari.

Maailmaa melkoisesti nähnyt kaksikko kyllästyi aikanaan jatkuvaan reissaamiseen ja suurkaupunkien hälinään ja asettui vuonna 2008 Kustavin rauhaan. Sen jälkeen Kustavin keskustan kupeeseen nousi kerros kerrokselta näyttävä hirsilinna, jossa pitää nyt majaansa siis Art Teatron upea sirkusstudio.

Tämän vuoden esiintyvä kokoonpano kulkee nimellä Circus Sagittarius. Mukana estradilla nähdään isäntäpariskunnan lisäksi Ranskasta tulevat trapetsilentäjät Angelique ja Katharina, manipulaatiotaituri Aarni Pahajoki, pianovirtuoosi Elvin Soboleff sekä tietysti sirkuksen oma prinsessa Saaga Volkova.

Esitys on kahden tunnin ja vartin pituinen. Circus Sagittarius esiintyy koko festariviikon ajan torstaista lauantaihin aina kello 19 alkaen. Esitys sopii erinomaisesti myös lapsille. Loput viikonpäivät sunnuntaista keskiviikkoon täyttyvät lasten ja myös aikuisten sirkusleiripäivistä sekä työpajoista.

– Uusi show tehdään joka vuosi, onhan meillä paljon täällä sellaisia katsojia, jotka käyvät vuosittain. Myös taiteilijat vaihtuvat jonkin verran, mutta on meillä myös sellaisia taitelijoita, jotka ovat olleet täällä jo useana vuotena, Räsänen tarkentaa.

– Suomalainen saaristo on ympäristönä poikkeuksellisen hieno ja saariston matkailuun kannattaa panostaa enemmän ulkomaita myöden. Saaristossa tapahtuu yllättävän paljon kaikkea ja yhteistyöllä saadaan varmasti vielä enemmän aikaan, hän vielä muistuttaa.

Heikki Möttönen

Turun kaupunginteatterissa aloitti kolme uutta näyttelijää

Uudet näyttelijät Pauliina Saarinen (vas.), Pihla Maalismaa ja Aaro Wichmann.

Turun kaupunginteatterissa on aloittanut kolme uutta nuorta näyttelijää; Pihla Maalismaa , Pauliina Saarinen ja Aaro Wichmann . He kaikki ovat mukana 13. syyskuuta ensi-iltansa saavassa Amélie -musikaalissa.

Jyrsintä- ja päällystystyö Eerikinkadulla

Jyrsintä- ja päällystystyö haittaa liikennettä Eerikinkadulla Puistokadun risteyksessä 28. elokuuta asti kello 9–15, mutta ei viikonloppuna. Työ tapahtuu molemmin puolin Puistokatua Eerikinkadulla. Paikalla on liikenneopasteet ja tarvittaessa liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu liikenteen seassa.

Ville Niinistö: Euroopan unionin vaadittava Brasiliaa lopettamaan sademetsien tuhoaminen

Euroopan unionin on kannettava vastuunsa ja vaadittava Brasiliaa lopettamaan sademetsien tuhoaminen, vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö vaatii.

Selvitys: Ilmastoystävälliseen ruokavalioon siirtyminen vaatii järjestelmätason muutoksen

Ruokavalion ilmastovaikutusta voidaan vähentää 30–40 prosenttia ruokavaliota muuttamalla ja pitämällä huolta peltojen hiilivarannosta. Ilmastoystävälliseen ruokavalioon siirtymisessä tarvitaan järjestelmätason muutosta, todetaan RuokaMinimi-hankkeen loppuraportissa.

Alvar Aalto -viikon ohjelmisto houkuttelee kävijöitä arkkitehtuuri- ja muotoiluohjelmistollaan

Elokuun viimeisellä viikolla Turkuun ja Paimioon rantautuva Alvar Aalto -viikko tuo kaupunkeihin arkkitehtuurin-, muotoilun- ja taiteentäyteisen ohjelmiston. Viikon aikana luvassa on arkkitehtuuri- ja muotoiluaiheisia näyttelyjä, luentoja ja keskustelutilaisuuksia sekä elämyksellisiä arkkitehtuurikierroksia harvemmin avoinna oleviin kohteisiin.

LVI-suunnittelusta kt-vähennystä?

Suomen LVI-liitto ehdottaa, että kotitalousvähennystä kehitettäisiin tukemaan rakennusten energiatehokkuuden parantamista lisäämällä LVI-suunnittelu sen piiriin. Toistaiseksi kotitalousvähennyksen saa muun muassa LVI-asennuksesta, kodin remontoinnista, ulkorakennuksen maalauksesta sekä sähkö-, putki- ja kaapelitöistä. LVI-suunnittelu jää kuitenkin veroedun ulkopuolelle.

Sähköisen tunnistautumisen muutokset Kelassa voimaan syyskuussa

Syyskuussa voimaan astuvat muutokset pankkien tarjoamiin tunnistusmenetelmiin koskevat myös Kelan verkkoasiointipalvelua ja Omakantaa, joissa on käytössä suomi.fi-tunnistus.

Ruissaloon uusi pysäköintialue tapahtumavieraiden ja ulkoilijoiden käyttöön

Ruissalon telakka-aluetta ja Ruissalon alkupäätä pitkään vaivannut pula pysäköintipaikoista ratkesi, kun Turun satama järjesti osan varastoalueistaan autojen pysäköintiin. Samalla pysäköintialueen valvonta siirtyi Satamalta Turun kaupunkiympäristötoimialalle. Alue on pysäköintikäytössä toistaiseksi.

Vikingloton potti nousi noin 4,3 miljoonaan euroa

Vikinglotosta ei löytynyt kierroksella 34/2019 täysosumia, joten ensi viikolla potissa on noin 4,3 miljoonaa euroa.

Kaupunki
Urheilu

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

FBC:n salibandyottelut SolidSport-suoratoistopalveluun

FBC:n ja muiden Divari-joukkueiden ottelut näkyvät ensi kaudella suoratoistona.

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa. Turkulaisseuroista Divarissa alkavalla kaudella pelaa FBC, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon.

Veikkausliigan mestaruusjunaan kova tunku

Inter ja Honka ovat mukana Veikkausliigan mitalitaistossa.

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja mestaruusjunaan pyrkivät joukkueet tippuvat yksitellen kyydistä. Viikonloppuna HJK kompastui KPV:n vieraana. Tappion myötä Klubin loppukauden tilanne on selkeä. Kaikki pelit pitäisi voittaa, jotta HJK pelaisi mestaruudesta, eikä se HJK:n nykykunnossa ole realismia.

Kolme TPS:stä U18-tyttöjen leirille

Suomen alle 18-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkue leireilee Eerikkilässä 1.–4. syyskuuta. Leiriryhmään on nimetty myös TPS:n Meri Hämäläinen , Daniela Sandås ja Ellen Strömborg . Syyskuun leiri on osa maajoukkueen valmistautumista matkalla kohti vuoden päästä syksyllä koittavia alle 19-vuotiaiden EM-karsintoja. Tosin osa nyt nimetyn U18-joukkueen pelaajista taistelee jo tänä syksynä U19-joukkueeseen pääsystä.

Erik Aro tekee paluun Kristikaan

Erik Aro.

Kristika Turku on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Erik Aron kanssa. 30-vuotias 4/5 paikan pelaaja tekee tulevalla 2019-2020 kaudella kotiinpaluun kasvattajaseuraansa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.