Morsiamen ryöstö paljastaa rakkauden eri kasvot Sipilänmäen kesäteatterissa

Sipilänmäen Kesäteatterissa ollaan harjoiteltu ahkerasti kesän näytelmää varten. Sipilänmäen Kesäteatterissa ollaan harjoiteltu ahkerasti kesän näytelmää varten. Kuva: Lc Piikkiö

Sipilänmäen Kesäteatterissa on tarjolla 40:nnen teatterikesän kunniaksi viihdyttävää, mutta samalla syvällisiä ajatuksia herättävä näytelmä. Katja Ollikaisen ja Antti Laineen käsikirjoittama Morsiamen ryöstö on musiikkinäytelmä rakkaudesta, johon katsoja voi samaistua erilaisten parisuhdetarinoiden myötä. Kun pappi on sanonut sanansa, tapahtumat alkavat tuoda esille rakkauden monet kasvot ihastumisesta, kauneudesta ja toiveista pettymyksen, huolen, huolenpidon ja tuskankin ilmentymiin.

– Morsiamen ryöstö on tämän kesän kantaesitys. Se on musiikillinen tarina rakkaudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomalaiset häät on aina sellainen mielenkiintoinen kokemus, koska ihmiset tulevat häihin erilaisin odotuksin. Ja tuovat mukanaan oman historiansa painolastia, ja niitä sitten ratkotaan näytelmän aikana, kertoo Lions Club Piikkiön presidentti Mikko Rosendahl.

Näytelmässä pohditaan muun muassa sitä, miten ihmiset voivat ymmärtää rakkaudessa toisiaan väärin ja minkälaisiin tilanteisiin se voi sitten johtaa. Näytelmä kuvaa aika lailla ihmiselämän koko kirjoa. Häissä on vieraana pareja jotka ovat olleet jo pitkään parisuhteessa tai henkilöhahmoja, jotka eivät ole vielä sitä suurta rakkautta kohdanneet ehkä pitkänkään etsinnän jälkeen

Rosendahl kertoo tämän kesän näytelmän poikkeavan alkuperäisistä esityksistä erityisellä syvällisyydellään.

– Nämä meidän tuotannot ovat aika keveitä, niin tässä on ehkä aikaisempiin vuosiin nähden syvällisempää sanomaa, kuitenkin unohtamatta sitä, että tämän on tarkoitus olla viihdyttävää. Eli tavallaan verrattuna aikaisempiin vuosiin haluamme tarjota katsojillemme enemmän pohdittavaa parisuhteesta ja elämästä.

– Varmasti on katsojia, jotka tunnistavat itsensä tästä näytelmästä. Minulle itselleni tämä näytelmä on kolahtanut paljon, ja tuntuu hienolta, että se saa myös katsojan ajattelemaan. Näytelmä voisi herättää huomaamaan omaa elämäänsä näiden henkilöhahmojen kautta, hän sanoo.

Rosendahlin mukaan musiikin avulla puretaan tuntoja esiin illan edetessä kiintymyksen huipuilta tuskan laaksoihin.

– Musiikki on kantava voima tässä ja pyörittää tarinaa eteenpäin. Kappale on kuitenkin viihteellinen, ja olemme halunneet viihdyttää meidän yleisöämme sekä luoda iloa teatterin kautta.

Toinen käsikirjoittajista, Antti Laine, on myös ohjannut näytelmän.

– Hän on ollut meidän teatterin toiminnassa joitain vuosia mukana ja hän toimii myös ohjaajana tämän kesän tuotannon myötä. On hienoa, että henkilö joka tuntee teatterin, on voinut olla mukana käsikirjoittamisessa ja räätälöinyt näytelmän meidän teatterin tarpeisiin, Rosendahl toteaa.

LC Piikkiön pyörittämän Sipilänmäen Kesäteatterin tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

– Kaikki varat annetaan paikallisiin kohteisiin vanhus- ja nuorisotyöhön, Rosendahl kertoo.

Marianne Rovio

Tyksin pysäköintitilanne helpottuu merkittävästi elokuussa uuden pysäköintitalon avautuessa

Uusi T3-sairaalan yhteyteen rakennettava pysäköintitalo avautuu asiakkaille 1. elokuuta. Samassa yhteydessä vanhan pysäköintitalon P1-tasolla olevat henkilökunnalle merkityt paikat muutetaan asiakaspaikoiksi.

Vanhasta sohvasta tai muusta roinasta pääsee jatkossa helposti eroon uudella sovelluksella

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) on kesän ajan mukana kokeilemassa uutta sähköistä palvelua, jonka avulla sekä kuluttajat että yritykset löytävät jätteillensä sopivan noutopalvelun. RESELL-nimisen palvelun avulla voi tilata noudon kodin suurille jätteille, kuten esimerkiksi vanhoille kodinkoneille tai vaikkapa sohvalle.

Keskiaikamarkkinat muuttavat Vanhan Suurtorin ympäristön liikennejärjestelyjä

Keskiaikamarkkinat ja muut tapahtumat vetävät kymmeniätuhansia ihmisiä Turun keskustaan ensi viikonvaihteessa.

Keskiaikaisia markkinoita vietetään Turun Vanhan Suurtorin ympäristössä tällä viikolla 27.‒30. kesäkuuta. Tapahtuma aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyihin.

Kiinteistöliitto perää lakimuutosta Airbnb-majoituksen rajoittamiseen taloyhtiöissä

Asunto-osakeyhtiöt odottavat nykyistä selkeämpiä pelisääntöjä ja ohjeita lyhytaikaisen vuokrauksen ja majoitustoiminnan sallittavuuteen. Nykytilanne aiheuttaa epäselvyyttä ja kiistoja, kun taloyhtiöissä ei tiedetä, millaisilla ehdoilla majoitustoiminta yhtiössä tulee sallia, ja millä edellytyksillä siihen voidaan puuttua.

Itse tein, mutta säästinkö?

Vain joka toinen suomalainen on omasta mielestään taitava tee-se-itse-duunari. Siitä huolimatta suurin osa ei palkkaa ammattilaista, jos kotona täytyy korjailla, maalata tai huoltopestä paikkoja. Ei, vaikka varaa olisi. Hommiin ryhtyessään joka kolmas jättää ohjeet lukematta – miehistä puolet.

Konevikaiset työllistivät merivartiostoa juhannuksena

Kesän vilkkaat viikonloput ovat alkaneet vesillä.

Kesän vilkkaat viikonloput ovat alkaneet vesillä. Juhannuksen meripelastustehtävien teemana on Länsi-Suomen merivartioston toiminta-alueella ollut selkeästi konevikaisten ja ajelehtivien veneiden hinaukset.

Kadunrakennustyö aiheuttaa liikennejärjestelyjä Siilinkadulla Pansiossa marraskuun loppuun asti

Kadun saneeraus ja viemäri- ja vesijohtoyöt aiheuttavat poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä Pansiossa Siilinkadulla marraskuun loppuun saakka. Ajokaista kerrallaan suljetaan Valmetinkadun ja Päästäisenpolun välillä, mutta työn edetessä koko ajorata joudutaan sulkemaan Päästäisenpolun ja Laivateollisuudenkadun välillä.

Ruista kylvössä runsaasti, rypsiä ja rapsia niukalti

Rukiin kylvöala yli kaksinkertaistui.

Viime syksynä kylvettiin Suomen pelloille eniten ruista sitten vuoden 2000. Rukiin kylvöala yli kaksinkertaistui ja tulevana syksynä voidaan odottaa kotimaisen rukiin riittävän kotimaiseen kulutukseen.

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee Vanhan Littoistentien kaikelta läpiajoliikenteeltä

Viemäri- ja vesijohtotyö sulkee Vanhan Littoistentien kaikelta läpiajoliikenteeltä Tarkk´ampujankadun ja Mäkikadun välillä maanantaista tiistai-iltapäivään saakka.

Urheilu

Åboraakkeli: Kisaodotus jatkuu Turussa

Jääkiekon MM-kisojen 2022 pääpelipaikka on Tampereelle rakentuva uusi suurhalli, joka valmistuu 2021.

U16-pojat Baltic Cupiin

U16-poikien maajoukkue matkaa juhannuksen jälkeisellä viikolla perinteiseen Baltic Cupiin, joka pelataan tänä vuonna Virossa 29. kesäkuuta–2. heinäkuuta. FC Interistä mukaan joukkueeseen on valittu 2003-syntyneet Tegra Mukuna ja Linus Rönnberg . Lisäksi varasijalle on nimetty Interin Jasper Yrjas . TPS:stä mukana on Onnipekka Pajula . Suomi kohtaa Baltic Cupissa Viron, Latvian ja Liettuan.

Jälkipeli: J-P Jalon selostajaura on kestänyt jo vuosikymmeniä

Nostalgiaa huokuvassa kuvassa Juha-Pekka Jalo on asettunut kasettimankkoineen samoille sijoille kuin vuonna 1985. Jalo tallensi silloin ennakkoluulottomasti selostusnäytteen Auran Aalloille. Tästä alkoi jo vuosikymmeniä kestänyt selostusura.

Näin ajatteli varmaan moni Kupittaan jalkapallo-otteluun saapunut katsoja vuonna 1985. Syystäkin. Turun Palloseuran kotiottelussa kentällä kirmasivat pikkuveljet Tomi ja Timo Jalo ja samanaikaisesti isoveli Juha-Pekka Jalo selosti ottelun kulkua kasettimankalle katsomossa yleisön keskellä istuen.

Mika Laurikainen Eerikkilään tekemään töitä suomalaisen jalkapallon eteen

Mika Laurikainen on innoissaan uudesta pestistä, jossa pääsee kontaktiin myös kansainvälisten seurojen kanssa.

Pitkän uran jalkapallon parissa tehnyt Mika Laurikainen odottaa innolla elokuun puoliväliä. Laurikainen aloittaa tuolloin Eerikkilän urheiluopiston jalkapallopalveluiden päällikkönä.

FC TPS:llä paljon pohdittavaa

TPS:n otteet parissa viime ottelussa ovat olleet heikkoja.

Kaiken piti olla kunnossa FC TPS:n leirissä. Pelillisiä pulmakohtia oli, mutta pisteitä tuli tasaiseen tahtiin ja sarjasijoitus jalkapallon Ykkösessä toinen ja sarjakärki Haka vain pienen hajuraon päässä.

Turun seudun joukkueille koripallon sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.