Morsiamen ryöstö paljastaa rakkauden eri kasvot Sipilänmäen kesäteatterissa

Sipilänmäen Kesäteatterissa ollaan harjoiteltu ahkerasti kesän näytelmää varten. Sipilänmäen Kesäteatterissa ollaan harjoiteltu ahkerasti kesän näytelmää varten. Kuva: Lc Piikkiö

Sipilänmäen Kesäteatterissa on tarjolla 40:nnen teatterikesän kunniaksi viihdyttävää, mutta samalla syvällisiä ajatuksia herättävä näytelmä. Katja Ollikaisen ja Antti Laineen käsikirjoittama Morsiamen ryöstö on musiikkinäytelmä rakkaudesta, johon katsoja voi samaistua erilaisten parisuhdetarinoiden myötä. Kun pappi on sanonut sanansa, tapahtumat alkavat tuoda esille rakkauden monet kasvot ihastumisesta, kauneudesta ja toiveista pettymyksen, huolen, huolenpidon ja tuskankin ilmentymiin.

– Morsiamen ryöstö on tämän kesän kantaesitys. Se on musiikillinen tarina rakkaudesta ja rakastamisen vaikeudesta. Suomalaiset häät on aina sellainen mielenkiintoinen kokemus, koska ihmiset tulevat häihin erilaisin odotuksin. Ja tuovat mukanaan oman historiansa painolastia, ja niitä sitten ratkotaan näytelmän aikana, kertoo Lions Club Piikkiön presidentti Mikko Rosendahl.

Näytelmässä pohditaan muun muassa sitä, miten ihmiset voivat ymmärtää rakkaudessa toisiaan väärin ja minkälaisiin tilanteisiin se voi sitten johtaa. Näytelmä kuvaa aika lailla ihmiselämän koko kirjoa. Häissä on vieraana pareja jotka ovat olleet jo pitkään parisuhteessa tai henkilöhahmoja, jotka eivät ole vielä sitä suurta rakkautta kohdanneet ehkä pitkänkään etsinnän jälkeen

Rosendahl kertoo tämän kesän näytelmän poikkeavan alkuperäisistä esityksistä erityisellä syvällisyydellään.

– Nämä meidän tuotannot ovat aika keveitä, niin tässä on ehkä aikaisempiin vuosiin nähden syvällisempää sanomaa, kuitenkin unohtamatta sitä, että tämän on tarkoitus olla viihdyttävää. Eli tavallaan verrattuna aikaisempiin vuosiin haluamme tarjota katsojillemme enemmän pohdittavaa parisuhteesta ja elämästä.

– Varmasti on katsojia, jotka tunnistavat itsensä tästä näytelmästä. Minulle itselleni tämä näytelmä on kolahtanut paljon, ja tuntuu hienolta, että se saa myös katsojan ajattelemaan. Näytelmä voisi herättää huomaamaan omaa elämäänsä näiden henkilöhahmojen kautta, hän sanoo.

Rosendahlin mukaan musiikin avulla puretaan tuntoja esiin illan edetessä kiintymyksen huipuilta tuskan laaksoihin.

– Musiikki on kantava voima tässä ja pyörittää tarinaa eteenpäin. Kappale on kuitenkin viihteellinen, ja olemme halunneet viihdyttää meidän yleisöämme sekä luoda iloa teatterin kautta.

Toinen käsikirjoittajista, Antti Laine, on myös ohjannut näytelmän.

– Hän on ollut meidän teatterin toiminnassa joitain vuosia mukana ja hän toimii myös ohjaajana tämän kesän tuotannon myötä. On hienoa, että henkilö joka tuntee teatterin, on voinut olla mukana käsikirjoittamisessa ja räätälöinyt näytelmän meidän teatterin tarpeisiin, Rosendahl toteaa.

LC Piikkiön pyörittämän Sipilänmäen Kesäteatterin tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

– Kaikki varat annetaan paikallisiin kohteisiin vanhus- ja nuorisotyöhön, Rosendahl kertoo.

Marianne Rovio

Sirén: Hallituksen yritystukileikkauspuheet sulivat

Kansanedustaja ja ympäristövaliokunnan jäsen Saara-Sofia Sirén (kok.) harmittelee, ettei hallituksen budjettiriihessä löytynyt valmiutta merkittäviin yritystukien karsintaan. Hallitus ei esimerkiksi poista turpeen veroetua, vaikka se Sirénin mukaan olisi ollut erinomainen esimerkki ilmastolle ja ympäristölle haitallisesta yritystuesta, jollaisten leikkaamista nykyisten hallituspuolueiden riveistä on vaadittu.

T3-sairaala aikataulussaan, rakennuskustannukset kasvaneet noin neljänneksellä vuoden 2014 arviosta

Sairaalan rakentamisesta vastaava Kai Österlund (vas.) ja T3:n hankejohtaja Timo Seppälä.

Turun yliopistollisen keskussairaalan T3-sairaalahankkeen rakennuskustannusten kasvun ennustetaan noudattavan alalla yleisesti käytettyjen Haahtelan ja Rapal Oy:n tarjoushintaindeksien kehitystä, kun tarkastelussa ei oteta huomioon betonin lujuusongelman aiheuttamia lisäkustannuksia.

Matkanjärjestäjä Marti-Mark konkurssiin, korvausta voi hakea Kilpailu- ja kuluttajavirastolta

Oy Marti-Mark Ab on asetettu konkurssiin 13. elokuuta. Yrityksellä on Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV) konkurssin varalle vakuus, josta asiakkaat voivat hakea korvausta toteutumatta jääneistä matkapaketeista.

Salo Turun Seudun Veden asiakkaaksi?

Salon Kiikalan vedenottohanke valmistui vuonna 2006. Sen jälkeen on todettu, ettei alueelta saada käyttöön pohjavesitutkimusten perusteella oletettua vesimäärää. Vesimäärän saamiseen vaikuttaa alueen luontoarvojen vaarantuminen. Ottamoille myönnetty määräaikainen lupa on päättynyt 31.1.2018 ja uusi lupahakemus on hylätty aluehallintoviraston käsittelyssä lokakuussa 2018.

Voillà!-ruokatapahtuma tuo huippukeittiömestareita Turkuun

Voilla`!-ruokatapahtuma järjestetään 4.–6. lokakuuta kuudessa ravintolassa.

Ruokatapahtuma Voillà! syntyi vuosi sitten syksyllä sadonkorjuun aikaan, rakkaudesta ja intohimosta ruokaan, ruokakulttuuriin ja yhdessä kokemiseen. Tänä syksynä Voillà! valloittaa Aurajoen rannat 4.–6. lokakuuta.

Office 365 -tietoturvaloukkaukset edelleen kasvussa

Tietosuojavaltuutetun toimiston mukaan Office 365 -kalasteluun liittyvien tietoturvaloukkausten määrä on syyskuussa kääntynyt kasvuun. Uutena piirteenä Office 365 -kalasteluissa on julkisuudessa käydyn keskustelun perusteella ilmennyt, että jo kalasteluviestin mukana saattaa olla RAT-ohjelmia tai muita haittaohjelmia.

Linnateatterissa puhaltavat uudet tuulet

Dominon alakatsomon kalteva lattia on poistettu. Kolmessa tasossa olevia pöytiä ja tuoleja voi järjestellä tarpeen mukaan erilaisiin muodostelmiin.

Linnateatteri jatkaa syksyä komedialla. Dominon uudenkarhean Domino-salin lavalle nousevat aikuinen nainen, ja kaikki maailman miehet. Piru naiseksi on ylistys kauneudelle, älykkyydelle ja juonittelulle.

Autoliitto: Polttoaineverotus kiristyy, autokanta jatkaa vanhenemistaan

Hallituksen tuore talousarvioesitys on nostamassa työssäkäynnin kustannuksia muun muassa polttoaineveron kiristyksillä, arvioi Autoliitto. Ilmastotavoitteet ovat jäämässä autokannan uusimisen osalta puheiden tasolle. Tervetullut väylärahoituksen tasokorotus tulee kohdistaa suoritteiden mukaisesti.

Caruna nostaa jälleen sähköverkkomaksuja

Caruna ilmoitti maanantaina nostavansa siirtomaksuhintoja lähes neljä prosenttia marraskuun alusta. Omakotiliitto pitää ilmoitusta pöyristyttävänä. Vaikka lainsäädäntö mahdollistaa verkkoyhtiöille jatkuvan maksimituoton perinnän, silti verkkoyhtiöt jatkavat korkeita hinnankorotuksia. Verkkoyhtiöiden monen prosentin takuutuotto on Omakotiliiton mielestä räikeä ylilyönti, kun ympäröivä yhteiskunta elää nollakorkomaailmassa.

Urheilu

PNG kurottaa kohti kultaa

Paavo Nurmi Games hakee Continental Circuit -sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto uudistaa ensi vuodeksi kisajärjestelmäänsä. Timanttiliiga-kisojen alle tulee kolmiportainen World Athletics Continental Circuit -sarja. Paavo Nurmi Games hakee sarjan korkeimmalle, niin sanotulle kultatasolle.

Puukkokatsomo: Päättyikö Teemu Packalenin UFC-ura?

Teemu Packalen.

Vähän jäi turkulaisittain kerrottavaa Abu Dhabissa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna käydystä UFC-illasta. Teemu Packalenin ensimmäinen vapaotteluottelu kahteen ja puoleen vuoteen kesti kolme ja puoli minuuttia. Sitten tuli kova lyönti ja valot sammuivat. Samalla, hyvin todennäköisesti, päättyi myös turkulaisen UFC-ura.

Otteluanalyysi: Inter jatkaa voitolla sarjan kärjessä

Mika Ojala, Timo Furuholm ja Filip Valencic. Interin tehotrio.

Inter on vahvasti mukana jalkapallon Veikkausliigan mestaruuskamppailussa. Joukkue otti ison loikan kohti pyttyä lyömällä IFK Mariehamnin Kupittaalla 2-0 (0-0). Maarianhaminalaiset tarjosivat hyvän vastustuksen ja olivat kenttäpelissä tasapäisiä Interin kanssa. Kotijoukkue oli kuitenkin selvästi parempi murtautumisvaiheessa ja se kykeni luomaan maalipaikkoja. Ja myös maaleja.

Menoviikko: Matka kohti mestaruutta alkaa

FC Interillä on kaikki mahdollisuudet palauttaa Veikkausliigan mestaruusveistos Turkuun 11 vuoden tauon jälkeen. Ensimmäisenä vastaan asettuu IFK Mariehamn.

Veikkausliigan mestaruussarja alkaa ensi sunnuntaina. Piikkipaikalta loppuhuipennukseen starttaava Inter kohtaa ensimmäisessä ottelussaan IFK Mariehamnin. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 17.

Tähen Toivomus vei Kavioliiga-pisteet ja samalla Pohjoismaiden mestaruuden Metsämäessä

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus vei Kavioliiga-pisteet Metsämäessä.

Kavioliigan ensimmäinen kausi jatkui Turussa Metsämäen raviradalla molempien rotujen osakilpailuilla. Kylmäveristen osakilpailu oli samalla Pohjoismaiden mestaruus. Kavioliiga-pisteet ja Pohjoismaiden mestarin titteli jäivät Suomeen, kun Henri Bollström kannusti Tähen Toivomuksen voittoon. Lämminveristen osakilpailussa loisti Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando.

Åboraakkeli: Jäitä Huuhkajien sulkiin

Teemu Pukki.

Myönnettävä on, että Huuhkajilla on edelleen erinomainen mahdollisuus selvitä kesän 2020 jalkapallon EM-kisoihin. Karsintoja on jäljellä neljä peliä ja lähin uhkaaja takana on kolmen pisteen päässä oleva Armenia.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.