Turku Food & Wine Festival kerää ravintolamaailman Forum Marinumille

Forum Marinumilla järjestetään heinäkuun 25.–27. päivä jo kolmannen kerran huippuravintolat, viinimaahantuojat, pienpanimot ja siiderimöt yhteen kokoava Turku Food & Wine Festival. Tänä vuonna on luvassa uusia ravintoloita, aiempaa enemmän luomu- ja naturalviinejä, siiderituottajia Suomesta, Euroopasta sekä Yhdysvalloista ja tietysti lähialueen pienpanimoita.

Naturalviinit ja aidot siiderit ovat saaneet innostunutta huomiota Suomessa viime aikoina ja myös Turku Food & Wine haluaa tarjota vieraillaan tämän hetken puhutuimpia ja halutuimpia juomia. Viinitarjonnolla tapajtuma haluaa kuitenkin palvella myös klassikkojen ystäviä, joten laseittain on tarjolla kymmeniä viinejä Euroopan ja uuden maailman huippuviinejä, mutta myös erikoisempia natural- ja oransseja viinejä.

Ruoasta vastaavat tänä vuonna ravintolat Karu Izakaya, Smör ja helsinkiläisistä naiskeittiömestareista koostuva pop up -ravintola Antigone. Mukana on myös viime vuonna debyyttinsä tehnyt eteläosavaltioiden makuja loihtiva Miss Klose BBQ. Lähiviikkoina julkaistaan vielä lisää ravintoloita.

– Modernin ja herkullisen ruoan ohella haluamme tuoda esille kattavan valikoiman parhaita viinejä ja siidereitä, joita Suomessa on tarjolla. Kaikki viinit ovat tarjolla laseittain, maisteluannoksittain tai pulloittain, joten vieraat saavat itse päättää haluaako maistaa useita viinejä vai nauttia hyvän pullon kavereiden kesken, kertoo tapahtuman järjestäjä Samuli Pasanen.

– Oluessa painotuksemme on lähialueen parhaissa panimoissa, joiden kanssa olemme tehneet jo pitkään yhteistyötä. Tarjolla tulee olemaan hanoittain tuoreita lagereita, IPA-, APA-, NEIPA-, stout- ja hapanoluita. Tuoreet oluet suoraan panimoilta kun vain aina maistuu paremmalta, Pasanen lisää.

Siiderit ovat tapahtumaa järjestävien Samuli Pasasen ja Janne Ripatin intohimo ja tänä vuonna tapahtumaan tulee ensi kertaa vieraileva siideritalo Yhdysvaltojen Teksasista. Austinissa sijaitseva Texas Keeper Cider on pariskunnan Nick Doughtyn ja Lindsey Peeblesin omistama piensiiderimö, jonka tuotteita saapuu Suomeen pieni erä Turku Food & Wine Festivalia varten. Kotimaisista siiderimöistä mukaan saapuu Kuura Cider ja Skärgårdscider, jonka lisäksi tapahtumassa voi maistaa palkitun latvialaisen Mr. Plum -siideritalon juomia sekä jo viime vuonna tutuksi tulleen virolaisen Tori Siidritalun omenakuohuvia.

Viime vuosien tapaan festivaalin ohessa järjestetään myös iso kattaus erilaisia ohjattuja viinimaisteluita erilaisilla teemoilla. Tänä vuonna on luvassa muun muassa oransseihin viineihin paneutuva tasting, saksalaisiin riesling -viineihin syventyvä maistelu, jonka pitää Suomen palkituin sommelier ja syksyllä Master Of Wineksi valmistuva Heidi Mäkinen. Suomalaisen viinintekijä Nea Berglundin johdolla taas voi päästä tekemään itse oman viininsä, kun Berglund tuo mukanaan perhetilansa Chateau Carsinin tynnyrinäytteitä, joista osallistujat pääsevät sekoittamaan oman viininsä ja testaamaan olisiko heistä viinintekijäksi.

– Panostamme myös alueen viihtyvyteen rakentamalla istumapaikkoja sadoille vieraille, pystyttämällä isoja telttoja auringon paahteen tai sateen varalle sekä tarjoamme ilmaiset vesipisteet alueelle, jotta asiakkaat voivat nauttia myös runsaasti vettä ruokien ja muiden juomien välissä, Pasanen vinkkaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Mustikkasadosta tulossa enintään keskinkertainen, puolukkaa tulee runsaammin

Kukinnan perusteella mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, puolukkasadosta keskimääräistä runsaampi. Satonäkymät tarkentuvat sitä mukaa kun raakilehavaintoja kertyy.

Kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle

Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle (2019-2023). Ohjelman puitteissa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta, joka tuottaa tietoa myös kaupungin päätöksenteon tueksi. Tutkimukset kohdistuvat yhteiskunnalliseen ja tilalliseen muutokseen kaupungeissa sekä kaupungin mahdollisuuksiin vaikuttaa tähän muutokseen yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Asfaltointityö haittaa liikennettä Isotalonkadulla

Kaivo- jyrsintä- ja asfaltointityö Isotalonkadulla kaventaa ja sulkee ajokaistoja Isotalonkadulla 28. kesäkuuta asti. Paikalla on liikenneopasteet ja tarvittaessa liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu muun liikenteen seassa.

Kaupungin neuvontapuhelin auttaa helteestä kärsiviä ikäihmisiä

Kesällä helteet rasittavat eniten sairaita, ikäihmisiä sekä lapsia. Nestehukka ei aina ilmene janontunteena. Ikäihmiset saavat neuvoja ja ohjausta maakunnallisesta neuvontapuhelimesta tai oman kotihoidon henkilökunnalta.

Taco Bell avaa Hansakorttelissa syyskuussa – tulossa myös kaksi uutta sushiravintolaa

Taco Bell tarjoaa texmex-ruokaa.

Texmex-ruokaa tarjoava Taco Bell -pikaruokaravintolaketju laajenee Turkuun ja avaa tähän mennessä ketjun suurimman Suomen-ravintolan Hansakortteliin 12. syyskuuta.

Kupittaan Citymarket yhteistyöhön vähävaraisia lapsiperheitä auttavan ruokakassipalvelun kanssa

Venner on vähävaraisten perheiden ravitsevaan ruoka-apuun keskittyvä ruokakassipalvelu, joka tarjoaa kuluttajille uuden tavan tehdä hyvää. Yhteistyössä K-ryhmän kanssa Venner laajenee nyt ensimmäisenä pääkaupunkiseudun ulkopuolisena kaupunkina Turkuun.

Onnettomuuspaikan kuvaaminen ratin takaa aiheuttaa vaaratilanteita

Mobiililaitteiden käyttö ajoneuvoa ajaessa on huolestuttava ilmiö, joka vaarantaa oman ja ympäristön turvallisuuden erityisesti onnettomuustilanteissa. Pelastusalan tieliikennepelastamisen toimikunnan puheenjohtaja, palomestari Tommi Luhtaniemi muistuttaa, että holtiton mobiililaitteiden käyttö voi aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa onnettomuuksia.

Julkisivutyö haittaa liikennettä Kalevantiellä

Julkisivuasennustyö Kalevantiellä sulkee ajokaistoja Kalevantien ja Savitehtaankadun risteyksessä tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina. Kalevantieltä suljetaan oikeanpuoleinen Kupittaan suuntaan ajavien ajokaista ja Savitehtaankadulta oikealle, Tykistökadulle, kääntyvien ajokaista. Tykistökadulta vasemmalle, Savitehtaankadulle, kääntyvien ajokaista on edelleen myös suljettuna.

Nostotyö sulkee kaistan Eerikinkadulla

Nostotyö sulkee toisen ajokaistan Eerikinkatu 13 kohdalta, keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kello 21.30–6 välisenä aikana. Ainoastaan yksi ajokaista käytössä. Kevytliikenne ohjataan kadun toiselle puolen. Paikalla liikenteenohjaajat.

Kaupunki
Urheilu

Jälkipeli: Lavatanssit ovat tärkeä osa Raision Kuulan varainhankintaa

Tangokuningas Teemu Roivainen on varma valinta. Kotimainen eturivin artisti saa tanssiyleisön liikkeelle. Huvilintuun saavutaan kauempaankin.

Teemu Roivanen laulaa sydämensä kyllyydestä kotimaisia ikivihreitä. Raision Huvilinnun lavalle saapunut runsaslukuinen tanssiyleisö nauttii musiikista ja kesäisestä tunnelmasta. Tanssikengät tömisevät ja hameenhelmat heiluvat tangokuninkaan tahdittamana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

TPS:n salibandynaiset kohti tulevaa kovin tavoittein

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu Aki Vilanderin saappaisiin.

Eveliina Heinonen U16-maajoukkueeseen

TPS:n Eveliina Heinonen on nimetty tyttöjen jalkapallon U16-maajoukkueeseen. Maajoukkue matkaa Ruotsiin taistelemaan ikäluokan avoimeen PM-turnaukseen heinäkuussa.

Rasmus Holma sivussa Mypa-ottelusta

TPS:n totutussa kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Tappiollisen MuSa-ottelun loppuhetkillä polvensa loukannut Rasmus Holma on sivussa. Topparin paikan ottanee Otto Schultz .

Inter näkyvästi esillä toukokuun tähdistössä

Jose Riveiro ja Mika Ojala.

Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen on valittu Interistä Filip Valencic ja Mika Ojala . Lisäksi kuukauden valmentajaksi on valittu Jose Riveiro . Veikkausliigan maalipörssiä johtava Valencic valittiin myös toukokuun parhaaksi pelaajaksi.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.