Kotikylän kasvot: Tavoitteena unelmien lähiö

Sosionomiopiskelija Noora Tamminen (vas.) ja Hanne-Maarit Mukari kertovat, että projektilla pyritään lisäämään alueen lapsiperheiden yhteisöllisyyttä ja myös eri kulttuuritaustoista tulevien perheiden tutustumista toisiinsa. Sosionomiopiskelija Noora Tamminen (vas.) ja Hanne-Maarit Mukari kertovat, että projektilla pyritään lisäämään alueen lapsiperheiden yhteisöllisyyttä ja myös eri kulttuuritaustoista tulevien perheiden tutustumista toisiinsa. Kuva: Kurt Hedborg

Puistotoiminnalla parannetaan Halisten alueen toimivuutta ja yhteistyötä

Halisten Frantsinpuistossa on hiljaista ja harmaata. Paikalla ei ole kuin kaksi aikuista naista ja äiti pienen lapsensa kanssa. Paikalla on kaksi sosionomiopiskelijaa, jotka edustavat Turun ammattikorkeakoulun kuusihenkistä sosionomiopiskelijaryhmää, joka järjestää puistotoimintaa Halisissa lapsiperheille heinäkuun ajalle.

Toimintaa on joka maanantai, tiistai ja keskiviikko kello 10–13. Ammattikorkeakouluopiskelijat käynnistivät keväällä Unelmien Halinen -projektin. Projektissa kartoitettiin Halisten alueen lapsiperheiden kokemuksia asumisesta ja palveluista, ja miten alueen ihmisten välistä yhteistoimintaa voisi parantaa.

Sosionomiopiskelija Noora Tamminen kertoo, että projekti kartoitettiin toimeksiantona, jossa alueen asukkailta kysyttiin lapsiperheiden palveluista, mikä niissä on hyvää ja mitä haluttaisiin lisää. Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu mahdollistivat sen, että sosionomiopiskelijaryhmä pääsi toteuttamaan asukkaiden toiveen ja järjestämään lapsiperheille puistotoimintaa opiskelijaprojektina.

Halisten alueen eri toimijoiden ja asukkaiden välistä yhteistyötä halutaan parantaa.

– Parantamista on siinä, miten saada tietoa vaikutusmahdollisuuksista asukkaille ja miten olla paikalla konkreettisesti, eikä vain sosiaalisessa mediassa. Paikan päälle tuleminen ihmisten keskelle on tärkeää, korostaa Tamminen.

Sosionomiopiskelija Hanne-Maarit Mukarin mukaan erilaisten palavereiden lisääminen eri toimijoiden ja asukkaiden välillä on keskeistä.

– Miten Halisten aluetta voidaan kehittää ja miten asukkaat otetaan mukaan kehittämiseen, miettii Mukari.

Tamminen nostaa esiin, että alueen puistotoiminnasta on saatu hyvää palautetta lapsiperheiltä.

Mukari muistuttaa, että Halisten projekti ei ole uusi. Mannerheimin lastensuojeluliitto on järjestänyt tänä kesänä puistotoimintaa muun muassa Jyrkkälässä ja Halisissa ja puistotoiminta jatkuu vielä elokuussa.

– Nämä ovat olleet erillisiä projekteja ja näitä on tehty toisistaan tietämättä. Projektimme jatkaa näiden projektien jalanjäljissä. Kuitenkin vähän eri tavalla, projektissamme on hieman erityyppinen sapluuna. Näissä on samoja ideoita ja ideoita on myös yhdistelty, kertaa Mukari.

– Mannerheimin lastensuojeluliiton Soppaa ja Sympatia -hanke järjestää kesäkuussa ja elokuussa puistotoimintaa Halisissa, ja koska he ovat heinäkuun poissa täytämme me sitten puuttuvan aukon, tähdentää Tamminen.

Halislainen Olesia Birulia ylistää projektia.

– Minusta tämä on aivan ihana projekti, koska nyt on heinäkuu ja kaikki päiväkodit ja kerhot ovat kiinni. Nyt täällä Frantsinpuistossa lapset voivat leikkiä yhdessä. On myös ihanaa, että lapset voivat syödä yhdessä.

Kurt Hedborg

TAFF tulee taas

Turku Animated Film Festivalia vietetään tänä vuonna 21.–25. elokuuta. TAFFin pääpaikkana toimii Manilla, mutta tapahtumia on myös muualla Turun keskustassa. Tapahtuman odotetaan tuovan tänäkin vuonna Turkuun tuhansia animaatioharrastajia ympäri maailmaa.

Cryptid-sarja etsii nuoria avustajiksi

Turussa kuvataan ruotsalaisen Dramacorpin ja suomalaisen Fisher Kingin yhteistyönä elo-lokakuussa 10-osaista sarjaa Cryptid . Cryptid on toiminnallinen kauhusarja, joka sijoittuu skandinaaviseen pieneen kaupunkiin, jota ravistelee kauhistuttavien ja selittämättömien tapahtumien sarja. Sarja on sekoitus mysteeriä, high school -draamaa ja kauhua.

Myös koiran kannattaa olla tarkkana sienimetsällä

Syksyllä moni ottaa koiran mukaan sienimetsään ja koiran voi jopa kouluttaa sienten etsintään. Mutta tietyt sienet ovat myrkyllisiä ja vaarallisia koirille, joten sienimetsällä tulee olla tarkkana koiran kanssa. Lue miten tunnistat myrkkysienen aiheuttamat myrkytyksen oireet.

FBC:n salibandyottelut SolidSport-suoratoistopalveluun

FBC:n ja muiden Divari-joukkueiden ottelut näkyvät ensi kaudella suoratoistona.

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa. Turkulaisseuroista Divarissa alkavalla kaudella pelaa FBC, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon.

Yhä useampi palvelualoilla työskentelevä joutuu turvautumaan soviteltuun työttömyystukeen

Useampi kuin joka kymmenes Palvelualojen ammattiliitto PAMin tuoreimpaan suhdannebarometriin vastanneista vastaanotti asumistukea ja lähes joka kymmenes soviteltua työttömyystukea huhti−kesäkuussa. Ennätysmäärä vastaajia mahdollisti vastausten alueellisen tarkastelun sekä esimiesten vastausten erottelun matkailu- ja ravintola- sekä kaupan alalla.

Halti tuo Värejä talvikauteen

Haltin syksyn ja talven mallisto on houkuttelevan värikäs ja tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja liikkujalle, joka haluaa tulla nähdyksi. Neonvärit ovat syysmuodin vahva trendi, ja ne ovat erittäin toiminnallisia ulkoilu- ja urheiluvaatteissa näkyvyytensä vuoksi. Neonvärejä löytyy korallinvärisenä, oranssina ja keltaisena sekä naisten, miesten että lasten mallistoista. Vaihtoehtoja on niiden lisäksi tarjolla paljon myös hillitymmän tyylin ystävälle.

Turun kaupunki on näyttävästi esillä Turun Messuilla

Turun kaupunki on vahvasti mukana elokuun lopulla, 23.–25. elokuuta, järjestettävillä Turun Messuilla. Messujen teemana on turkulaisuus.

Turun kaupungin fysioterapian ajanvaraus uudistuu syyskuun alussa

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan fysioterapiapalveluissa luovutaan vastaanottoajan varaamisesta asiakkaille valmiiksi. Syyskuun 2019 alusta (2.9.2019) lähtien asiakas varaa ajan itse.

Kupittaalle nouseva hotelli saavutti harjakorkeutensa

Kesällä 2018 käynnistyneen Original Sokos Hotel Kupittaan rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti ja hotelli on nyt harjakorkeudessa. Uusi hotelli avataan kevättalvella 2020.

Kaupunki
Urheilu

FBC:n salibandyottelut SolidSport-suoratoistopalveluun

FBC:n ja muiden Divari-joukkueiden ottelut näkyvät ensi kaudella suoratoistona.

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa. Turkulaisseuroista Divarissa alkavalla kaudella pelaa FBC, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon.

Veikkausliigan mestaruusjunaan kova tunku

Inter ja Honka ovat mukana Veikkausliigan mitalitaistossa.

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja mestaruusjunaan pyrkivät joukkueet tippuvat yksitellen kyydistä. Viikonloppuna HJK kompastui KPV:n vieraana. Tappion myötä Klubin loppukauden tilanne on selkeä. Kaikki pelit pitäisi voittaa, jotta HJK pelaisi mestaruudesta, eikä se HJK:n nykykunnossa ole realismia.

Kolme TPS:stä U18-tyttöjen leirille

Suomen alle 18-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkue leireilee Eerikkilässä 1.–4. syyskuuta. Leiriryhmään on nimetty myös TPS:n Meri Hämäläinen , Daniela Sandås ja Ellen Strömborg . Syyskuun leiri on osa maajoukkueen valmistautumista matkalla kohti vuoden päästä syksyllä koittavia alle 19-vuotiaiden EM-karsintoja. Tosin osa nyt nimetyn U18-joukkueen pelaajista taistelee jo tänä syksynä U19-joukkueeseen pääsystä.

Erik Aro tekee paluun Kristikaan

Erik Aro.

Kristika Turku on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Erik Aron kanssa. 30-vuotias 4/5 paikan pelaaja tekee tulevalla 2019-2020 kaudella kotiinpaluun kasvattajaseuraansa.

Otteluanalyysi: TPS hölmöili, MYPA nousi kahden maalin takaa tasapeliin

Jussi-Pekka Rämä.

Jumbojoukkue MYPA on noussut TPS:n peikoksi jalkapallon Ykkösessä. Kouvolalaiset nousivat Kupittaalla kahden maalin tappioasemasta tasapeliin 2-2 (1-0), eivätkä olleet kovin kaukana edes voitosta. Joukkueet ovat kohdanneet kolmasti. Kummallakin on yksi voitto, kerran on pelattu tasan. MYPA:lla on 11 pistettä, joista se on saanut TPS-peleistä neljä eli yli kolmanneksen. Saldo on hämmästyttävä.

Kalle Samoojan kisa Tsekissä mollivoittoiseen päätökseen

Turkulaisgolffari Kalle Samooja sijoittui jaetulle 51. sijalle Euroopan Tourin Tsekin kilpailussa. Samoojan neljän kierroksen yhteistulos oli 283 lyöntiä eli viisi alle parin.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.