Kastetut, kuulutetut ja kuolleet viikolla 28

Kuva: Mikael Rydenfelt

Turun tuomiokirkkoseurakunta

Kuolleet: Martin Johannes Henriksson 90 v., Aino Sandra Vilhelmiina Damsten 89 v., Sinikka Marjatta Porkka 81 v., Ulla Maria Wihervaara 73 v., Marja Inkeri Heimokangas 71 v.

Mikaelinseurakunta

Kastetut: Viviann Marie Laine, Lukas Olavi Mäkelä, Nella Amanda Turunen

Avioliittoon kuulutetut: Kimmo Valtteri Virmajoki ja Emmi Veera Virtanen

Kuolleet: Ulla Alisa Lipponen 92 v., Pauli Ilmari Damberg 90 v., Anna Kaarina Koivula 90 v., Risto Mikael Arola 87 v., Hilkka-Liisa Laine 65 v., Juha Kalevi Askola 55 v., Tero Markus Tiainen 53 v.

Martinseurakunta

Kastetut: Bestla Evelyn Sarlotta Juliana Ketonen-Lumme, Edith Aurora Oiva, Eikka Olavi Ora, Oiva Armas Orpana, Li Isabel Saari, Selina Amélie Sofia Veijula

Avioliittoon kuulutetut: Samuli Arttu Olavi Laine ja Niina Emilia Jokela, Sami Juhani Oskari Välimäki ja Satu Heidi Maria Grönholm, Ilmari Johannes Aaltonen ja Noora Pauliina Soisalo

Kuolleet: Aimo Juhani Peräjärvi 81 v.

Katariinanseurakunta

Kastetut: Oona Ella Illusia Helin, Topi Johannes Riikonen, Verneri Aatto Sillanpää

Avioliittoon kuulutetut: Ville Johannes Saarinen ja Julia Charlotta Rauhala

Kuolleet: Aaro Vihtori Suominen 89 v., Esko Anselm Salola 73 v., Hannu Sakari Laakso 67 v.

Maarian seurakunta

Kastetut: Tuuli Eden Ingrid Toivio

Avioliittoon kuulutetut: Jaakko Aarno Helanlahti ja Rosa Maria Adalmiina Koskela, Harri Juhani Vastamäki ja Ilona Maaria Heikkonen

Kuolleet: Hilkka Marjatta Manner 91 v., Linnea Margareta Heinonen 86 v., Kosti Aatto Johannes Uusitalo 82 v., Raija Tuulikki Laiho 80 v., Ritva Eeva Annikki Tommila 73 v., Erkki Tapani Turunen 73 v., Hannu Jaakko Tapio Isomäki 71 v., Leena Marita Anneli Kirstilä 70 v.

Turun Henrikinseurakunta

Kastetut: Noel Heikki Ilmari Lehtonen, Eetu Antero Savolainen, Aada Matilda Wallenius

Avioliittoon kuulutetut: Otto Johannes Roivainen ja Jessica Sigrid Sofia Riepponen

Kuolleet: Leo Uolevi Koivu 90 v., Veli Juhani Heinonen 89 v., Tuula Annikki Ekbom 79 v., Tuula Kaarina Saastamoinen 71 v.

Kaarinan seurakunta

Kastetut: Viivi Amalia Hiltunen, Nelli Evelin Huhtala, Jesper Juhani Lagercrantz

Avioliittoon kuulutetut: Aleksi Kristian Kajavalta ja Anna-Maria Pauliina Laine, Antti Kalervo Saarinen ja Kirsi Maria Ylä-Herranen

Kuolleet: Paula Matilda Pyy 91 v., Marita Hildegard Honkanen 86 v., Teppo Juhani Kuivakangas 76 v., Hannu Tapani Luostarinen 69 v.

Piikkiön seurakunta

Kuolleet: Reijo Juhani Alho 79 v.

Åbo svenska församling

Kastetut: Selma Maria Wilhelmina Kiviharju, Ingvild Helena Oscarsdotter Thorström, Eveline Lilian Lempi Vainio

Kuulutetut: Ossi Petteri Rumpunen ja Janni Erika Helenius, Frans Oskar Wallin ja Martina Anja-Mari Rantala

Kuolleet: Erna Signe Wänninen-Sangder 91 v., Bengt Johan Åke Jönsson 87 v.

Suurmarkkinoilla uusi ennätys, kävijöitä yli 110 000

Suurmarkkinoilla oli yli 110 000 kävijää neljän päivän aikana. Kuva on viime kesältä.

Turun Kansainvälisten Suurmarkkinoiden tapahtumavastaava Ari Kallas kertoo, että nelipäiväiset markkinat olivat menestyksekkäät. Markkinoilla tehtiin uusi kävijäennätys. Yleisöä kävi markkinoilla neljässä päivässä yli 110 000.

Mikromuoviongelmaan tartuttava nopeasti

Tuore WWF:n tilaama tutkimus kertoo, että mikromuovia päätyy ihmisten elimistöön n. viisi grammaa viikossa. Suurimmaksi mikromuovien lähteeksi paljastui juomavesi. Tutkimus on tehty Newcastlen yliopistossa Englannissa, ja sen näkökulma on kansainvälinen. Asiaa on luonnollisesti välttämätöntä tarkastella myös kotimaisesta ja turkulaisesta perspektiivistä.

Grönholmin pilli naulaan

Erotuomari Marko Grönholm urakka Veikkausliigassa päättyi.

Turkulaisen jalkapalloerotuomari Marko Grönholmin , 37, ura päättyi 13. heinäkuuta puhallettuun SJK–VPS-ottelussa. Vuonna 1996 tuomariuransa aloittanut Grönholm ehti tuomita Veikkausliigassa kaikkiaan seitsemän vuoden ajan.

Rauhaa kaipaavat suomalaiset

Suurin osa suomalaisista haluaa olla vapaa-ajan asunnollaan veden äärellä, omassa rauhassa paikkakunnalla, jossa on hyvä ilmapiiri ja hyvät lähipalvelut, käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta. Muita enemmistön arvostamia asioita ovat hyvät ulkoilu-, lenkkeily- ja marjastusmahdollisuudet, hyvät liikenneyhteydet, sijainti lähellä vakituista kotia sekä vapaa-ajan asunnon hyvä varustelutaso mukavuuksilla.

Viherrakennustyö haittaa liikennettä Vähäheikkiläntiellä

Viherrakennustyö sulkee ajokaistan ja kevyenliikenteenväylän tai kaventaa niitä Vähäheikkiläntiellä Rykmentintien ja Uittamontien välillä maanantaina.

Parkkisakosta voi tulla ikävä lommo lomakassaan

Pysäköintivirhemaksuista voi tulla ikävä lommo lomakassaan. Parkkisakon suuruus on Suomessa monissa paikoissa jo 80 euroa. Ulkomailla mennään helposti yli sadan euron. Tukholmassa parkkisakko on noin 115 euroa ja Lontoon kalliimmilla vyöhykkeillä jopa 145 euroa. Summalla saisi lomalainen palkittua itsensä vaikkapa jäätelökioskilla tai terassilla useaan kertaan.

Asfaltoinnista haittaa liikenteelle Raisionkaarella alkuviikosta

Asfaltointityö haittaa liikennettä Raisionkaarella Nesteentien ja Raisiontien välillä 22.-24. heinäkuuta. Yksi ajokaista on käytössä.

Ecom osaksi Finago-perhettä

Turkulainen ohjelmistotalo Ecom on liittynyt tiiviimmäksi osaksi Accountorin Finago-ohjelmistotuoteperhettä, johon kuuluvat Finago Ecomin lisäksi jo Finago Procountor ja Finago Tikon.

Ian Anderson Plays Jethro Tull -kokoonpano Logomossa ensi maaliskuussa

Ian Anderson.

Ilmaus Too Old To Rock And Roll: Too Young To Die kuuluu monen keski-ikäisen perusrokkarin lausevalikoimaan tänäkin päivänä. Kyseessä on Jethro Tullin legendaarinen levytys keväältä 1976.

Urheilu

Otteluanalyysi: Interin tehokkuus liikaa Hongalle

Filip Valencic on tällä hetkellä pysäyttämätön Vaikkausliigassa.

Interin hyökkäysvoima on tällä hetkellä liikaa muille jalkapalloilun Veikkausliigan joukkueille. Interin tehoista sai tuta myös Honka, joka kärsi Kupittaalla tappion 3-1 (1-0) muutoin varsin tasaisessa ottelussa. Inter oli yksinkertaisesti vain parempi tilanteissa, joissa pallo piti panna maaliverkkoon.

Grönholmin pilli naulaan

Erotuomari Marko Grönholm urakka Veikkausliigassa päättyi.

Turkulaisen jalkapalloerotuomari Marko Grönholmin , 37, ura päättyi 13. heinäkuuta puhallettuun SJK–VPS-ottelussa. Vuonna 1996 tuomariuransa aloittanut Grönholm ehti tuomita Veikkausliigassa kaikkiaan seitsemän vuoden ajan.

Jälkipeli: David Mooren värikäs matka Aston Villasta Interin huoltajaksi

FC Interin edustusjoukkueen huoltaja David Moore tuli yli kaksikymmentä vuotta sitten Suomeen pelaamaan. Tällä piti viihtyä vain pari kuukautta, mutta nyt David onkin viettänyt Suomessa jo puolet elämästään.

Hyvä ystävä ja valmentajakollega John Allen soitti ja esitti David Moorelle hämmentävän kysymyksen. Kyse ei ollut aprillipilasta. Allen pyysi Moorea miettimään ja vastaamaan vasta myöhemmin. David ensin nauroi, sitten mietti ja vastasi myöntävästi, ja näin hänestä tuli FC Interin Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen huoltaja.

Otteluanalyysi: Haka menee menojaan Ykkösessä

Matej Hradecký teki vahvan paluun kentille 2,5 vuoden tauon jälkeen.

Valkeakosken Haka venytti kaulaa jo kymmeneen pisteeseen lyömällä TPS:n Kupittaalla 3-2 (2-0) jalkapalloilun Ykkösen kärkikamppailussa. Haka on käynyt kahdesti Kupittaalla ja voittanut kahdesti. Jossiteltavaa ei siis ole. Vai onko kuitenkin? TPS tuli vahvasti lopussa ja pääsi yrittämään tasoitusta, kun Haka panikoi yllättävästi.

Henrik Goesch triathlonin puolimatkan mestariksi Joroisissa

Henrik Goesch.

Henrik Goesch ja Tiina Pohjalainen voittivat triathlonin puolimatkan yleisen sarjan SM-lähdöt lauantaina Joroisissa. Puolimatkan SM-mitaleista kilpailtiin Joroisissa lauantaina. Kilpailu käytiin upeissa olosuhteissa, tyynessä ja lämpimässä säässä. Puolimatkalla kilpailumatkat ovat 1,9 kilometrin uinti, 90 kilometrin pyöräily ja 21,1 kilometrin juoksu.

Matej Hradeckýn paluu tapahtumassa huikeissa puitteissa

Matej Hradecký on pelannut viimeksi TPS:n raitapaidassa kaudella 2015.

Kaksi ja puoli vuotta on pitkä aika kenen tahansa elämässä Erityisen pitkä pätkä se on parhaassa iässä olevan jalkapalloilijan elämää. Huhtikuussa 24 vuotta täyttänyt Matej Hradecký pelasi edellisen pelinsä helmikuussa 2017. Tuolloin SJK:ta edustanut Hradecký pelasi Suomen Cupissa MuSaa vastaan, mutta sittemmin hän on joutunut katsomaan pelejä katsomon puolelta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.