Raisio Oyj:n liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani

Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi. Raision toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi. Kuva: Jari Laurikko

Raisio Oyj:n liikevaihto kasvoi ja liiketulos parani huhti–kesäkuussa. Konsernin liikevaihto oli 62,7 miljoonaa euroa, kun luku oli viime vuonna vastaavaan aikaan 59,7 miljoonaa euroa.

Liiketulos oli 7,3 (6,5) miljoonaa euroa, mikä on 11,6 (10,9) prosenttia liikevaihdosta. Terveelliset elintarvikkeet -yksikön liikevaihto oli 34,2 (33,7) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 4,5 (3,8) miljoonaa euroa, mikä on 13,2 (11,2) % liikevaihdosta.

Terveelliset ainesosat -yksikön liikevaihto oli 34,7 (32,3) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 3,9 (3,3) miljoonaa euroa, mikä on 11,3 (10,3) prosenttia liikevaihdosta.

Ensimmäisellä vuosipuolikkaalla konsernin liikevaihto oli 112,6 (109,5) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 12,2 (10,9) miljoonaa euroa, mikä 10,9 (9,9) prosenttia liikevaihdosta. Vertailukelpoinen liiketulos oli 12,2 (12,8) miljoonaa euroa, mikä on 10,9 (11,7) prosenttia liikevaihdosta.

Terveelliset elintarvikkeet -yksikön liikevaihto oli 68,9 (68,7) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 8,5 (8,6) miljoonaa euroa, mikä on 12,3 (12,5) prosenttia liikevaihdosta. Vertailukelpoinen liiketulos oli 8,5 (8,7) miljoonaa euroa, mikä on 12,3 (12,7) prosenttia liikevaihdosta.

Terveelliset ainesosat -yksikön liikevaihto oli 56,6 (53,6) miljoonaa euroa. Liiketulos oli 5,3 (5,7) miljoonaa euroa, mikä on 9,3 (10,6) prosenttia liikevaihdosta. Konsernin liiketoiminnan rahavirta rahoituserien ja verojen jälkeen oli 7,9 (-0,2) miljoonaa euroa.

– Raision uudessa strategiassa määrittelimme kuluvan vuoden teemaksi ydinliiketoiminnan kasvun ja kannattavuuden varmistamisen. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä kykenimme jo pysäyttämään liikevaihdon laskun ja toisella vuosineljänneksellä suunta käännettiin selkeään kasvuun sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Liikevaihto kasvoi lähes viisi prosenttia ja kannattavuus parani yli kymmenen prosenttia vertailukaudesta. Jo kahden vuosineljänneksen jälkeen on nähtävissä uuden organisaatiorakenteen asiakaslähtöisyyden hyödyt ja erityisesti BtoB-liiketoiminnassa näemme huomattavaa uutta potentiaalia, sanoo toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi.

– Kasvipohjaisten lisäarvotuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen erikoistuvan tuotantolaitoksemme rakennustyöt käynnistyivät katsauskauden jälkeen heinäkuun alussa. Suomen elintarviketeollisuuden viime vuosien mittavimpiin kuuluvan investointihankkeen valmistumisen myötä Raision kyvykkyydet lanseerata innovatiivisia, kasvipohjaisia tuotteita nousevat uudelle tasolle. Avainhenkilöiden rekrytoinnit sekä tuotekehitykseen että tuotantoon ovat jo käynnissä.

Molemmat liiketoimintayksiköt, Terveelliset elintarvikkeet ja Terveelliset ainesosat, paransivat suoritustaan vertailukaudesta.

Vuoden näkymät ovat muuttumattomat. Raisio arvioi jatkuvien toimintojen liikevaihdon kasvavan tänä vuonna (2018: 228,2 miljoonaa euroa) ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan yli kymmenen prosenttia liikevaihdosta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Hyvinvointivaltion rakenteet voivat ylläpitää eriarvoisuuden siirtymistä sukupolvelta toiselle

Monien hyvinvointivaltioiden tavoitteena on yhteiskunnallisen tasa-arvoisuuden lisääminen. Turun yliopistossa väittelevän Heta Pöyliön väitöstutkimuksessa selviää, että koulutus- ja sosiaalipoliittisilla rakenteilla on yhteys ylisukupolviseen eriarvoisuuteen. Tutkimuksessa järjestelmien on todettu heikentävän etenkin huono-osaisuuden periytyvyyttä, mutta ne voivat myös ylläpitää hyväosaisuuden periytymistä.

Kaupunki teettää lisätutkimuksia Sepänkatu 2:n tiloissa, koulutyö jatkuu normaalisti

Turun kaupunginhallitus on saanut tilannekatsauksen maanantain kokouksessaan Puolalan koulun väistötilana toimivan Sepänkatu 2:n tilanteesta. Ennen kokousta kaupunginhallituksen jäsenet tapasivat myös Puolalan koulun huoltajia.

Yritysten varastojen arvo kasvoi vuoden toisella neljänneksellä

Varastojen arvon vuosimuutos teollisuudessa, kaivostoiminnassa ja sähköntuotannossa II/2018– II/2019 (TOL 2008).

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden, kaivostoiminnan, sähköntuotannon ja kaupan alan yhteenlasketut varastojen arvot kasvoivat edellisvuodesta 6,9 prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Teollisuudessa varastojen arvo kasvoi 7,0 prosenttia vuoden 2018 toiseen vuosineljännekseen verrattuna. Kaupan toimialalla varastojen arvo kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Key Ensemblen uusi konserttifoorumi haastaa pohtimaan

Innovatiivisista ohjelmistoideoistaan tunnettu kamarikuoro Key Ensemble tuulettaa turkulaista kuorokonserttitarjontaa järjestämällä syksyllä teemallisen konserttifoorumisarjan eri puolille kaupunkia.

OP:n ekonomistit ennustavat vain niukkaa talouskasvua

OP:n ekonomistit laskevat kasvuennustettaan ja ennakoivat kuluvalle vuodelle enää 1,2 prosentin talouskasvua. Ensi vuonna kasvu hidastuu yhä ja työllisyyden kasvu Suomessa lähes pysähtyy.

Poliisitalon ikkunoiden pesu kaventaa ajorataa ympäröivillä kaduilla

Poliisitalon ikkunoiden pesu kaventaa kevyenliikenteenväylää ja ajorataa Sairashuoneenkadulla 20. elokuuta kello 15-22, Eerikinkadulla 21. elokuuta kello 15-22 ja Puistokadulla 22. elokuuta kello 15-22.

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

Fölin yölinja 89 aloittaa liikennöinnin kuukauden ajaksi

Yölinja 89 Halinen–Ylioppilaskylä–Keskusta–Ilpoinen liikennöi viikosta 34 alkaen keskiviikon ja torstain sekä torstain ja perjantain välisinä öinä. Linja on ensimmäisen kerran liikenteessä 21. elokuuta ja viimeisen kerran torstain 19. syyskuuta jälkeisenä yönä.

Urheilu

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

NHL:n työsulkukausi 2012–13 toi Mestikseenkin suuren maailman tuulia

Jesse Winchester poikkesi Kupittaan valoissa NHL:n työsulkukaudella 2012-13.

Vaikka kiekkokausi ei päättyisikään mestaruusjuhliin, saattaa kaudesta muodostua ikimuistoinen. Näin kävi Tuton urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolalle NHL:n työsulkukaudella 2012–13.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.