Kesätyöstä tärkeää kokemusta

Valtio-opin opiskelija Iida Laurila saa hyvää työkokemusta kesätyössään Turun konsernihallinnossa. Valtio-opin opiskelija Iida Laurila saa hyvää työkokemusta kesätyössään Turun konsernihallinnossa. Kuva: Marianne Rovio

Iida Laurila panosti oman alan kesätyöpaikkaan

Kesätyö on monelle opiskelijalle tärkeä tapa hankkia säästöjä kuluvan vuoden varalle. Valtio-oppia pääaineenaan opiskeleva Iida Laurila toivoi saavansa opiskelujansa vastaavaa kesätyötä, joten hän panosti huolella tehtyjen työhakemusten lähettämiseen. Ja viime kesänä hän sai hyviä uutisia, joissa kerrottiin hänen saaneen kesätyöpaikan viestintäharjoittelijana Turun kaupungin konsernihallinnosta kansainvälisten asioiden puolelta.

– Tehtäväni on Turun kaupungilla viestintäharjoittelijana olla mukana elokuun lopulla Turussa järjestettävän Eurooppa-foorumin tiedottamisessa. Tämä on juuri se mikä minua kiinnostaa. EU-asiat, kansalaisosallistuminen, demokratia ja vastaavat teemat ovat sydäntäni lähellä. Eli saan toteuttaa itseäni tässä työssä. Ainahan ajatellaan, että EU on jossain kaukana, ja nyt me tuodaan sitä tänne Turkuun kaikille avoimen, keskustelevan tapahtuman muodossa. Saan siis tehdä kesätyötä, joka on juuri se minun juttuni.

Laurila sai kesätöitä noin neljäksi kuukaudeksi. Aikaisemmin hän on tehnyt kioskilla töitä opiskelujen lomassa, koska pelkällä opintotuella eläminen ei ole helppoa.

Työhakemusten tekemisessä Laurila käytti aikaa, jotta ne tuottaisivat tulosta paremmin.

– Näin todella paljon vaivaa hakemusten eteen. Jos haen johonkin paikkaan tosissani, niin panostan siihen kunnolla. Käytin yhden päivän yhden hakemuksen tekemiseen. Uskon, että CV:n tekemiseen kannattaa nähdä vaivaa. Itse hain noin kymmeneen oman alaa vastaavaan kesätyöpaikkaan, ja tein jokaiseen paikkaan erilaisen hakemuksen, Laurila kertoo.

Laurila on itsekin tehnyt jonkun verran rekrytointeja kansalaisjärjestöön, jonka toiminnassa hän on ollut mukana. Sitä kautta hän oppi erottamaan millaiset hakemukset toimivat parhaiten.

– Rekrytointiprosessissa selatessani useita hakemuksia huomasin, että visuaalisesti kauniit hakemukset erottuvat selkeämmin joukosta. Hakemuksissa on tärkeää myös ilmaista sisältö selkeästi ja ytimekkäästi. Ja oma kuva on hyvä laittaa mukaan, Laurila pohtii.

Laurila pitää tärkeänä, että työnhakija ei lannistu helposti.

– Omaa alaa vastaavien kesätöiden saaminen voi olla todella vaikeaa, loppupeleissä se on aika monen tekijän summa. Ja paljon tulee ei-vastauksia, mikä voi kolahtaa itsetuntoon. Hakuprosessin aikana voi näyttää hakemuksen kaverille sekä verrata hakemuksia muiden kanssa. Lisäksi voi laittaa sähköpostia perään, jos mitään ei kuulu. Ja muistaa, että aina se ei ole itsestä kiinni, sillä ehkä haun kohteena olevassa työpaikassa vaadittiin tietotaitoa, jota itsellä ei vielä ole hankittuna.

Marianne Rovio

Hyvinvointivaltion rakenteet voivat ylläpitää eriarvoisuuden siirtymistä sukupolvelta toiselle

Monien hyvinvointivaltioiden tavoitteena on yhteiskunnallisen tasa-arvoisuuden lisääminen. Turun yliopistossa väittelevän Heta Pöyliön väitöstutkimuksessa selviää, että koulutus- ja sosiaalipoliittisilla rakenteilla on yhteys ylisukupolviseen eriarvoisuuteen. Tutkimuksessa järjestelmien on todettu heikentävän etenkin huono-osaisuuden periytyvyyttä, mutta ne voivat myös ylläpitää hyväosaisuuden periytymistä.

Kaupunki teettää lisätutkimuksia Sepänkatu 2:n tiloissa, koulutyö jatkuu normaalisti

Turun kaupunginhallitus on saanut tilannekatsauksen maanantain kokouksessaan Puolalan koulun väistötilana toimivan Sepänkatu 2:n tilanteesta. Ennen kokousta kaupunginhallituksen jäsenet tapasivat myös Puolalan koulun huoltajia.

Yritysten varastojen arvo kasvoi vuoden toisella neljänneksellä

Varastojen arvon vuosimuutos teollisuudessa, kaivostoiminnassa ja sähköntuotannossa II/2018– II/2019 (TOL 2008).

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden, kaivostoiminnan, sähköntuotannon ja kaupan alan yhteenlasketut varastojen arvot kasvoivat edellisvuodesta 6,9 prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Teollisuudessa varastojen arvo kasvoi 7,0 prosenttia vuoden 2018 toiseen vuosineljännekseen verrattuna. Kaupan toimialalla varastojen arvo kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Key Ensemblen uusi konserttifoorumi haastaa pohtimaan

Innovatiivisista ohjelmistoideoistaan tunnettu kamarikuoro Key Ensemble tuulettaa turkulaista kuorokonserttitarjontaa järjestämällä syksyllä teemallisen konserttifoorumisarjan eri puolille kaupunkia.

OP:n ekonomistit ennustavat vain niukkaa talouskasvua

OP:n ekonomistit laskevat kasvuennustettaan ja ennakoivat kuluvalle vuodelle enää 1,2 prosentin talouskasvua. Ensi vuonna kasvu hidastuu yhä ja työllisyyden kasvu Suomessa lähes pysähtyy.

Poliisitalon ikkunoiden pesu kaventaa ajorataa ympäröivillä kaduilla

Poliisitalon ikkunoiden pesu kaventaa kevyenliikenteenväylää ja ajorataa Sairashuoneenkadulla 20. elokuuta kello 15-22, Eerikinkadulla 21. elokuuta kello 15-22 ja Puistokadulla 22. elokuuta kello 15-22.

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

Fölin yölinja 89 aloittaa liikennöinnin kuukauden ajaksi

Yölinja 89 Halinen–Ylioppilaskylä–Keskusta–Ilpoinen liikennöi viikosta 34 alkaen keskiviikon ja torstain sekä torstain ja perjantain välisinä öinä. Linja on ensimmäisen kerran liikenteessä 21. elokuuta ja viimeisen kerran torstain 19. syyskuuta jälkeisenä yönä.

Urheilu

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

NHL:n työsulkukausi 2012–13 toi Mestikseenkin suuren maailman tuulia

Jesse Winchester poikkesi Kupittaan valoissa NHL:n työsulkukaudella 2012-13.

Vaikka kiekkokausi ei päättyisikään mestaruusjuhliin, saattaa kaudesta muodostua ikimuistoinen. Näin kävi Tuton urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolalle NHL:n työsulkukaudella 2012–13.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.