Teatterit näkyvästi esillä Taiteiden yön ohjelmassa

Ensimmäiset maistiaiset Amélie-musikaalista saadaan Taiteiden yönä. Ensimmäiset maistiaiset Amélie-musikaalista saadaan Taiteiden yönä. Kuva: Turun kaupunginteatteri

Taiteiden yö järjestetään tuttuun tapaan elokuun puolivälissä, 15. elokuuta. Poimimme runsaasta tarjonnasta muutaman herkkupalan, jolla tyydyttää kulttuurinnälkää. Koko ohjelma löytyy Taiteiden yön nettisivuilta.

Lukuisat turkulaisteatterit tarjoavat maistiaisia alkavan syksyn ohjelmistostaan avoimissa harjoituksissa ja muissa tapahtumissa. Teatteri Akselissa on avoimet ovet kello 18–19. Tuolloin pääsee kurkistamaan Kalenteritytöt-näytelmän harjoituksiin. Veli-Pekka Teponojan ohjaaman näytelmän ensi-ilta on edessä 27. syyskuuta.

Turun kaupunginteatterissa alkaa tapahtua jo kello 17. Illan aikana on luvassa niin kaupunginteatterin puvuston kirpputori kuin tekijähaastattelujakin. Ääneen pääsevät niin Don Juan -näytelmän näyttelijät kuin kaupunginteatterin tuoreet kotikriitikotkin.

Kello 18.15 päänäyttämöllä nähdään puolituntiset avoimet harjoitukset Amélie-musikaalista ja 19.15 pääsee seuraamaan pienelle näyttämölle pienelle näyttämölle Don Juanin harjoituksia.

Åbo Svenska Teaterissa järjestää kaksi avointa harjoitusta syksyn suurproduktiosta Kalevala. Avoimet harjoitukset alkavat kello 19 ja 20.15.

Ylioppilasteatterilla Taiteiden yötä vietetään niin ikään teosmaistiaisten parissa sekä, ylioppilasteatterin perinteiden mukaisesti, improvisaation parissa.

Ylioppilasteatterin oma improvisaatioryhmä Läsnäolopakko esiintyy kolmeen otteeseen kello 18, 19.15 ja 22. Illan viimeinen esitys on improvisoitu musikaali.

Lisäksi illan aikana esitetään maistiainen ylioppilasteatterin kesäteatteriesityksestä Puskafarssi 2019.

Hieman erikoisempiakin teatterielämyksiä on Taiteiden yössä tarjolla. Apteekkimuseon ja Qwenselin talon Vaunuvajassa Teatteri Jano esittää moniaistillisen ja lempeän osallistavan koko perheelle sopivan esityksen Hygge-hetki.

Hygge-hetki antaa luvan pysähtyä, nauttia ja olla lempeä itselleen. Taiteiden yössä Hygge-hetkestä päästään nauttimaan kaksi kertaa, kello 18 ja kello 20.

Myös tanssiteatterit ovat näkyvästi osa Taiteiden yötä. Aurinkobaletissa järjestetään Time of My Life -tanssiteoksen avoimet harjoitukset kello 17–19. Time of My Life saa ensi-iltansa Manifesti-festivaalilla 5. syyskuuta.

Time of My Life on aikamatka vaiherikkaan 1980-luvun tanssilattialle, joka kiehtovasti tempaa katsojat mukaansa kuuman tanssin pyörteisiin. Uutuusteos yhdistää aikakauden energisen musiikin, liikkeen ja visuaalisuuden. Teoksen ohjaa nykysirkuksen pioneeri Sanna Silvennoinen.

Tanssiteatteri Erissä puolestaan on tarjolla katkelmia Baila Afrika -esityksestä. Erin Taiteiden yö huipentuu kello 18, kun ensi-iltansa saa Karoliinan klubi, joka koostuu Karoliina Lummikon sooloteoksesta Embryo, tanssija Laura Alhon Horisontista ja Toni Laakkosen teoksesta Takapuoli.

Ilkka Lappi

Kaupunki teettää lisätutkimuksia Sepänkatu 2:n tiloissa, koulutyö jatkuu normaalisti

Turun kaupunginhallitus on saanut tilannekatsauksen maanantain kokouksessaan Puolalan koulun väistötilana toimivan Sepänkatu 2:n tilanteesta. Ennen kokousta kaupunginhallituksen jäsenet tapasivat myös Puolalan koulun huoltajia.

Yritysten varastojen arvo kasvoi vuoden toisella neljänneksellä

Varastojen arvon vuosimuutos teollisuudessa, kaivostoiminnassa ja sähköntuotannossa II/2018– II/2019 (TOL 2008).

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden, kaivostoiminnan, sähköntuotannon ja kaupan alan yhteenlasketut varastojen arvot kasvoivat edellisvuodesta 6,9 prosenttia vuoden 2019 toisella neljänneksellä. Teollisuudessa varastojen arvo kasvoi 7,0 prosenttia vuoden 2018 toiseen vuosineljännekseen verrattuna. Kaupan toimialalla varastojen arvo kasvoi 6,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Key Ensemblen uusi konserttifoorumi haastaa pohtimaan

Innovatiivisista ohjelmistoideoistaan tunnettu kamarikuoro Key Ensemble tuulettaa turkulaista kuorokonserttitarjontaa järjestämällä syksyllä teemallisen konserttifoorumisarjan eri puolille kaupunkia.

OP:n ekonomistit ennustavat vain niukkaa talouskasvua

OP:n ekonomistit laskevat kasvuennustettaan ja ennakoivat kuluvalle vuodelle enää 1,2 prosentin talouskasvua. Ensi vuonna kasvu hidastuu yhä ja työllisyyden kasvu Suomessa lähes pysähtyy.

Poliisitalon ikkunoiden pesu kaventaa ajorataa ympäröivillä kaduilla

Poliisitalon ikkunoiden pesu kaventaa kevyenliikenteenväylää ja ajorataa Sairashuoneenkadulla 20. elokuuta kello 15-22, Eerikinkadulla 21. elokuuta kello 15-22 ja Puistokadulla 22. elokuuta kello 15-22.

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

Fölin yölinja 89 aloittaa liikennöinnin kuukauden ajaksi

Yölinja 89 Halinen–Ylioppilaskylä–Keskusta–Ilpoinen liikennöi viikosta 34 alkaen keskiviikon ja torstain sekä torstain ja perjantain välisinä öinä. Linja on ensimmäisen kerran liikenteessä 21. elokuuta ja viimeisen kerran torstain 19. syyskuuta jälkeisenä yönä.

Naantalin vanhin voimalaitosyksikkö pysähtyy lopullisesti ensi kesänä

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) on tänään 19. elokuuta tehnyt päätöksen sulkea lopullisesti Naantalin voimalaitoksen vanhimman kivihiilikäyttöisen yksikön eli ykkösyksikön, jonka sähköntuotantoteho on 115 MW. Yksikkö on vielä 30. kesäkuuta 2020 asti mukana Fingridin tehoreservijärjestelmässä, joka turvaa sähkön toimitusvarmuuden Suomessa tilanteissa, joissa sähkön markkinaehtoinen tarjonta ei riitä kattamaan kysyntää. Kuluvan tehoreservikauden päättyessä Naantalin ykkösyksikkö pysäytetään lopullisesti.

Urheilu

TPS Salibandy palkittiin viime kauden Salibandyteosta

TPS Salibandy palkittiin lauantaina 17. elokuuta Lempäälän Ideaparkissa kauden 2018-2019 Salibandyteosta. Palkinnon perusteena oli ennen kaikkea kohentunut ottelutapahtuma.

TPS lainaa Isiguzon Savonlinnaan

HC TPS on lainannut puolustaja Bernard Isiguzon Mestiksessä pelaavaan SaPKoon. Lainasopimus on voimassa toistaiseksi.

NHL:n työsulkukausi 2012–13 toi Mestikseenkin suuren maailman tuulia

Jesse Winchester poikkesi Kupittaan valoissa NHL:n työsulkukaudella 2012-13.

Vaikka kiekkokausi ei päättyisikään mestaruusjuhliin, saattaa kaudesta muodostua ikimuistoinen. Näin kävi Tuton urheilutoimenjohtaja Elmo Aittolalle NHL:n työsulkukaudella 2012–13.

Puukkokatsomo: Kiinnostavia änäriasetelmia

NHL-kauden alkuun on vielä vajaat pari kuukautta, mutta laineet taalakaukaloiden ympärillä lyövät jo korkeina. Vastikään pohjoisamerikkalaisessa mediassa ryöpytettiin Rasmus Ristolaista TSN:n toimittajan toimesta.

Tuto Hockey ja Forssan Palloseura yhteistyöhön

Mestiksen Tuto Hockey ja Suomi-sarjassa pelaava Forssan Palloseura ovat sopineet kaudelle 2019-20 yhteistyösopimuksesta, joka sisältää seurojen välisen pelaajaliikennesopimuksen. Tämän tarkoituksena on parantaa yhteistyötä sekä edustusjoukkueiden että A-nuorten välillä.

Otteluanalyysi: Inter taisteluvoitolla sarjan kärkeen

Interin valmentaja Jose Riveiro ja HIFK:n Tor Thodesen.

Vartissa neljä maalia. HIFK yllätti Interin jalkapallon Veikkausliigan taistossa räväkällä alulla. Se tuli ryminällä matsiin ja meni kahdesti johtoon. Mutta nykykuntoista Interiä vastaan se välttämättä riitä. Inter punnersi kahdesti rinnalle ja lopulta ohi voittaen ottelun 3-2 (2-2). Kun Ilves hävisi kotonaan KuPSille, Inter meni maalieron turvin sarjakärkeen. Ilveksellä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.