Raisiolainen Heikki Laine on laittanut Saku Koivu -keräilykortteihin kymmeniä tuhansia euroja

Raisiolaisen Heikki Laineen keräilyinnostus on järjestelmällistä laatua, toisinaan hän on herännyt kello neljältä aamulla jättääkseen nettihuutokauppa eBayhin tarjouksen Saku Koivu keräilykortista. Raisiolaisen Heikki Laineen keräilyinnostus on järjestelmällistä laatua, toisinaan hän on herännyt kello neljältä aamulla jättääkseen nettihuutokauppa eBayhin tarjouksen Saku Koivu keräilykortista. Kuva: Kurt Hedborg

Jääkiekkoilija Saku Koivu on mies, joka ei esittelyjä juuri kaipaa. Koivu on toiminut keräilyinspiraation lähteenä raisiolaiselle Heikki Laineelle toistakymmentä vuotta. Hänelle on kertynyt Saku Koivusta yli 3 000 keräilykorttia. Hänen Koivu-kokoelmassaan on todella vähän puutteita, se on liki täydellinen otos Koivusta painetuista korteista.

Laine kertoo pistäneensä keräilyharrastukseensa rahaa kymmeniä tuhansia euroja. Varsinaisia näyttelyjä hän ei enää välttämättä halua korteilleen pitää, poikkeuksena jokin aiheeseen liittyvä teema joka saattaisi motivoida häntä.

Millään viikkorahoilla ei jääkiekkokorttikeräilyä ylläpidetä, ainakaan korkealla tasolla. Markka-aikana kalleimmat kortit saattoivat maksaa lähemmäs tuhat markkaa, Laine sanoo.

Toisaalta hän muistuttaa, että vanhempien pelaajien korttien hinnat ovat eBayssa tippuneet villeimmistä vuosista.

Keräilijän todellinen mittari on siinä, kuinka hyvin jaksaa organisoida oman elämänsä keräilyharrastuksen ympärille. Laine on villeimpinä vuosina laittanut herätyskellon soimaan kello neljältä aamulla jättääkseen nettihuutokauppa eBayhin oman tarjouksensa määrätystä Saku Koivu -kortista.

Muutoksesta aiempaan keräilykorttimyyntiin Laine toteaa, että Suomessa ei ole enää nykyään yhtään korttiliikettä, mikä olisi päivittäin auki.

– Turussakin oli parhaimmillaan kolme jääkiekkokorttimyymälää. Turussa ja Helsingissä ei ole tätä nykyä enää yhtään liikettä. Helsingissä on kyllä noin kaksi kertaa vuodessa korttimarkkinat.

– Koivu ei ollut alussa pääkeräilykohteenani. Yleinen jääkiekkokorttikeräilyinnostus alkoi oikeastaan hyvän tuttavani luona vieraillessa, hän ja hänen poikansa esittelivät minulle jääkiekkokorttejaan. Päädyin Vähäheikkilän korttien myyjien ja vaihtajien keskuuteen. Tampereella oli tuohon aikaan kolmena päivänä näyttely, jossa myytiin ja vaihdettiin kortteja ja koko näyttely oli aivan täynnä väkeä, muistelee Laine.

Eräs keräilykortteja myyvän liikkeen myyjä ehdotti Laineelle Koivun korttien keräilyä, ja siitä syntyi uusi inspiraation lähde.

– Vaihdoin kaikki aiemmat kortit pois ja aloin haalimaan internetin kautta Koivuun liittyviä kortteja. Minulle kertyi vuoteen 2006 asti kaikki Koivusta painetut kortit.

– Kautena 2004–05 oli NHL-lakko, jonka aikana ei tehty keräilykortteja. Keräilyni oli tämän jälkeen kolme vuotta telakalla. Tästä syystä keräilysarjassani on vuosien 2004–06 kohdalla puutteita.

Laine kertoo, että Saku Koivusta ei ole enää painettu viime vuosina kuin muutamia kortteja. Patrik Laine on yksi suomalaistähti, josta tehdyt kortit Laine nostaa esiin. Jokaisesta NHL:n huippupelaajasta julkaistaan nykyään tulokasvuoden aikana kymmeniä kortteja, ero on suuri jos vertaa Saku Koivun tulokaskauteen jolloin hänestä julkaistiin vain yksi tulokaskortti.

Laineella on oman keräilykorttisarjansa suhteen testamentissaan määritelty, että Saku Koivun perhe saa kokoelmat häneltä lahjoituksena, kun hänestä aika jättää.

Kurt Hedborg

Tietokirjaraati ruotii uutuuskirjoja Turun kirjamessuilla

 Niina Repo.

Perinteinen Tietokirjaraati arvioi Levyraadin hengessä viittä ajankohtaista tietokirjaa Turun kirjamessuilla lauantaina 5. lokakuuta. Kirjoja arvioivat TS Kirja -klubin tuottaja Jaakko Mikkola , kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Niina Repo , Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi ja viestintäkonsultti ja tietokirjailija Tuula Vainikainen . Raadin juontaa viestintäpäällikkö Anne Rutanen .

Uusi auto useimmin valkea

Valkoinen väri on kasvattanut räjähdysmäisesti suosiotaan uusissa autoissa 2000-luvun aikana. Valkoisten autojen osuus ensirekisteröidyistä autoista on jo lähes 30 prosenttia, kun vielä vuonna 2000 vastaava luku oli vain reilu viisi prosenttia. Tiedot selviävät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ajoneuvotilastoista.

Höntsämuistot kerätään talteen

Oletko pelannut höntsäilymielessä esimerkiksi jalkapalloa tai jääkiekkoa? Nyt voit kertoa SKS:lle harrastepelailustasi ja sen huippuhetkistä. Höntsäilyllä tarkoitetaan leikkimielistä pelailua vailla suorittamisen tai menestymisen painetta.

Länsikeskuksen Citymarketin Alko uudistuu erikoismyymäläksi

Länsikeskuksen Alko uudistuu erikoismyymäläksi ja on remontin vuoksi kiinni 30.9.-10.10. Myymälä avataan uusittuna perjantaina 11. lokakuuta kello 9. Lähimmät Alkot palvelevat Manhattanilla (Pitkämäenkatu 4) ja Tampereentiellä (Vanha Tampereentie 108).

KIPSI-hanke tähtää Saaristomeren ravinnekuormituksen vähentämiseen peltojen kipsikäsittelyllä

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen KIPSI-hanke aloittaa toimenpiteet Saaristomeren tilan parantamiseksi. Maataloustuottajille tarjotaan mahdollisuutta kipsin levitykseen vuodesta 2020 alkaen. Kipsikäsittelyyn osallistuvat viljelijät ovat avainasemassa KIPSI-hankkeessa. Sen tarkoituksena on saada käsiteltyä kipsillä laajat peltoalueet Saaristomeren valuma-alueella.

Turun kaupunki vaihtaa Sepänkatu 2:n kuntotarkastusyhtiön, yhteistyö Raksystems Oy:n kanssa päättyy

Sepänkatu 2:n kunnosta on käyty viime kuukausina kiivasta keskustelua.

Turun kaupunki vaihtaa Sepänkatu 2:n kuntotarkastustöissä käyttämänsä yhtiön toiseen. Kaupunki lopettaa yhteistyön Raksystems Oy:n kanssa ja aloittaa Insinööritoimisto Kiinteistöasiantuntijat Oy:n kanssa. Asiasta on ilmoitettu Raksystems Oy:lle.

Maksuton testipäivä yli 70-vuotiaille

Yli 70-vuotiaat turkulaiset toivotetaan tervetulleeksi perjantaina 4. lokakuuta kello 9.15–13 maksuttomaan testipäivään Kupittaan urheiluhalliin.

SparkUpissa Turku Toastmasters -puhekilpailu

SparkUpissa järjestetään Turku Toastmasters -puhekilpailu 28. syyskuuta kello 14 alkaen.

Liigakarsinta alkaa Kupittaalta

Eliecer Espinosa ja Mika Ääritalo.

Jalkapallon Ykkösen kakkossijansa varmistanut TPS valmistautuu loppukauden ajan liigakarsintoihin, joissa se kohtaa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuvan joukkueen. Liigakarsinnan päivämääriksi on varmistunut 24. ja 27. lokakuuta.

Urheilu

Liigakarsinta alkaa Kupittaalta

Eliecer Espinosa ja Mika Ääritalo.

Jalkapallon Ykkösen kakkossijansa varmistanut TPS valmistautuu loppukauden ajan liigakarsintoihin, joissa se kohtaa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuvan joukkueen. Liigakarsinnan päivämääriksi on varmistunut 24. ja 27. lokakuuta.

Åboraakkeli: Maltillisin odotuksin

Wilma Murto.

Kauan odotetut yleisurheilun MM-kisat pyörähtävät käyntiin 28. syyskuuta. Turkulaisittain suurin jännitys kohdistuu pituushyppääjä Taika Koilahteen ja seiväshyppääjä Wilma Murtoon , jotka pääsivät kisoihin rankingin perusteella.

Jälkipeli: Jääkiekon nuorten SM-sarja on urapolku ylöspäin

Tuton ja TPS:n A-nuorten ottelut tarjoavat aina hyvää viihdettä. SM-sarja on hyvä näytönpaikka nuorelle pelaajalle.

– Sarjan tarkoitus on kasvattaa ammattilaisuuteen. Nyt meillä tulee Liigaan sellaisia nuoria pelaajia, joille häviämisellä ei ole ollut mitään merkitystä.

San Jose Sharks lainaa Tony Sundin TPS:aan

Turun Palloseuran takalinjat vahvistuvat, kun puolustaja Tony Sund liittyy ensi maanantaina mustavalkoisten kokoonpanoon. 24-vuotias Sund palaa Turkuun NHL-joukkue San Jose Sharksin riveistä, jonne puolustaja teki viime keväänä sopimuksen.

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.