Kupittaan palloiluhallin vapaita vuoroja voi vielä hakea 1. marraskuuta alkaen

Palloiluhalli avautuu käyttäjille tammikuussa. Tällä työmaalla näytti huhtikuussa. Palloiluhalli avautuu käyttäjille tammikuussa. Tällä työmaalla näytti huhtikuussa. Kuva: Riitta Salmi

Tammikuussa avattavassa Kupittaan palloiluhallissa pelattavien otteluiden ja tapahtumien ajankohdat ovat varmistuneet. Myös vakiovuorot on saatu pääosin jaettua futsal-, koripallo-, käsipallo-, lentopallo-, salibandy-, sulkapallo- ja voimisteluseurojen kesken. Vuorojen sisältöihin ja kestoihin tehdään vielä täydennyksiä, ja varausvahvistukset lähetetään seuroille lokakuun loppuun mennessä.

Harjoitusvuoroista on keskusteltu pääkäyttäjien kanssa ja haettu kaikkien käyttäjien kannalta parasta mahdollista ratkaisua liikuntalautakunnan määrittelemien vuorojakoperiaatteiden mukaisesti. Vuorojaossa on huomioitu kaupungin sisäliikuntatilojen kokonaistilanne ja lajien ominaispiirteet.

Vapaita harjoitusvuoroja on edelleen tarjolla jonkin verran ja niitä voi hakea 1. marraskuuta alkaen Timmi-varauskalenterin kautta.

– Vuorojen jaossa priorisoidaan pääkäyttäjäryhmiä ja -tasoja, mutta harkinnan mukaan vuoroja voivat saada sovitun lajikirjon sisältä myös muut toimijat, toteaa liikuntapaikkapäällikkö Oskari Nummi.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen tavoitteena on saada halli aktiiviseen käyttöön aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä.

Tällä hetkellä hallin varausaste arki-illoissa on 60 prosenttia ja viikonloppuisin 45 prosenttia. Harjoitusvuorot sijoitettiin arkipäiviin. Ottelut ja tapahtumat ovat pääasiassa viikonloppuisin, mutta jonkin verran etenkin sarjapelejä on myös arki-illoissa.

Varausasteeseen eivät vielä sisälly loppukauden viikonloput, jotka on alustavasti varattu pudotuspeleille ja finaaleille. Niiden ajankohdat selviävät myöhemmin. Päiväkäytön varausastetta ei vielä tiedetä. Arkipäivisin hallissa harjoittelee Turun seudun urheiluakatemia. Muiden koulujen käyttö tarkentuu myöhemmin ja varauskäytännöistä sovitaan yhdessä Turun kaupungin sivistystoimialan kanssa.

Kupittaan palloiluhallissa tulevat harjoittelemaan ja kilpailemaan pääkäyttäjälajien korkeimpien sarjatasojen aikuisten ja vanhimpien juniorien kilpajoukkueet. Esimerkiksi TPS salibandy ja koripalloseura Turun NMKY:n edustusjoukkue Kristika harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa Kupittaalla. Aikuisten sekä A- ja B-junioreiden käsipallopelit on pihkan käytön vuoksi keskitetty muihin tiloihin.

Suurin osa tapahtumista on paikallisten seurojen pelejä ja turnauksia, mutta hallissa nähdään myös lentopallon Suomen Cupin finaali sekä Raision Loimun ja Salon LP Viestin lentopallo-otteluita.

Voimistelulajeista rytminen ja joukkuevoimistelu harjoittelevat palloiluhallissa. Telinevoimistelua sen sijaan nähdään hallissa tapahtumissa ja kilpailuissa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Lausu mielipiteesi EU:sta

Turussa järjestetään 30.8.–1.9. laaja, kaikille avoin EU-aiheinen keskustelufoorumi. Eurooppa-foorumiin on tulossa satoja huippuvaikuttajia Suomesta ja muualta EU:sta. Kansalaisten ääni pääsee kuuluviin muun muassa Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen johdolla käytävässä kansalaiskeskustelussa, jonka aiheena ovat Euroopan unionin arvot ja tulevaisuus.

Pysyvätkö pallot ilmassa?

Kalle Lehto.

Pysyvätkö pallot ilmassa? Sirkustaiteilija Kalle Lehto ohjaa Saarekkeessa Mynämäellä 7.–8. elokuuta Pallojongleeraus-työpajan, jossa opitaan tekemään omat jongleerauspallot ja harjoittelemaan niillä.

Näin teet heinäkuisen hernehummuksen

Kotimaisista herneistä on myös hummukseen. Tarvitset kaksi avocadoa, kolme desiä herneitä, valkosipulinkynnen, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, puoli teelusikallista juustokuminaa ja neljäsosa teelusikallista suolaa. Poista kivet avocadoista ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.

Kiinalaisten sähköpolkupyörien väliaikainen polkumyyntitulli voimaan

Yritysten, jotka tuovat sähköpolkupyöriä Kiinasta, täytyy varautua siihen, että tuotteesta kannetaan polkumyyntitulli. Tavara luokitellaan CN-koodeihin 8711 60 10 ja ex 8711 60 90 (Taric-koodi 8711 60 90 10). EU:n virallisen lehden numerosta L 181/18.7.2018 voi tarkistaa, kuinka suuri polkumyyntitulli eri myyjien tuotteille on odotettavissa.

Urheilu

Jälkipeli: Kaikkien aikojen parhaat TPS-jalkapalloilijat

Heikki Mäki on nähnyt eniten TPS:n jalkapallo-otteluita. Hän on oikea henkilö arvioimaan, kuka on kaikkien aikojen paras TPS:n jalkapalloilija kautta aikain. Mäen valinta on Veikko Asikainen (kuvassa).

Tervaskanto Heikki Mäki (s. 1930) on oikea henkilö arvioimaan, ketkä ovat kaikkien aikojen parhaat Turun Palloseuraa edustaneet jalkapalloilijat. Mäki on nähnyt enemmän raitapaitojen pelejä kuin yksikään toinen.

Jälkipeli: Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien kummisetä

Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien tärkeä taustavaikuttaja. Hänen ansiostaan Turkuun saapui Amerikasta ensimmäinen musta ulkomaalaisvahvistus. Donald Crenshawin tullessa Turkuun vuonna 1972, koko kaupunki meni sekaisin koripallosta.

Turun NMKY:n menestyskausi 1970-luvun alussa on ainutlaatuista paikallista palloiluhistoriassa. Kausi muistetaan ensimmäisestä turkulaisesta koripallomestaruudesta, vastavalmistuneesta Kupittaan urheiluhallista ja ensimmäisten mustien miesten ilmaantumisesta kotimaan koripallokentille.

Puukkokatsomo: Kolumbialainen kysymysmerkki

Julian Guevara.

Muutokset PS Kemin kokoonpanossa toivat uutta verta myös FC Interin kokoonpanoon. Kemiläisten uusi päävalmentaja David Hannah painotti muun muassa taannoin TPS-ottelun jälkeen, että Kemin pukukopissa ovien täytyy käydä molempiin suuntiin. Ja niin on käynytkin.

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.