Syksyn urheilukirjoissa kylmääviä ja koskettavia tarinoita

Suomalaisurheilijoista ja urheilun taustavaikuttajista on tänä syksynä kirjoitettu paljon kirjoja.
Suomalaisurheilijoista ja urheilun taustavaikuttajista on tänä syksynä kirjoitettu paljon kirjoja.

Tänä syksynä on ilmestynyt tai ilmestymässä valtava kasa kiinnostavan oloisia urheilukirjoja. Poimimme suuresta tarjonnasta muutaman alkusyksyn aikana ilmestyneen makupalan.

The Finn

Vastikään ilmestynyt Marko Yrjövuoren tarina vie Paimiosta maailman suurimmille urheiluareenoille Los Angelesiin. Petteri Ala-Kivimäen kirjoittama Yrjövuori – The Finn, urheilutähtien luottomies kertoo vetävästi Yrjövuoren kiinnostavan ja monipolvisen tarinan. Yrjövuoren omassakin tarinassa olisi yllin kyllin tarinaa monipuolisen urheilutaustan vuoksi, mutta kun sekaan heitetään nippu maailman suurimpia urheilutähtiä Kobe Bryantista alkaen, on hyvän tarinan ainekset kasassa.

Erityisen mielenkiintoista Yrjövuoren tarinassa on paljastukset urheilumaailman kulisseista.

Turun seudulle keväällä 2016 palannut Yrjövuori tekee nykyään paljon töitä Turun seudulla vaikuttavien urheilijoiden kanssa. Juurikaan kokeneemmissa käsissä näiden urheilijoiden fyysinen hyvinvointi ei voisi olla.

Kuolemanlaakso

Juuri tänä syksynä jääkiekon Liigassa on sattunut jo alkukierrosten aikana poikkeuksellisen paljon päähän kohdistuneita taklauksia, joista on tullut sekä loukkaantumisia että pelikieltoja. Kuin sattumalta tänä syksynä ilmestyi myös Tommi Kovasen yhdessä Jenny Rostainin kanssa kirjoittama Kuolemanlaakso, joka on yksi viime vuosien vaikuttavimpia kotimaisia jääkiekkokirjoja.

Kovasen ura päättyi keväällä 2013 takaapäin tulleeseen taklaukseen, jonka seurauksena Kovanen sai aivovamman. Uran päättymisen jälkeiset tapahtumat ovat kylmäävää luettavaa ja kertoo osaltaan siitä, kuinka yksin huippu-urheilija voi pahimmillaan jäädä.

Kovasen tapaus on yksi surullinen luku suomalaisen jääkiekon historiassa. Kirja johtaa kuitenkin toivottavasti siihen, että lajikulttuurissa tapahtuu positiivista kehitystä, eikä ikäviä asioita lakaista näkymättömiin kuten Kovasen tapauksessa.

Makwan Amirkhani

Raju on myös vapaaottelija Makwan Amirkhanin tarina, joskin eri tavalla kuin Kovasen kohdalla. Amirkhanin nousu Suomen menestyneimmäksi UFC-ottelijaksi on tarina, jossa on ollut niin monta mutkaa, että tarina olisi voinut livetä kohtalokkaampaan suuntaan moneen kertaan.

Vaikka vapaaottelu ei sytyttäisikään, on Amirkhanin tarina kiinnostava kuvaus siitä, millaista Suomeen pakolaisena saapuneen lapsen ja nuoren elämä oli 1990-luvulla. Samalta ajalta on myös olemassa niitä toisenlaisia tarinoita. Amirkhanin tarina on kuitenkin tarina sitkeydestä, periksi antamattomuudesta ja kovasta työstä. Ne ominaisuudet ovat nostaneet hänet UFC:hen.

Ilkka Lappi

Turusta bussilla Karjurockiin

Karjurock pyrkii erottautumaan kotimaisista festivaaleista maatilamiljöön avulla.

Lokalahdella rokataan tällä viikolla torstaista 19. heinäkuuta lauantaihin 21. heinäkuuta perinteisen Karjurockin merkeissä. Myös Turusta järjestetään bussikuljetuksia festivaaleille. Perjantaina kuljetukset lähtevät linja-autoaseman laiturilta 9 kello 15 ja 17.30.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen?

Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisesta valtiosta on kielletty.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen? Perusperiaate on: laillinen valmiste lailliselta myyjältä omaan lääkitykseen, muistuttaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Kun matkustaa ulkomaille, niin kannattaa ottaa etukäteen selvää mahdollisista rajoituksista kohdemaassa.

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.