Puukkokatsomo: Isoja ohipelejä

JYP juhli Turkuhallissa. JYP juhli Turkuhallissa. Kuva: Jane Iltanen

HC TPS:lla on toistaiseksi tällä kaudella ollut kuusi lauantain kotipeliä. Ne ovat katsojien houkuttelemisen kannalta isoja pelejä.

Tämän kauden kuudesta lauantain kotipelistä TPS on voittanut vain kaksi. Kauden ensimmäisen kotipelinsä Tapparaa vastaan ja lokakuun alun KalPa-pelin.

Sen sijaan turpaan on tullut lauantaina näyttävästi HIFK:ta, Jypiä ja SaiPaa vastaan. HIFK-peliä todisti 8 011 katsojaa, Jyp-ottelua 6 502 katsojaa ja viime viikonlopun SaiPa-peliä 5 322 katsojaa. Lisäksi Lukko haki alkukaudesta Turun lauantai-illasta voiton 6 021 katsojan edessä.

Jotta kauden yleisötavoitteisiin päästään, lauantai-iltaisin Turkuhalliin tarvitsee saada väkeä. Toisekseen joukkueen on syytä pelata hyviä pelejä erityisesti lauantai-iltaisin kotiyleisön silmien edessä.

Hyvä peli on tässä yhteydessä yhtä kuin voittavasti. Jos ottelutapahtuma on hyvä (TPS:llä on), fiilis katsomossa on kunnossa ja kotijoukkue voittaa, saattaa satunnaiskatsoja rohkaistua tulemaan jonain muunakin päivänä.

Sen sijaan, jos TPS vetää lauantai-illat ohipelejä, kuten Jyppiä ja SaiPaa vastaan, on yleisöä vaikea houkutella, vaikka kuinka joukkue pelaisi erinomaista kiekkoa tiistai-iltana.

Seuraavan kerran TPS pelaa kotipelin lauantaina 30. joulukuuta Sportia vastaan. Tulosvetoon 1–6 vai olisiko kasvojenpesun paikka kuukauden päästä?

Ilkka Lappi

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle

Kummilusikoiden historia ulottuu 1500-luvulle. Tuolloin kummin valinnan perusteena oli hyvä taloudellinen asema ja kummilusikoilla oli saajalleen suuri taloudellinen arvo. Nykyään lusikoiden merkitys on muuttunut symboliseksi, mutta niiden muoto on pysynyt melko samanlaisena vuosisadasta toiseen. Menneinä aikoina lusikoiden päihin kaiverrettiin apostolien kuvia. Nykyään lusikoita koristavat muun muassa eläimet, autot, ja prinsessat.

Pakettiauto syttyi palamaan Aurassa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan pakettiauto syttyi palamaan Aurassa Turuntiellä sunnuntaina iltapäivällä..

Takasta lisää pituutta terassikauteen

Takan avulla katetusta ja lasitetusta terassista voi saada kotiinsa ympärivuotisen lisähuoneen. Sateisena päivänä omalla terassilla voi nauttia kesäisestä lämmöstä, kun pieni kiertoilmatakka alkaa lämmittämään terassia jo muutaman minuutin kuluttua puiden sytytyksestä. Tehokas takka lämmittää terassin myös talvella.

Entä jos kolari yllättää ulkomailla?

Kesälomilla moni suuntaa ulkomaille omalla autollaan. Liikennevahinkoja sattuu suomalaisille eniten ulkomailla juuri kesäkuukausina. Ulkomailla liikennekulttuuri eroaa suomalaisesta ajotavasta: vieras liikenneympäristö, erilaiset nopeusrajoitukset ja väistämisvelvollisuudet saattavat aiheuttaa harmittavia tilanteita.

Jätekasa palaa Metsämäessä

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan polttokelpoisen jätteen kasa, jonka koko on 15x5x5 metriä, syttyi tuleen Ravurinkadulla Metsämäessä sunnuntaina aamupäivällä.

Laitilassa paloi maastoa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen mukaan kasitien laidassa Laitilassa syttyi 50 kertaa 50 metrin alalla maastopalo lauantaina illalla.

Urheilu

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Kauniin pelin varjoja

Karem Benzema oli alle 17-vuotiaissa Ranskan maajoukkueen kantavia voimia, mutta viime vuosina tie maajoukkuepaitaan on ollut tukossa.

Jalkapallodokumentit helpottavat MM-kisoista irrottautumista

Keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin

PS Kemissä pelannut Julian Guevara siirtyy Interiin.

Kolumbialainen keskikenttämies Julian Guevara siirtyy PS Kemistä Interiin. Jalkapalloilun Veikkausliigassa pelaavat seurat pääsivät siirrosta sopuun torstaina. Guevara on pelikelpoinen Interissä jo lauantain kierroksella.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.