Kiekko-67 elää pienen seuran arkea vakavaraisena

Kiekko-67 kunnioitti marraskuun 25. päivä järjestetyssä 50-juhlatilaisuudessa seuran perustajajäsentä ja ensimmäistä puheenjohtajaansa Kalervo Kummolaa paidanjäädyttämisellä. Kiekko-67 kunnioitti marraskuun 25. päivä järjestetyssä 50-juhlatilaisuudessa seuran perustajajäsentä ja ensimmäistä puheenjohtajaansa Kalervo Kummolaa paidanjäädyttämisellä. Kuva: Ilkka Lappi

Kiekko-67 ei ole viime vuosina paistatellut isoissa otsikoissa. 50-vuotisjuhlavuottaan viettävällä seuralla on kuitenkin kunniakas historia. Kiekko-67:lla on tärkeä roolinsa koko turkulaisen jääkiekon menestyksessä.

50 vuotta sitten Kalervo Kummola oli seuran ensimmäinen puheenjohtaja ja Jarmo Kiprusoff yksi seuran perustajajäsenistä. Kiekon suurimmat menestysvuodet koettiin 1990-luvulla, kun Kiekko pelasi 1. divisioonaa TPS:n farmiseurana.

Kiekon suuruuden päivinä seuran paidassa nähtiin muun muasasa sellaiset jääkiekkosuuruudet kuin Marko Kiprusoff, Miikka Kiprusoff, Kai Nurminen, Jani Hurme, Mikko Eloranta, Sami Salo, Tomi Kallio ja niin edelleen.

Nykyään Kiekon edustusjoukkue pelaa IV-divisioonassa. Seuralla on myös A- ja C-juniorijoukkueet.

– Tällä hetkellä olemme käytännössä harrasteseura. Nuorissa pelataan alimmilla sarjatasoilla ja edustus pelaa IV divisioonassa. III–IV-divisioonat ovat tällä hetkellä se miesten joukkueen taso, mikä on meille realismia, kuvailee nykytilaa Kiekko-67 juniorikiekko ry:n toiminnanjohtaja Esa Taka-Prami.

2000-luvun aikana Kiekolla on ollut myös vaikeita vuosia. Tällä hetkellä seura on tasapainossa.

– Talous on vakaalla pohjalla nykyisellä tavalla toimittaessa. Taloudellisesti ollaan siinä tilanteessa, että pyrimme pitämään kustannukset matalina ja pyrimme luomaan nuorille mahdollisuus halpaan jääkiekon harrastamiseen. Profiililtamme olemme hieman matalamman kynnyksen seura kuin alueen isommat seurat, Taka-Prami toteaa.

Seuran suurimmat haasteet liittyvät junioreihin. Tällä hetkellä Kiekolla on ikäluokat A- ja C-junioreissa, mutta joukkueet puuttuvat kokonaan B- ja D-junioreista.

– Se on haaste meille, ettei tulevaisuudessa olisi aukkoja junioreissa. Harrastajamäärät ovat pienentyneet viime vuosina ja isot seurat koetaan houkuttelevimpina kuin pienet. Pyrimme kilpailemaan isompien seurojen kanssa halvemmilla kustannuksilla, Taka-Prami sanoo.

Vaikka Kiekko-67 ei nykyään enää olekaan TPS:n farmiseura, yhteys Palloseuraan ei ole katkennut. Viime vuodet Kiekko-67 on ollut yksi kahdeksasta TPS Hockey Akatemian sateenvarjoseurasta.

– Sitä kautta meillä on esimerkiksi valmennuksellista yhteistyötä. Myös pelaajapolku rakentuu pitkälti samalla tavalla kuin TPS:n vastaava.

Yksittäisen pelaajan kannalta sateenvarjotoiminnan keskeinen anti on antaa eväitä omalla uralla etenemiseen.

– Yksi tavoite on, että vuosittain junioripelaajille opetettaisiin samanlaisia asioita. Ajatus on, että kun aloitat jääkiekon pienessä seurassa, voit myöhemmin jatkaa isossa seurassa. Yksittäisellä pelaajalla on samat edellytykset edetä uralla kuin isossa seurassa, kuvailee Taka-Prami.

Ilkka Lappi

Suomeen kaksi 582 528 euron voittoa Eurojackpotista

Eurojackpotin päävoitto meni perjantain arvonnassa Ruotsiin ensimmäistä kertaa pelin historiassa. Kierroksella 29/2018 löytyi yksi 5+2 -täysosuma, jolla 22,7 miljoonan euron voitto matkaa naapurimaahan. Suomeen saatiin kaksi 582 528 euron voittoa 5+1 -tuloksilla. Suomen voitot menivät jyväskyläläiselle mobiilipelaajalle sekä Espooseen Laajalahden Alepan viiden osuuden porukalle. Ensi viikolla Eurojackpotin potissa on noin kymmenen miljoonaa euroa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle avattu panimoravintola

Rami Aarikka ja Aki Wahlman.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on tehnyt uuden aluevaltauksen juomien valmistamisen rinnalle. Panimoravintola Kukko avattiin tehtaan kupeeseen rakennetulle terassille perjantaina 13. heinäkuuta. Ideasta avajaisiin kului vain kuusi viikkoa.

Laulutaksi herättää huomiota maailmalla

Fortum Singalong Shuttlesta ovat kirjoittaneet jo muun muassa The New York Times ja Mashable. Kyseessä on maailman ensimmäinen kyyti, joka maksetaan laulamalla. Sähköautoilla ajettava palvelu nautti suurta suosiota Ruisrockissa.

Ruisrockissa oli tarjolla erilainen tapa matkustaa Turun keskustasta festivaalialueelle. Laulamalla maksettavan Fortum Singalong Shuttlen sähköautot kyyditsivät kävijöitä Aurajokirannasta tapahtuma-alueelle festivaaliviikonlopun ajan.

Sähköt palautuneet myös Satavaan

Turku Energian mukaan sähkönjakeluhäiriö uusiutui Satavan alueella kello 13.38. Sähköt palautettiin kello 14.46.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.