Kommentti: TPS:n ensi kauden palapeli rakentuu hyvää vauhtia

Ilari Filppulan sopimus TPS:n kanssa kattaa myös ensi kauden. Ilari Filppulan sopimus TPS:n kanssa kattaa myös ensi kauden. Kuva: Timo Jakonen

Lucas Ekeståhl-Johnsson, Jonne Virtanen, Patrik Virta, Ilari Filppula ja Petrus Palmu. Ja viimeisimpänä Ilkka Heikkinen.

Vaikka vuosi on vasta vaihtunut, HC TPS:n sopimustilanne kaudeksi 2018–19 on suhteellisen hyvä. Yhteensä Palloseuralla on kasassa jo parikymmentä sopimusta ensi kaudeksi. Joukossa on useamman johtavan pelaajan lisäksi muutama jo tällä kaudella Palloseuran runkopelaajaksi noussut nuorempi mies kuten Elmeri Eronen tai Elias Karvonen, jonka kausi tosin katkesi jo syyskaudella olkapäävammaan.

Eniten TPS:lla on aukkoja maalivahtiosastolla. Rasmus Tirrosella on sopimuksessaan optio ensi kaudeksi. Lisäksi Palloseuralla on sopimus tällä kaudella Tutossa kiekkoja torjunen Karolus Kaarlehdon kanssa. Näiden lisäksi Palloseura tarvitsee vähintään Oskari Setäsen tasoisen torjujan.

Puolustukseen Heikkisen jatkopaperi on erittäin iso asia. Muutenkin puolustus on vuodenaika huomioiden varsin hyvällä tolalla. Pari-kolme kovan profiilin pakkia vielä tarvitaan, mutta aikaahan on.

Myös hyökkäyksen osalta palapeli rakentuu hyvää vauhtia. Palmu ja Virta ovat olleet isoja palasia kuluvan kauden hyökkäyksessä. Filppula on loukkaantumisensa jälkeen ollut TPS:lle juuri niin tärkeä pelaaja kuin ennen kauden alkua odotettiin ja toivotettiin.

Vaikka kuluva kausikin on vasta ohittanut puolivälin, suuri kysymys TPS-fanien mielissä on, mitä Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder tekevät tämän kauden jälkeen. Konkarikolmikko harkitsi huolellisesti ennen kuin tekivät vuoden jatkosopimukset ennen kuluvan kauden alkua. TPS:n henkinen johtajakolmikko on ollut juuri niin iso palanen Palloseuraa tällä kaudella kuin odottaa sopi.

Kallio, Perrin ja Tallinder ovat myös osoittaneet, että kaikilla on rutkasti annettavaa Palloseuralle. Kallio pelaa ehkä uransa parasta jääkiekkoa, Perrinistä tuli vastikään kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja ja Tallinder oli koko syksyn ennen loukkaantumistaan TPS-puolustuksen kulmakivi.

Mielenkiintoinen kysymys kevään aikana on, kokeeko kolmikko, että heillä olisi annettavaa TPS:lle vielä tämänkin kauden jälkeen. Selvää on, ettei Kallion ja kumppaneiden kaltaisista pelimiehistä kannata päästää irti vain, jotta joukkueen keski-ikää saataisiin laskettua.

Ilkka Lappi

Kaksi satusetää sekoitti koko maan

Kirjoittajan mielestä Putin ja Trump saivat koko Suomen sekaisin.

On se kumma, miten kaksi satusetää saa Suomen aivan sekaisin. Liikenne kärsii, ihmisiä tarkistetaan rajalla, tv-kanava on sekaisin aamusta iltaan.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Varusmiessoittokunnan 70’s-kiertue tulee Logomoon

Varusmiessoittokunnan kiertue saapuu elokuussa Logomoon.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta jatkaa kaksi vuotta sitten aloittamaansa, genrerajoja rikkovaa aikamatkaa elokuun 70’s-megakiertueellaan. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esittää läpileikkauksen 70-luvun klassikoita. 70’s-kiertue rantautuu Suomen suurimpiin konserttisaleihin Jyväskylässä, Lahdessa, Tampereella, Helsingissä, Turussa sekä Hämeenlinnassa.

Heinäkuu jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille

Sekä asunnon myymistä että ostamista suunnittelevan kannattaa olla kesällä aktiivinen. On yleinen harhaluulo, ettei kauppa käy kesän aikana tai että uutta kotia kaipaavat pitävät lomaa myös unelmiensa tavoittelusta. Näin ei suinkaan ole. Heinäkuu on jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.