Jälkipeli: Kupittaan palloiluhalli avautui tyytyväisissä tunnelmissa

FBC Turun ja TPS Salibandyn juniorit pelasivat uuden Kupittaan hallin ensimmäisen ottelun. Avajaispäivänä yleisöä oli runsaasti, Turun kaupungin mukaan 1 400,  tutustumassa kauan kaivattuun palloiluhalliin. FBC Turun ja TPS Salibandyn juniorit pelasivat uuden Kupittaan hallin ensimmäisen ottelun. Avajaispäivänä yleisöä oli runsaasti, Turun kaupungin mukaan 1 400, tutustumassa kauan kaivattuun palloiluhalliin. Kuva: Hannu Tuominen

Uteliaita lappaa sisälle tasaiseen tahtiin. Ensimmäiset ovat paikalla jo hyvissä ajoin ennen uuden palloiluhallin ulko-ovien avautumista. Tätä on odotettu kauan.

Mahdottomasta tuli mahdollinen. Vuosikymmenien ajan turkulaiset urheilun ystävät pähkäilivät uuden palloiluhallin rakentamista. Lopulta Turun kaupunginvaltuusto teki historiaa lupaamalla uuden peliareenan, vieläpä yksimielisesti.

Valmista tuli sovitun aikataulun mukaisesti ja paikalliset urheiluseurat ovat nyt päässeet korkkaamaan kauan kaivatun peliareenan.

Erityistä hankkeessa oli alkuperäisen 15 miljoonan euron budjetin toteutuminen – kiitos erityisen toteuttamistavan. Palloiluhallin suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Lemminkäinen. Rakennuttaja on Turun Teknologiakiinteistö Oy, jolta Turun kaupunki vuokraa tiloja 1,27 miljoonalla eurolla vuosittain. Seuroilta kerättävät vuoromaksut kattavat vain osan kuluista.

Uusi palloiluhalli on todellinen monitoimihalli, tosin suuresta suosiosta nauttivalle salibandylle on varattu eniten vuoroja. ”Mailapojille” on varattu liki puolet tarjolla olevista harjoitusvuoroista. Niinpä arkikäytössä alkuperäisen parketin päälle on asennettu kaksi kolmasosaa lattiapinta-alasta peittävä synteettinen urheilumatto.

Salibandyn lisäksi palloiluhallin pääkäyttäjälajit ovat futsal, koripallo, lentopallo, sulkapallo ja voimistelu. Aikuisikäiset käsipalloilijat jatkavat Samppalinnassa, sillä uudessa palloiluhallissa pihkan käyttö on kielletty. Hallin käyttöaste on korkea, sillä päivisin se on koululaisten ja Turun Seudun Urheiluakatemian käytössä.

Lopputulos vaikuttaa hienolta. Tutustumaan tulleet turkulaiset ovat halliinsa tyytyväisiltä. Aika näyttää, miten yleisö löytää paikalle myös ottelutapahtumiin. Nyt tutustumispäivänä yleisöä on reilusti toista tuhatta.

Parkkipaikkoja väitetään olevan riittävästi, mutta silti samalla varoitellaan niiden riittämättömyydestä. Avajaispäivänä nähdään useita luovia ratkaisuja. Kukaan ei oikein osaa kertoa, miten jatkossa toimitaan.

Iso haaste tulee olemaan myös arkipelien ja harjoittelun yhteensovittaminen. Nimittäin samalla, kun harjoitusvuorot alkoivat pyöriä, tulivat jo ensimmäiset vuoroperuutukset. Hienoon halliin halutaan tapahtumia, se on selvä. Mutta monelle ehkä tulee mieleen Caribian tilajärjestelyt jatkuvine vuoroperuutuksineen.

Oma erityishaasteensa on siirtomattojen asentaminen ja purkaminen sekä työstä aiheutuvat suuret kustannukset. Avajaispäivänä sitä ei suuremmin mietitä, vaikka jo ennen kuin halli oli edes avattu, syntyi kiistaa maksajasta. Ne joukkueet, jotka ovat tottuneet järjestämään ottelutapahtumia valmiissa kunnallisissa liikuntatiloissa, saattaa otteluntapahtuman hinta uudessa hallissa kouraista syvältä seuran lompakkoa. Nähtäväksi jää, kuka joutuu erikoisen lattiaratkaisun lopulliseksi maksajaksi.

Kun koko lattia-alue on käytössä, katsomoon mahtuu noin 2 700 katsojaa. Jos käytössä on kaksi kolmasosa, istumaan mahtuu 1 200–1 700 katsojaa. FBC Turun ja TPS Salibandyn juniorit saavat kunnian pelata hallin historian ensimmäisen pelin. Yleisöä on enemmän kuin pojat ovat edes unissaan nähneet.

Hannu Tuominen

Kaksi satusetää sekoitti koko maan

Kirjoittajan mielestä Putin ja Trump saivat koko Suomen sekaisin.

On se kumma, miten kaksi satusetää saa Suomen aivan sekaisin. Liikenne kärsii, ihmisiä tarkistetaan rajalla, tv-kanava on sekaisin aamusta iltaan.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Varusmiessoittokunnan 70’s-kiertue tulee Logomoon

Varusmiessoittokunnan kiertue saapuu elokuussa Logomoon.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta jatkaa kaksi vuotta sitten aloittamaansa, genrerajoja rikkovaa aikamatkaa elokuun 70’s-megakiertueellaan. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esittää läpileikkauksen 70-luvun klassikoita. 70’s-kiertue rantautuu Suomen suurimpiin konserttisaleihin Jyväskylässä, Lahdessa, Tampereella, Helsingissä, Turussa sekä Hämeenlinnassa.

Heinäkuu jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille

Sekä asunnon myymistä että ostamista suunnittelevan kannattaa olla kesällä aktiivinen. On yleinen harhaluulo, ettei kauppa käy kesän aikana tai että uutta kotia kaipaavat pitävät lomaa myös unelmiensa tavoittelusta. Näin ei suinkaan ole. Heinäkuu on jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.