Kun ei sattuisi mitään

Vaikka Timo-Juhani Hirvikangas on vapaaottelijana uransa loppupuolella, mies uskoo, että pari hyvää vuotta kropasta vielä löytyy. Verkot ulkomaiden suuntaan ovat jatkuvasti vedessä. Vaikka Timo-Juhani Hirvikangas on vapaaottelijana uransa loppupuolella, mies uskoo, että pari hyvää vuotta kropasta vielä löytyy. Verkot ulkomaiden suuntaan ovat jatkuvasti vedessä. Kuva: Ilkka Lappi

Timo-Juhani Hirvikangas ei muiden odotuksista stressaa

Jos kaikkien aikojen parhaita turkulaisia vapaaottelijoita pitäisi listata, Timo-Juhani Hirvikangas olisi taatusti monen asiaan vihkiytyneen listalla korkealla. Taidoiltaan Hirvikangas olisi parhaimmillaan UFC-tason ottelija, mutta erinäisistä syistä johtuen hän on jäänyt paikalliseksi legendaksi.

Yksi syy potentiaalia hitaampaan uran etenemiseen ovat olleet loukkaantumiset ja sairastelut. Marraskuun 2014 jälkeen Hirvikangas on nähty leipälajinsa parissa vain kaksi kertaa.

– Ei vapaaottelua tahallaan ole jätetty taka-alalle. Toivon mukaan pysyisi äijä ehjänä ja terveenä, niin varmasti olisin enemmänkin häkissä. Tänä keväänä ottelen varmasti jossain häkissä, jos vaan pysyn terveenä, 33-vuotias Hirvikangas sanoo.

Jalkalukkospesialistina kannuksia muun muassa kolmen lukkopainin Euroopan mestaruuden verran kerännyt Hirvikangas on siinä mielessä epäkiitollisessa tilanteessa, että hän olisi merkittävä päänahka nuorelle eteenpäin menevälle urheilijalle, mutta ei niin iso nimi, että pääsisi automaattisesti maailmalla isoihin otteluihin.

– Tasaisesti tulee tarjouksia, mutta ne ovat kymmenen vuotta nuorempia vastaan, joilla on 15–0-rekordi. Ei puolikuntoisena viitsi lähteä. Mielelläni ottelen ketä vaan vastaan, jos olen kunnossa, mutta viime vuosina se on ollut harvinaisempaa.

Viime vuosina turkulainen onkin nähty useammin sivulajinsa nyrkkeilyn parissa. Vuoden 2015 jälkeen Hirvikangas on ehtinyt iskeä kuusi ammattilaisottelua. Voittoja on kertynyt viisi.

– Nyrkkeilystä voisi tulla hyvä ehtoopuolen ura. Vapaaottelu on paikoille sen verran kovempi laji, että kroppa ei loputtomiin kestä päivittäistä treenaamista. Vapaaottelussa olen uran loppupuolella. Pari kolme vuotta varmaan on siinä jäljellä, jos paikat pysyvät kunnossa, Hirvikangas arvioi.

Seuraavan kerran hän nousee nyrkkeilykehään 9. maaliskuuta Espoossa. Tuolloin vastassa on norjalainen Ken-Tore Halland.

– Hän on juuri sellainen kymmenen vuotta nuorempi ja voittamaton ottelija, joka kuulemma lyö kovaa. Hän on puhdas nyrkkeilijä, joka on isompi, vahvempi ja pidempi kuin minä. Ei minulla taida olla mitään muuta enemmän kuin ikää, ”Tipi” nauraa omaan rentoon tyyliinsä.

Hirvikangas on aina suhtautunut uraansa tietyllä tavalla rennosti. Hirvikangas sanoo, ettei hän osaa murehtia muiden odotuksia.

– Olisihan se kiva käydä rökittämässä niitä, joita muut pitävät parhaina, mutta ei sillä loppuen lopuksi ole merkitystä. Itseäni ja perhettäni varten olen täällä. Miksi antaisin minkäänlaista painoarvoa sille, mitä muut ajattelevat siitä, mitä minun pitäisi tehdä.

– Meillä on tämä yksi elämä ja kaikki mitä on tehty on tehty ja mitä ei ole tehty, sitä ei saa tehdyksi. En osaa miettiä sitä, että olisi pitänyt tehdä jotain toisella tavalla.

Ilkka Lappi

Kunta-alan osapuolet selvittämään työn murrosta

KT Kuntatyönantajat sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, Julkisen alan unioni JAU ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ovat päättäneet ryhtyä valmistelemaan työn murroksen käsittelyä ja pitkäjänteistä seurantaa kunta-alalla. Työskentelyn tarkoitus on rakentaa työn murroksesta yhteinen kuva ja vahvempi tietopohja, jota hyödynnetään kehitettäessä kunta-alaa ja sen työmarkkinoita. Jatkossa sama tavoite koskee myös tulevia maakuntatyöpaikkoja, mikäli niitä koskevat lakiuudistukset hyväksytään.

Pykäläbaarissa tarjoillaan tietoa julkisista hankinnoista

Valtakunnallisessa Maaseudun toimijoiden hankintaosaaminen vahvaksi (MAHVA) -hankkeessa kehitetään pk-yritysten mahdollisuuksia osallistua julkisiin hankintoihin. Hankkeessa edistetään vuonna 2017 voimaan tulleen uuden hankintalain tavoitteita erityisesti maaseudulla.

Toimi näin, jos koirasi saa lämpöhalvauksen

Koiraa ei ikinä kannata jättää yksin pysäköityyn autoon kuumana päivänä. Ikkunoiden avaaminen ei auta viilentämään autoa, vaan lämpötila voi silti nousta vaarallisen korkeaksi. Koiralle pitää muistaa myös tarjota vettä muutaman tunnin välein.

Pakina: Oodi portsalaisille

Tulipa kerran tuumailtua, josko sitä muuttaisi portsalaiseen puutaloon. Minä, mies ja koira kävimme asuntonäytössä ja ihailimme naapuruston yhteisvoimin istuttamia orvokkipenkkejä. Porttiin oli teipattu kutsu pihatalkoisiin ja siinä mainittiin jotakin yhteisestä kasvimaasta. Yököttävän idyllistä ja kaikin tavoin häkellyttävää. Minä suomalainen, omiin oloihini vetäytyvä pulliainenko kasvattaisin tomaatteja naapureiden kanssa? Enpä usko.

Turun kaupungin strategisen johtamisen mallille eurooppalainen laatutunnustus

Turun kaupungin strategisen johtamisen mallille on myönnetty laatutunnustus The European Foundation for Quality Management (EFQM) -standardin mukaisessa arvioinnissa, jonka toteutti Laatukeskus. Arviointi sisälsi prosessien ja resurssien hallinnan sekä johtamisen näkökulmien lisäksi aikaansaatujen tulosten tarkastelun. Turku sai viime vuonna vastaavan tunnustuksen kaupungin kehittämismallistaan.

Raision kaupunki sulkee ovensa heinäkuuksi

Raision kaupungin työntekijöiden kesälomat on keskitetty mahdollisuuksien mukaan muutoinkin hiljaiseen heinäkuuhun. Kaupungin hallinto ja osa muista palveluista sulkee ovensa kokonaan 2.7.-29.7. Kaupungin puhelinvaihde (02 434 3111) palvelee kesälläkin maanantaista perjantaihin kello 8–16. Kaupungintalolla on myös päivystys, joka jakaa postit ja lähetykset. Maksuliikenne toimi normaalisti pankkien välityksellä.

Triathlontapahtuma aiheuttaa muutoksia Kakskerran liikenteessä huomenna

Triathlontapahtuma aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyissä Kakskerrassa huomenna tiistaina. Poikkeavia liikennejärjestelyjä on Brinkhallin uimarannalla, pysäköintipaikalla, uimarannalle johtavalla tiellä sekä Brinkhallin puistotiellä kello 17 alkaen. Reittejä ei suljeta yleiseltä liikenteeltä. Paikalla on liikenteenohjaajat.

Kaupunki
Urheilu

Kauden toinen derby keskiviikkona

Mika Ääritalo on nykypelaajista tehokkain derbypyssy.

Kun jalkapallon MM-kisat ovat päässeet Venäjällä hyvään vauhtiin, myös kotoisessa Veikkausliigassa pelataan kiivaalla rytmillä.

Sandberg Kristikasta Uraan

Kristikan koripallomiehistön johtaviin pelaajiin viime vuodet kuuluneen Mikael ”Ässä” Sandbergin ura jatkuu Korisliigassa, kun nousijajoukkue Ura Basket kiinnitti Sandbergin. 27-vuotias ja 210-senttinen Sandberg valittiin päättyneellä kaudella ykkösdivisioona A:n vuoden pelaajaksi. Sandberg teki peliä kohti 20 pistettä, napsi 10,7 levypalloa ja antoi 3,7 syöttöä. Ura etsii vielä paria pelaajaa ensi kauden joukkueeseensa.

Otteluanalyysi: VPS vei jälleen pisteet Kupittaalta

Vakavia olivat Inter-pelaajien ilmeet VPS-tappion jälkeen.

VPS on viime vuosina ollut vaikea vastustaja Interille, eikä lauantai tehnyt poikkeusta tähän sääntöön. Inter on viimeksi voittanut VPS:n Veikkausliigassa Kupittaalla kesällä 2014. Lauantaina pisteet lähtivät Vaasaan numeroin 3-1.

Otteluanalyysi: Ahde mursi TPS:n kotikirouksen

Seitsemän kotiottelua tarvittiin ennen kuin TPS sai maalin aikaan. Palloseuran kotiotteluiden nollaputken rikkoi Elias Ahde , mutta muutoin TPS:n ja FC Lahden kohtaaminen noudatteli tuttua kaavaa. Palloseuralle oli enemmänkin tarjolla, mutta lukuisat tolpat ja maalivahti Jonathan Viscosin käsittämätön sohlaus olivat syynä sille, ettei TPS kolmea pistettä saanut kairattua.

Jääkiekon Suomen Cup kasvaa 12 joukkueella

Jääkiekon Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen pelitapa on päätetty ja arvonta on tehty. Kaikkiaan 36 II-divisioonan joukkuetta ilmoittautui Suomen Cupiin. Yhdessä Suomi-sarjan ja Mestiksen joukkueiden kanssa Suomen Cupissa on mukana 65 joukkuetta. Tämä on 12 joukkuetta enemmän kuin viime kaudella.

Täysosuma
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Pahus. Ei se ollutkaan kultakala.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.
Kesä näköjään tulee jo toden teolla.