HC TPS:n nuorten luisteltava pappojen varjosta esiin

Tomi Kalliolla, Eric Perrinillä ja Henrik Tallinderilla on varmasti annettavaa vielä niin halutessaan, mutta nuorempien pelaajien on noustava peliaikavertailussa pappa-kerholaisten ohi. Tomi Kalliolla, Eric Perrinillä ja Henrik Tallinderilla on varmasti annettavaa vielä niin halutessaan, mutta nuorempien pelaajien on noustava peliaikavertailussa pappa-kerholaisten ohi.

Vaikka TPS:n jääkiekkomiehistön kautta on jäljellä vielä pronssiottelun verran, tämän vuoden pudotuspelit SaiPaa ja Tapparaa paljastivat muutamia asioita, joita ensi kautta silmällä pitäen on syytä miettiä.

Suurin pohdinnan paikka on jälleen kerran ”pappa-kerhon” tilanne. Kukaan, tuskin trio itsekään, ei vielä tiedä jatkuuko Tomi Kallion, Eric Perrinin ja Henrik Tallinderin ura Turussa tai ylipäätään. Aiempina vuosina kolmikko on tehnyt jatkopäätöksen yksissä tuumin. Päätöksen, suuntaan tai toiseen, miehet tekevät todennäköisesti tänäkin vuonna yhdessä, kunhan kausi päättyy.

Kallio ja Perrin ovat jo julkisesti ehtineet vihjailla pelihaluja edelleen olevan. Tallinderin jatkon puolesta taas puhuu vahvimmin se fakta, että hän on ollut tällä kaudella Palloseuran tärkein puolustaja. Ehkä Tappara olisi joka tapauksessa ollut semifinaaleissa liian kova pala, mutta jälkikäteen on helppo sanoa, että Tallinderin poissaolo teki Tapparan marssista finaaleihin huomattavasti helpompaa.

Mikä tahansa kolmikon päätös jatkosta on, tulevaisuuden kannalta on olennaista, että TPS löytää ensi kaudella uusia vastuunkantajia. Jos Kallio, Perrin ja Tallinder pelaavat, heidän on jäätävä nykyistä pienempään rooliin. Muiden pelaajien on otettava heiltä pelillisen johtajan rooli pois.

Tämän kauden puolivälierissä ja välierissä Kallio sai eniten jääaikaa TPS-hyökkääjistä. Kallio pelasi keskimäärin 20.49 peliä kohden. Eric Perrin oli TPS-hyökkääjistä toiseksi eniten jäällä, vain kahdeksan sekuntia Kalliota vähemmän. Runkosarjassa Kallio ja Perrin pelasivat alle 20 minuuttia per peli, mutta olivat silti TPS-hyökkääjistä omilla lukemillaan. Koko kauden TPS:ssä pelanneista hyökkääjistä seuraavaksi eniten jäällä viihtyneet pelasivat reilusti vähemmän.

Valmennusta peluuttamisesta ei kannata ristiinnaulita, edes pudotuspelien osalta. ”Papat” ovat tehneet kauden aikana kovaa tuosta, joten on luonnollista, että heitä peluutetaan.

Kallio ei selvästikään ollut täydessä iskussa pudotuspeleissä, mutta hyvän runkosarjan jälkeen valmennusjohdolla ollut kanttia jättää Kalliota vähemmälle peliajalle. Tämä on vain luonnollista. Kallio on TPS:n kapteeni ja viimeisten kolmen kauden aikana hän on antanut Palloseuralle valtavasti.

Jos Kallio, Perrin ja Tallinder jatkavat, nuoremman polven pelaajien on syrjäytettävä seniorit pelillisillä ansioillaan jo runkosarjan aikana. Se on vaativa tehtävä, mutta jos TPS aikoo lähivuosina tapella kirkkaammista mitaleista, sen on tapahduttava mahdollisimman pian. Oula Palveessa TPS:llä on palettia pyörittävä ykkössentteri, mutta lisää parhaassa iässä olevia johtajia kaivataan.

Ilkka Lappi

Uimari menehtyi Hovirinnassa elvytysyrityksistä huolimatta

Vuonna 1984 syntynyt mies hukkui torstaina myöhään iltapäivällä Kaarinan Hovirinnassa, kertoo Turun Sanomat. Hänet saatiin vedestä ja häntä elvytettiin, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta.

Yritysneuvonnasta uutta apua

Uusyrityskeskuksen kautta perustetut yritykset menestyvät keskimääräistä paremmin, neljä viidestä uudesta yrityksestä on yhä toiminnassa viiden vuoden kuluttua.

TS: Uimari joutui hätään Kaarinan Hovirinnassa

Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat hakeneet vedestä Kaarinan Hovirinnassa Uimarannantiellä hätään joutunee uimarin, jota jouduttiin elvyttämään, kertoo Turun Sanomat .

Suomen sähköjärjestelmän sähköpulatilanne päättynyt

Fingrid varoitti torstaina aamulla, että sähkön kotimainen tuotanto ja tuonti eivät mahdollisesti riitä kattamaan sähkönkulutusta ja sähköpulatilanne on mahdollinen. Olkiluodon sähköaseman korjaukset ovat edistyneet päivän aikana hyvin eikä sähköpulaa pidetä enää todennäköisenä.

Tuotantoeläinten hyvinvointi ja ruoan puhtaus kiinnostavat kuluttajia

Ruoan vastuullisuudella on merkitystä valtaosalle ruokaostoksia tekevistä suomalaisista. Kuluttajat kiinnittävät huomiota etenkin ruoan kotimaisuuteen, eläinten hyvinvointiin, ruoan puhtauteen sekä ympäristöystävällisiin tuotantotapoihin.

Perjantaiksi luvassa sade- ja ukkoskuuroja

Helteinen ja aurinkoinen sää jatkuu vielä torstaina koko maassa, kertoo ilmatieteen laitos. Sade- ja ukkoskuuroja leviää perjantaina maan eteläosaan.

Urheilu

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.