Kommentti: Tuto kaatui pystyssä päin

Vaikka KeuPa oli Mestiksen finaaleissa parempi, voi Tuto olla tyytyväinen kauteensa. Vaikka KeuPa oli Mestiksen finaaleissa parempi, voi Tuto olla tyytyväinen kauteensa. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Tuton kausi päättyi lopulta pettymykseen. Kuudennen Mestis-finaalin jatkoajalla Teemu Hutun tekemä maali käynnisti KeuPan juhlat Kupittaan jäällä ja pakotti Tuton nieleskelemään katkeraa kalkkia.

Enemmän kaudesta haluttiin. Iso pettymys näkyi jokaisesta Tuton pelaajasta. Ei ihme, että moni nappasi hopeamitalin pikavauhtia kaulastaan läpyskän haettuaan.

Kokonaisuutena Tuton kausi oli kuitenkin kaikkea muuta kuin pettymys. Ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen Tuto raivasi tiensä finaaleihin asti. Niin monta kertaa Tuto on ollut häviämässä semifinaaleja katkeralla tavalla, että semifinaalikynnyksen ylitystä pelaajien on syytä arvostaa, vaikka heti kauden päätyttyä tuollaiset asiat eivät lämmitäkään.

Tuton kausi oli vähintäänkin värikäs. Kauden alla Tuto oli monissa ennakkokaavailuissa jälleen kerran yksi Mestiksen ennakkosuosikeista. Kauden mittaan Tuto kärsi niin monista loukkaantumista, että peliesitykset, ja ennen kaikkea tulokset, vähemmän yllättäen heilahtelivat. Runkosarjan viides sija oli loukkaantumiset huomioiden jopa hyvä suoritus, vaikka ennen kauden alkua runkosarjan viides sija olisi tuntunut järkyttävältä mahalaskulta.

Kun Tuton miehistö toipui kevään korvalla, alkoi joukkue myös osoittaa potentiaaliaan. Tuton päättyneen kauden joukkue oli hyvin koottu ja roolitettu nippu. Jossittelu on turhaa, mutta jos runkosarja olisi ollut ehjempi, lopputulos finaaleissa olisi voinut olla toinen.

Semifinaaleissa Tuto raivasi tieltään viime kauden mestarin SaPKon. Seitsemään peliin venynyt semifinaalisarja oli äärimmäisen kuluttava ja tasainen. Se olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tuto joutui jättämään aika paljon itsestään SaPKo-sarjaan. KeuPa pääsi finaalisarjaan tuoreempana.

Se ei välttämättä ollut ratkaiseva tekijä, mutta keuruulaiset hyötyivät asetelmasta väkisinkin hieman.

Ei tosin pidä ihmetellä sitä, että KeuPa juhlii tänä keväänä Mestiksen mestaruutta. Se pelasi tasapainoisen kauden. Runkosarjan voitto ei koskaan tule sattumalta, ei tälläkään kaudella.

Pudotuspeleissä KeuPan tahti oli myös vakuuttavaa. Joukkue hävisi yhteensä kolme ottelua, joista kaksi Tutolle. Yksinkertaistettuna, Keuruulla on tehty paljon asioita oikein.

KeuPan satumainen nousu Mestiksen kärkeen tekee hyvää koko sarjalle. Ennen kautta 2013–14 Suomi-Sarjassa pelannut joukkue pelastettiin kaupunkilaisten tuella. Keväällä 2014 seura juhli Suomi-Sarjan mestaruutta. Neljä vuotta myöhemmin se valloitti Mestiksen.

Ilkka Lappi

Turusta bussilla Karjurockiin

Karjurock pyrkii erottautumaan kotimaisista festivaaleista maatilamiljöön avulla.

Lokalahdella rokataan tällä viikolla torstaista 19. heinäkuuta lauantaihin 21. heinäkuuta perinteisen Karjurockin merkeissä. Myös Turusta järjestetään bussikuljetuksia festivaaleille. Perjantaina kuljetukset lähtevät linja-autoaseman laiturilta 9 kello 15 ja 17.30.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen?

Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisesta valtiosta on kielletty.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen? Perusperiaate on: laillinen valmiste lailliselta myyjältä omaan lääkitykseen, muistuttaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Kun matkustaa ulkomaille, niin kannattaa ottaa etukäteen selvää mahdollisista rajoituksista kohdemaassa.

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.