Turkulaiset futisvaikuttajat luottavat tuttuihin suosikkeihin MM-kisoissa

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uskoo eurooppalaisiin alkavissa jalkapallon MM-kisoissa. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uskoo eurooppalaisiin alkavissa jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: Riitta Salmi

Kysyimme turkulaisilta jalkapalloihmisiltä, millä mielin he torstaina alkavia jalkapallon MM-kisoja seuraavat.

1. Kuvaile MM-kisojen seuraamistasi?

2. Mikä on suosikkijoukkueesi?

3. Mikä maa voittaa maailmanmestaruuden?

4. Mitkä ovat ensimmäiset MM-kisamuistosi?

Mika Laurikainen, FC TPS:n päävalmentaja

1. Seuraan arvokisoja aina mahdollisimman paljon. Yhtään sellaista peliä ei ole, mikä ei kiinnostaisi. Aika iso este tarvitsee olla, etten peliä katso.

2. Vanhasta muistista Englanti. Myös Hollanti, Brasilia ja Pohjoismaat ovat aina kiinnostaneet.

3. Ranska. Olisi myös kiva nähdä, miten Belgia pärjäisi, jos he pelaisivat oikeasti hyvät kisat. Heillä on älyttömän hyvä joukkue.

4. 1974. Olin Hollannin puolella ja otti aidosti pattiin, kun Länsi-Saksa voitti. Sen jälkeen Saksa ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini.

Kalle Parviainen, FC Interin alle 15-vuotiaiden valmennuspäällikkö

1. Paljon pelejä jää näkemättä omien töiden takia, mutta kaikki pelit aion katsoa, mitkä suinkin ehdin. Lähden myös paikan päälle katsomaan Argentiina–Nigeria-ottelun.

2. Argentiina on sellainen joukkue, jota on tullut seurattua pidemmän aikaa tarkasti.

3. Vähän tylsä veikkaus varmaan, mutta Argentiina ja Brasilia ovat vahvoilla.

4. 1990 Italian kisat ovat ensimmäiset, joita muistan katsoneeni. Ne muistan varmaan paremmin kuin edelliset kisat Brasiliassa. 1990 kisoista Andreas Brehmen rankkarimaali finaalissa ja Roger Millan tuuletukset kulmalipulla ovat varmaan ensimmäisiä asioita, jotka tulevat mieleen noista kisoista.

Heikki Suhonen, jalkapallolegenda

1. Vuodesta 1962 olen kisoja seurannut hyvin aktiivisesti. Nytkin niitä tulee katsottua paljon, mutta kaikkea ei tarvitse nähdä heti. Kisojen avausviikonloppuna meillä on sukutapaaminen saaristossa. Siellä en aio olla koko viikonloppua televisiossa kiinni.

2. Englanti, Argentiina ja Espanja ovat suosikkejani. Argentiinalla on sellainen hyökkäyskalusto, jolla tulosta pitäisi tulla. Myös Englannilla on nähdäkseni suhteellisen hyvä joukkue.

3. Tänä vuonna on ainakin kuusi joukkuetta, joilla kaikilla on mahdollisuus voittaa. Mestari tulee kuusikosta Portugali, Espanja, Ranska, Argentiina, Brasilia, Saksa. Myös Uruguay ja Belgia ovat mielenkiintoisia joukkueita, vaikka en uskokaan, että ne menisivät mestaruuteen. Kisoissa on myös poikkeuksellisen paljon joukkueita, joista minulla ei ole oikein käsitystä. Se tekee pelien seuraamisesta kiinnostavaa.

4. Vuoden 1962 kisat olivat ensimmäiset televisiokisat. Niistä muistan erityisesti Brasilian loistokkuuden.

Ilkka Lappi

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla keskiviikkona illalla

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadun ja Vanhan Littoistentien risteysalueella 22. toukokuuta kello 18–2.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!