Turkulaiset futisvaikuttajat luottavat tuttuihin suosikkeihin MM-kisoissa

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uskoo eurooppalaisiin alkavissa jalkapallon MM-kisoissa. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen uskoo eurooppalaisiin alkavissa jalkapallon MM-kisoissa. Kuva: Riitta Salmi

Kysyimme turkulaisilta jalkapalloihmisiltä, millä mielin he torstaina alkavia jalkapallon MM-kisoja seuraavat.

1. Kuvaile MM-kisojen seuraamistasi?

2. Mikä on suosikkijoukkueesi?

3. Mikä maa voittaa maailmanmestaruuden?

4. Mitkä ovat ensimmäiset MM-kisamuistosi?

Mika Laurikainen, FC TPS:n päävalmentaja

1. Seuraan arvokisoja aina mahdollisimman paljon. Yhtään sellaista peliä ei ole, mikä ei kiinnostaisi. Aika iso este tarvitsee olla, etten peliä katso.

2. Vanhasta muistista Englanti. Myös Hollanti, Brasilia ja Pohjoismaat ovat aina kiinnostaneet.

3. Ranska. Olisi myös kiva nähdä, miten Belgia pärjäisi, jos he pelaisivat oikeasti hyvät kisat. Heillä on älyttömän hyvä joukkue.

4. 1974. Olin Hollannin puolella ja otti aidosti pattiin, kun Länsi-Saksa voitti. Sen jälkeen Saksa ei koskaan ole kuulunut suosikkeihini.

Kalle Parviainen, FC Interin alle 15-vuotiaiden valmennuspäällikkö

1. Paljon pelejä jää näkemättä omien töiden takia, mutta kaikki pelit aion katsoa, mitkä suinkin ehdin. Lähden myös paikan päälle katsomaan Argentiina–Nigeria-ottelun.

2. Argentiina on sellainen joukkue, jota on tullut seurattua pidemmän aikaa tarkasti.

3. Vähän tylsä veikkaus varmaan, mutta Argentiina ja Brasilia ovat vahvoilla.

4. 1990 Italian kisat ovat ensimmäiset, joita muistan katsoneeni. Ne muistan varmaan paremmin kuin edelliset kisat Brasiliassa. 1990 kisoista Andreas Brehmen rankkarimaali finaalissa ja Roger Millan tuuletukset kulmalipulla ovat varmaan ensimmäisiä asioita, jotka tulevat mieleen noista kisoista.

Heikki Suhonen, jalkapallolegenda

1. Vuodesta 1962 olen kisoja seurannut hyvin aktiivisesti. Nytkin niitä tulee katsottua paljon, mutta kaikkea ei tarvitse nähdä heti. Kisojen avausviikonloppuna meillä on sukutapaaminen saaristossa. Siellä en aio olla koko viikonloppua televisiossa kiinni.

2. Englanti, Argentiina ja Espanja ovat suosikkejani. Argentiinalla on sellainen hyökkäyskalusto, jolla tulosta pitäisi tulla. Myös Englannilla on nähdäkseni suhteellisen hyvä joukkue.

3. Tänä vuonna on ainakin kuusi joukkuetta, joilla kaikilla on mahdollisuus voittaa. Mestari tulee kuusikosta Portugali, Espanja, Ranska, Argentiina, Brasilia, Saksa. Myös Uruguay ja Belgia ovat mielenkiintoisia joukkueita, vaikka en uskokaan, että ne menisivät mestaruuteen. Kisoissa on myös poikkeuksellisen paljon joukkueita, joista minulla ei ole oikein käsitystä. Se tekee pelien seuraamisesta kiinnostavaa.

4. Vuoden 1962 kisat olivat ensimmäiset televisiokisat. Niistä muistan erityisesti Brasilian loistokkuuden.

Ilkka Lappi

Anna Sirkiä luopuu keskustan Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajuudesta

Anna Sirkiä.

Turkulainen Anna Sirkiä ilmoitti keskiviikkona luopuvansa keskustan Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajan tehtävästä.

Lakiluonnos irtisanomisen helpottamisesta pienissä yrityksissä arviointineuvostoon

Työ- ja elinkeinoministeriö on antanut lainsäädännön arviointineuvoston arvioitavaksi luonnoksen hallituksen esityksestä, jolla työntekijästä johtuvia irtisanomisperusteita kevennettäisiin alle kymmenen hengen yrityksissä.

Suomalaiset kannattavat talviaikaan siirtymistä

Suurin osa suomalaisista haluaa, että kellojen viisarien siirtelystä luovutaan. Se, olisiko siirryttävä talvi- eli normaaliaikaan vai kesäaikaan, jakaa mielipiteitä huomattavasti enemmän.

Martinseurakunta toivoo runsasta yleisöä radiojumalanpalvelukseen

Kakskerrankirkon radiojumalanpalvelukseen toivotaan runsaslukuista yleisöä.

Yle radioi valtakunnallisen radiojumalanpalveluksen Kakskerran kirkosta ensi sunnuntaina 21. lokakuuta kello 10. Radiojumalanpalveluksen toimittaa pastori Ilona Hägglund . Jumalanpalveluksessa avustaa pastori Seppo Riihimäki . Musiikista jumalanpalveluksessa vastaa kanttori Atte Tenkanen . Kirkkoon toivotaan mahdollisimman runsasta yleisöä.

Matemaatikko Kaisa Matomäelle kansainvälinen New Horizons -palkinto

Kaisa Matomäki.

Turun yliopiston akatemiatutkija Kaisa Matomäelle myönnetään kansainvälinen tiedepalkinto New Horizons in Mathematics Prize tunnustuksena hänen perustavanlaatuisista tieteellisistä läpimurroistaan alkulukujen parissa. New Horizons -palkinto on suuruudeltaan 100 000 dollaria, ja Matomäki jakaa sen yhdessä California Institute of Technologyn professorin Maksym Radziwillin kanssa.

Öljylämmitys – tie onneen?

Hiuksetkin päästä vihmovat syyssäät koettavat parhaillaan pureutua joka iikan seinien välistä sisään. Miten kylmyyttä vastaan pitäisi sitten varautua?

Kitarajazzia Sibelius-museossa keskiviikkona

Sibelius-museossa kuullaan kitarajazzia keskiviikkona 17. lokakuuta. Ruokangas – Hako-Rita on vuonna 2012 perustettu oululainen jazz/avantgarde-kitaraduo. Ohjelmiston ilmaisu liikkuu herkästä ja melodisesta tunnelmasta lähes väkivaltaisen revittelyyn, jossa soittajien välinen vuorovaikutus ja intensiteetti ovat keskeisissä rooleissa.

Open Ship -tapahtuma Turussa merisotaharjoituksen yhteydessä

Turussa järjestetään Open Ship -tapahtuma 27.–28. lokakuuta. Suomen johtaman kansainvälisen merisotaharjoituksen NOCO18 yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus tutustua harjoitukseen osallistuviin aluksiin Turussa.

Elvistä ja rukousta -ilta ajattoman musiikin parissa Kaarinan kirkossa

Juha Kuivanen.

Elvis is back -kirkkokiertue saapuu Kaarinan kirkkoon sunnuntaina 28. lokakuuta kello 18. Kaarinan kirkossa on mahdollisuus kuulla 1960-luvun Elvis Presleytä neliäänisesti laulettuna pianon ja kitaroiden säestyksellä.

Urheilu

Puukkokatsomo: Huuhkajat siivillään

Lukas Hradecky.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on monella tapaa poikkeuksellisessa, jopa historiallisessa, tilanteessa. 15. lokakuuta otettu Kreikasta otettu 2–0-voitto tarkoitti ensinnäkin sitä, että Huuhkajat ovat hyvin lähellä lohkovoittoa Kansojen liigassa. Lohkovoitto avaa tien jatkokarsintoihin, joiden voittaja selviää EM-kisoihin.

Janne Tikkaojasta Tuton viestintäpäällikkö

Janne Tikkaoja ja Roope Paltta.

Tuto Hockey Oy vahvistaa organisaatiota nimittämällä Janne Tikkaojan viestintäpäälliköksi. Viestintäpäällikön työnkuvaan kuuluu tiedotuksesta, viestinnästä ja sisältömarkkinoinnista vastaaminen.

Dance Studio Funkyn junioreiden pienryhmä voitti EM-kultaa

Voittoisa joukkue Elukat, jossa tanssivat Matlena Karvonen (vas.), Nea Mäntylä, Venni Varjonen, Wilma Enroth, Ina Haavisto ja Olivia Kaskinen. Koreografina oli Suvi Nieminen.

Turkulaisen tanssikoulun Dance Studio Funkyn junioreiden pienryhmä voitti EM-kultaa IDO World & European Championships -tanssikilpailuissa Pietarissa. Torstaista sunnuntaihin jatkuneisiin jazz- ja modernintanssin EM-kilpailuihin osallistui 22 maata.

Åboraakkeli: Media haltuun

Urheilumarkkinoinnissa erottuminen on ollut päivän sana jo pitkään. Myös kaukalossa hyvin esiintynyt Liiga-seura SaiPa antoi tästä oppikirjaesimerkin, kun se tiedotti päävalmentaja Tero Lehterän jatkosopimuksesta.

Jälkipeli: Roope Paltta ja Tuto haluavat tarjota kaupungin värikkäintä lätkää

Mestiksessä yksikään joukkue ei pelaa keskialueen träppiä. Peli ei ole niin kontrolloitua kuin Liigassa. Tuto ja toimitusjohtaja Roope Paltta lupaavatkin katsojille kaupungin värikkäintä lätkää.

Tuton toimitusjohtaja Roope Paltta kiertelee ottelun erätauoilla Kupittaan jäähallin käytävillä. Joka toisella askeleella ison miehen käsi heilahtaa tervehtien vastaantulevia. Aikaa riittää aina myös pieneen rupatteluun.

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.