Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia. Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia. Kuva: Riitta Salmi

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Interin onneksi SJK oli täysin hampaaton, eikä kyennyt edes miesylivoimalla luomaan kunnon painetta saati maalipaikkoja. Inter kunniaksi on todettava, että se puolusti hyvin ja uhrautuvasti. Lopputuloksena oli voitto 2-0 (2-0) SJK:sta.

Voitosta huolimatta Interillä on paljon kehitettävää pelissään, etenkin hyökkäyspelissä. Voitto paransi kuitenkin mukavasti asemaa sarjataulukossa. Eroa syntyi lisää putoamiskamppailuun.

Maalit: 1. Mika Mäkitalo (Mikko Kuningas) 1-0, 16. Teemu Penninkangas 2-0.

Yleisöä: 1 255.

Kentän kunkku: Mika Mäkitalo, Inter. "Muksu" oli nyt elementissään, vaikka Interin hyökkäyspeli oli olematonta. Mäkitalo teki avausmaalin ja samalla voittomaalin ensimmäisellä minuutilla. Mikko Kuningas katkaisi SJK:n Joel Meron syötön ja vapautti Mäkitalon paikkaan, joka ei kuitenkaan ollut helppo. Mäkitalo viimeisteli taidokkaasti. Hän pelasi muutenkin erittäin elegantisti ja viisaasti ja oli se interiläinen, joka pystyi pitämään pallon omalla joukkueella.

Matsin surkeinta: SJK:n virheet ja Mansallyn ulosajo. Seinäjokiset tyrivät pelin ihan itse heti alkuunsa. Avausmaali syntyi Meron kammottavan harhasyötön seurauksena. Toisessa maalissa maalivahti Mihkel Aksalu nyrkkeili Kuninkaan vapaapotkun käsittämättömästi suoraan Teemu Penninkankaan jalkaan. Hänen tarvitsi vain ojentaa kinttua hieman ja pallo oli maalissa. Mansally hankkiutui suihkuun täysin tarpeettomasti ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä. Hän tuli keskialueella myöhässä tilanteeseen ja vetäisi Joona Lautamajalta jalat alta. Mansally oli ainoa, joka purnasi kortista.

Ottelun erikoisuus: Kuuma oli ja se näkyi kentällä. Nyt jos koska juomatauot olivat paikallaan. Niitä pidettiin kummallakin puoliajalla yksi. Toisella puoliajalla tauko oli kello 20.30, jolloin lämpöä oli vielä 26 astetta. Harvinaista Suomessa.

Tuhlaajapoika: Johannes Laaksonen, SJK. Laaksonen pelasi varsin vapaassa roolissa. SJK ei mahdollisuuksilla juhlinut, mutta Laaksosella oli pari hyvää tonttia. Tehoista ei ollut tietoakaan.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Maalivahdit. Interin Jere Koposella oli kolme torjuntaa, SJK:n Mihkel Aksalulla yksi torjunta. Hommat olivat vähissä kummassakin päässä.

Mitä sanottiin?:

John Allen, Inter: Olimme onnekkaita, kun saimme heti alkuun maalin. Olin pettynyt omaan peliimme. Emme saaneet kahta, kolme syöttöä omillen. Puolustaminen oli koko 90 minuutin ajan erinomaista. Mutta haluamme pelata parempaa jalkapalloa, kun meillä on pallo. SJK oli parempi pallon kanssa. Toisella puoliajalla vain puolustimme omaa maaliamme. Kaikki kunnia pojille. He tekivät hienoa työtä. SJK:lla oli vain hyvin vähän paikkoja.

Alexei Eremenko sr., SJK: Ei ole kovin kiva alku, kun ensimmäisellä minuutilla tulee maali. Ei se ole katastrofi, mutta ei kivaakaan. Sitten päästettiin toinen. Ei ollut terävyyttä hyökkäyksessä. Emme olleet tarpeeksi hyviä luomaan tilanteita. Pallokontrolli oli täydellinen. Tämän kanssa täytyy tehdä töitä.

Analyysi: Inter sai mahdollisuutensa heti pelin alussa ja käytti ne tehokkaasti. Kahden maalin johdossa se vetäytyi matalaan blokkiin, eikä hyökkäyspelistä tullut oikeastaan yhtään mitään enää. Mutta eipä tarvinnutkaan.

SJK piti palloa, erityisesti toisella puoliajalla yhden miehen ylivoimalla. Mutta eipä sitten juuri muuta.

Laukauksia vierailijoille kirjattiin 14, vain kolme kohti maalia. Koponen hoiti vähät hommat eleettömän varmasti.

Inter puolusti matalalla oman maalin edessä uhrautuvasti. Yhden miehen vajauksella taktiikka oli täysin oikea. Puolustuspelissä näyttää vihdoin olevan itua ja pitoa. Sille on hyvä rakentaa ja rakennettavaa riittää, sillä hyökkäyspeli oli olematonta kahdesta maalista huolimatta. Poikkeuksellinen kuumuus ja alivoima toki kelpaavat selitykseksi tässä ottelussa.

Kuumuus selittänee myös osaksi SJK:n saamattomuutta. Se oli puhditon ja ideaton. Pallo pysyi hallussa, mutta mitään ei saatu aikaiseksi. Esitys oli yksi aneemisimmista Kupittaalla tällä kaudella nähdyistä. Samalla katkesi SJK:n kolmen tappiottoman ottelun putki. Inter sen sijaan otti toisen peräkkäisen voittonsa. Interillä on viime vuosina ollut suuria vaikeuksia pitää virettä yllä ja siirtää hyvää esitystä seuraavaan peliin. Allenilla on nyt näytön paikka. Putoamispeikko olisi syytä karistaa kintereiltä.

Inter: Jere Koponen; Teemu Penninkangas, Daniel Kamy, Tero Mäntylä, Arttu Hoskonen; Mikko Kuningas, Niilo Mäenpää (87. Ari Nyman), Mika Mäkitalo; Abdoulie Mansally, Timo Furuholm (74. Benjamin Källman), Joona Järvistö (78. Mika Ojala).

SJK: Mihkel Aksalu; Joonas Sundman (70. Jordan Mustoe), Joel Mero, Jarkko Hurme, Joona Lautamaja (60. Daniel O´Brien); Paul Tendeng, Anders Bååth, Reuben Ayarna (60. Maximo Tolonen), Matti Klinga; Aristote Mboma, Johannes Laaksonen.

Erotuomari: Jari Järvinen.

Varoitukset: Mansally, Penninkangas, Mäntylä ja Koponen, Inter. Hurme, SJK.

Ulosajo: Mansally (45.) kahdella varoituksella.

Lasse Virtanen

Ajokiellossa ollut huumekuski kiinni Kaarinan keskustassa

Poliisipartio kiinnitti lauantaina kello 22 huomionsa Kaarinan keskustassa epävarmasti liikkuneeseen henkilöautoon ja pysäytti auton.

Rattijuoppo poliisin haaviin Naantalissa

Raision poliisin partio teki lauantaina kello 10.15 rattijuopumusvalvontaa Naantalissa Uolevi Raadenkadulla. Ratsiaan pysäytettiin vuonna 1981 syntynyt mies henkilöautolla.

Muista huoltaa nahkakalusteet

Nahkapäällysteiset huonekalut saattavat talven lämmityskauden jäljiltä olla sameita ja kuivia. Tiedustele kalusteellesi sopivinta nahanhuoltotuotetta esimerkiksi suutarinliikkeestä. Hyvä tuote sekä huoltaa nahkapinnan että peittää ja värjää sen pahimmat naarmut. Huollon jälkeen huonekalu on kuin uusi.

Kortiton huumekuski kiinni Pläkkisepänkadulla

Poliisille ilmoitettiin lauantaina kello 10 rattijuoppoepäilystä Turussa Pläkkisepänkadulla. Poliisipartio tavoitti paikalta henkilöautolla liikkeellä olleen vuonna 1992 syntyneen miehen, jolle tehty puhalluskoe antoi tuloksen 0,07, mutta huumepikatesti oli positiivinen muun muassa amfetamiinin ja kannabiksen osalta.

Rattijuoppo puhalsi 2,24 promillea

Poliisille ilmoitettiin lauantaina kello 20.20, että Turun Metallikadulta autoa ajamaan lähti mies, joka vaikutti voimakkaasti päihtyneeltä.

Neljän auton ikkunoita rikottiin pesäpallomailalla Karvataskunkadulla

Turun poliisi tutkii vahingontekorikosta, joka on tapahtunut Turussa Karvataskunkadulla sunnuntaina 24. maaliskuuta noin kello 00.15. Poliisille ilmoitettiin, että osoitteen pysäköintialueella mies rikkoo autojen ikkunoita pesäpallomailalla.

Viemärin korjaustyö sulkee bussikaistan Uudenmaankadulla

Viemärin korjaustyö osoitteessa Uudenmaankatu 12 b sulkee bussikaistan ja kaventaa kevyenliikenteenväylää.

Poliisi ottaa käyttöön uudet mobiilitarkkuusalkometrit ja automaattivalvontakamerat

Liikenneturvallisuuteen pahimmin vaikuttavia riskitekijöitä ja keinoja, joilla liikenneonnettomuuksia voitaisiin ennalta estää pohdittiin Poliisihallituksessa järjestetyssä liikennetoimijoiden yhteisessä keskustelutilaisuudessa.

Turussa järjestetään yhteinen lounas "paremman perheenyhdistämispolitiikan puolesta"

Amnesty Internationalin Suomen osasto järjestää Turussa perhelounastapahtuman sunnuntaina 24. maaliskuuta kello 13 Yhdessä-yhdistyksen Intercultural Centerissä Nisse Kavon kadulla. Tapahtuma on osa Amnestyn Perheen puolesta -kampanjaa, jossa vedotaan puoluejohtajiin perheenyhdistämisen helpottamiseksi. Tilaisuus on maksuton ja kaikki ovat tervetulleita.

Urheilu

Jälkipeli: Viisi väittämää FBC Turusta

FBC Turun divarikausi päättyi Tiikereitä vastaan puoliväriin. Liigapaikka jäi toistaiseksi saavuttamatta. Valmentaja Perttu Kytöhongan mukaan nousu on mahdollista vasta, kun joukkue on liigatasoinen.

Vuosi sitten Aamuset kirjoitti, miten FBC Turun kausi oli ollut kahtiajakautunut edellisen vuoden tapaan. Nyt mennyt divarin kolmas kausikaan ei tehnyt poikkeusta. Monen mielestä miesten edustusjoukkue lähti jälleen kesälomille ennakoitua aikaisemmin. Mutta mikä olikaan totuus?

Tuto Volley pelaa välierissä

Kirill Borichev on Tuton tehomies.

Lentopallon ykkössarjan Tuto Volley raivasi tiensä puolivälieristä neljän parhaan joukkoon. Semifinaalisarjassa Tuto kohtaa semifinaaleissa Karelian Hurmoksen. Runkosarjassa joukkueet sijoittuivat peräkkäin, Hurmos toiseksi ja Tuto kolmanneksi.

Turun Uimareiden vesipallonaiset runkosarjan voittoon

Turun Uimarit oli jälleen naisten vesipaollilun SM-runkosarjan ykkönen.

Naisten vesipallon SM-runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Runkosarjan voiton vei jo neljännen kerran peräkkäin Turun Uimarit vahvan alkukauden siivittämänä. Joukkue koki ainoat tappiot sarjassa viime vuoden finaalivastustajalleen ja kauden etukäteisasetelmissakin vahvimmaksi arvioidulle Uinti Tampereelle. Joukkueet kohtasivat toisensa neljä kertaa ja TU:n ja UiTa:n keskinäisten otteluiden voitot menivät tasan 2–2.

FC Inter perusti vähävaraisten perheiden junioreille tukirahaston

Timo Furuholm lupasi lahjoittaa pistebonusrahansa juniorien tukirahastoon.

FC Inter on perustanut oman tukirahaston heikoimmassa taloudellisessa asemassa olevien lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi. Rahasto jakaa vuosittain haettavien stipendien kautta avustusta niille seuran junioreille, joiden perheillä on vaikeuksia harrastusmaksujen kanssa. Seurassa on tällä hetkellä noin 500 junioripelaajaa.

Puukkokatsomo: Katsojapula haasteena

Toiseksi korkein runkosarjan katsojakeskiarvo oli TPS:llä, vajaat 5 500 katsojaa.

Jääkiekon Liigalla on käsillä tärkeä kevät. Suomen ykköslajin korkeimmalla sarjatasolla riittää pohdittavaa, sillä päättyneen runkosarjan katsojamäärät eivät valtakunnallisella tasolla mairittele. Kaudella 2018–19 koko Liigan katsojakeskiarvo oli 4 232 katsojaa.

Paavo Nurmi Gamesissa jaossa Tokion olympiapaikat

Wilma Murto ja monet muut suomalaishuiput saavat venyä parhaimpaansa, jotta Tokion olympialaisten tulosrajat saavutetaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF julkisti maaliskuun alulla tulosrajat, joilla urheilijat lunastavat paikkansa Tokion 2020 olympialaisiin. Suomalaisittain tulosrajat ovat kovat ja oletettavasti vain muutama urheilija pääsee rajan rikkomalla olympialaisiin.

Täysosuma
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?