Jälkipeli: Kuuvuoren Laaki on kulkenut Pubiliigasta kohti kirkkaimpia parrasvaloja

Nelosessa pelaava Kuuvuoren Laaki (raidalliset paidat) taistelee sarjapaikastaan. Omaa maalia pitää puolustaa, vaikka vähän ehkä sattuukin. Nelosessa pelaava Kuuvuoren Laaki (raidalliset paidat) taistelee sarjapaikastaan. Omaa maalia pitää puolustaa, vaikka vähän ehkä sattuukin. Kuva: Hannu Tuominen

”Kupittaanpuiston Vartijat” oli yksi vaihtoehdoista uuden seuran nimeksi. Mallia olisi otettu Englannista legendaarisen Queens Park Rangersin mukaan. Onneksi päädyttiin kuitenkin supisuomalaiseen nimeen Kuuvuoren Laaki, KuuLa.

Lähinnä yliopiston ja Åbo Akademin opiskelijoista muodostunut kaveriporukka aloitti jalkapallon harrastamisen osallistumalla Pubiliigaan 2000-luvun alkuvuosina. Ylioppilaskylän opiskelijoiden silloinen kantapaikka Three Beers eli ”Trebari” toimi joukkueen tukikohtana.

Vaikka pelaajat pitivät Kuuvuoren aluetta henkisenä kaupunginosanaan, ottelut pelattiin aluksi Vesilaitoksen edessä olevalla hiekkakentällä, ei Kuuvuoren kentällä.

Tavoitteet nousivat nopeasti. Joukkue kolusi ensin vaihtelevalla menestyksellä harrastesarjan hiekkakenttiä. Lopulta Pubiliiga vaihtui virallisiin otteluihin. Nyt pelataan jo Nelosessa. Pelipaikka on vaihdellut vuosien aikana Pansion hiekkakentältä Parkin tekonurmelle. Nyt Nelosen ottelut pelataan Urheilupuiston Yläkentällä.

– Vuonna 2003 perustetun seuran alkuperäisiä jäseniä ei ole enää mukana, mutta seuran värit, vihreä ja musta, ovat yhä jäljellä, kertoo seuran puheenjohtaja Leo Brenner, joka yhdistyksen puuhamiehenä on myös yksi joukkueen pelaajista.

Seuran aloitus oli vahvasti akateeminen. Monet alkuperäisjäsenet olivat luonnontieteellisten linjojen opiskelijoita ja tutkijoita. Nyt vuosien myötä mukaan on tullut ”duunariosastoakin”. Silti suurin osa pelaajista tulee yhä korkeakoulumaailmasta. Yhteistä on intohimo jalkapalloon.

Kun seurahistoriaa on jo useampi vuosi, on pelaajisto vaihtunut ajan myötä. Opiskelun jälkeen työpaikka on tuonut uuden elämäntilanteen.

– Työpaikan saamisesta onnitellaan. Se on aina hieno saavutus eikä joukkue jää sitä surkuttelemaan. Siihen kannustetaan, että elämässä pääsee eteenpäin.

Valmentajat päättävät, onko ehdolla oleva pelaaja vahvistus. Valmentajatkin työskentelevät rakkaudesta lajiin, pitävät joukkueelle valmentajablogia ja analysoivat otteluvideot läpi.

– Joukkue muodostuu noin kolmestakymmenestä pelaajasta. Joka kausi seuran pitää tehdä pelaajahankintoja. Vaihtuvuus on muutama pelaaja kausittain. Kertomalla toiminnastamme yliopiston ilmoitustauluilla ja olemalla aktiivinen sosiaalisessa mediassa saamme uusia pelaajia. Pyrimme näyttämään toiminnallamme ulospäin sellaiselta organisaatiolta, mihin halutaan tulla.

Pelaaminen Nelosessa ei ole ilmaista. Kuuvuoren Laakilla on varainhankinnassa jo pitkät perinteet.

– Jäsenmaksut ovat tärkeä osa. Toinen tärkeä tulonlähde on Pubiliigan pyörittäminen. Järjestämme avauskokouksen, otamme vastaan ilmoittautumiset, laadimme otteluohjelman, vastaamme tuomariasettelusta ja ylläpidämme nettisivuja. On hienoa olla mukana osana ainutlaatuista turkulaista jalkapalloperinnettä. Osa tuloista tulee pelaajien työnantajien kautta sponsorituloina.

KuuLa ei halua jämähtää urheilullisesti paikoilleen. Seura haluaa haasteita ja kilpailullisuutta.

– Jalkapallo ei ole kuitenkaan koko elämä, mutta futiksesta saa siihen paljon voimavaroja ja energiaa. Kunnon ylläpitäminen on ensisijaisessa asemassa. Sosiaalisuuskin on tärkeää, mutta luulen, että olemme joukkue, jolle saunaillat eivät ole niitä tärkeimpiä.

Kuuvuoren Laaki on toistaiseksi vain yhden joukkueen seura.

– Viime aikoina on ollut alustavasti puhetta, että olisi hienoa, jos meillä olisi naisjoukkuekin. Monien pelaajien vaimot ja tyttöystävät pelaavat jo nyt, mutta muissa seuroissa.

Hannu Tuominen

Taideakatemian uuden taiteilijasukupolven nykytaidetta esillä Vanhan Suurtorin alueella

NYTT 2019 -näyttely esittelee 26.4.–19.5. Turun AMK:n Taideakatemialta valmistuvan uuden taiteilijasukupolven. Nähtävillä on laaja kirjo nykytaidetta historiallisella Vanhan Suurtorin alueella.

Daniel Forsbergille pitkä sopimus

Daniel Forsberg.

Turkulainen thainyrkkeilijä Daniel Forsberg on tehnyt usean ottelun sopimuksen liettualaisen King of Kings -organisaation kanssa.

Työllisyyspalvelukeskuksen asiakkaille ihon- ja hiustenhoidon palveluja

Turun ammatti-instituutin hius- ja kauneudenhoitoala on aloittanut yhteistyön Työllisyyspalvelukeskuksen kanssa. Työllisyyspalvelukeskuksen asiakkaille tarjotaan kevään aikana ohjausta hiusten ja ihon hoitoon, neuvontaa oikeiden tuotteiden valintaan sekä hiusten leikkausta.

Onko kaikilla ruokakassin tarve?

Kirjoittaja ihmettelee sitä, että ruoka-apukasseja haetaan hienoilla autoilla.

Kirjoititte kattavan artikkelin Operaatio Ruokakassista ( Aamuset 10.4.) ja siitä miten avuntarvitsijoiden määrä on noussut. Kääntöpuolena on se, kuinka moni oikeasti tarvitsee tätä apua. Piikkiön adventtiseurakunta jakaa ruokakasseja ja koko tämän operaation ajan se on kerännyt yhä enenemissä määrin väkeä.

Liikekiinteistössä tulipalo Runosmäessä

Tyhjillään olevassa liikekiinteistössä syttyi tulipalo lauantaina alkuillasta Friskinkadulla Runosmäessä. Palo sammutettiin.

Parempaa kuin grillimakkara – parsa-makkarasalaatti timjamicrèmellä

Parsa-makkarasalaatti timjamicrémelllä.

HKScanin toteuttamassa kansallisessa grillauskyselyssä kysyttiin suosituinta grillattavaa. Tulos oli selvä: Makkara on suosituin grillattava. Pääsiäisenä Suomessa syödään noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa. Grillimakkarasta ja ajankohtaisesta parsasta voi valmistaa pääsiäispöytään juhlavan parsa-makkarasalaatin.

Nuoret sytyttivät tulipaloja Piispanristillä, palavan irtaimen seassa aerosolipulloja

Pelastuslaitos ja poliisi kävivät lauantai-illan aikana kahdella tehtävällä Kaarinassa Piispanristillä. Molemmissa tehtävissä oli kyse nuorison sytyttämästä pienistä paloista.

Lotossa ei täysosumia, potti nousee 6,5 miljoonaan euroon

Lottoarvonnassa ei löytynyt täysosumia lauantaina (kierros 16/2019), joten ensi viikolla potissa on 6,5 miljoonaa euroa.

Pääsiäisyön messu Martinkirkossa

Martinkirkon pääsiäisyön messu toteutetaan Taizé-lauluin.

Martinkirkon pääsiäisyön messu toteutetaan perinteisesti meditatiivisin Taizé-lauluin lauantaina 20. huhtikuuta kello 23 alkaen.

Urheilu

Daniel Forsbergille pitkä sopimus

Daniel Forsberg.

Turkulainen thainyrkkeilijä Daniel Forsberg on tehnyt usean ottelun sopimuksen liettualaisen King of Kings -organisaation kanssa.

Jälkipeli: Finaaleissa pelaavalla TPS Salibandyllä on ollut kivinen tie kuljettavana

Pitkä tie on kuljettu ennen tätä hetkeä. TPS:n eteneminen ensimmäistä kertaa finaaleihin on vaatinut paljon sekä pelaajilta ja etenkin taustatyöntekijöiltä. Kun seura on ajautunut vaikeuksiin, on tarvittu yksittäisten seurauskollisten korvaamatonta apua.

Kupittaan palloiluhallissa on alkamassa historiallinen Salibandyliigan ensimmäinen finaaliottelu Turussa. Katsomossa istuu kaveri, jonka tunteet ovat varmasti pinnassa. TPS Salibandyn kunniajäsen, eräs seuran perustajista, Tomi Aaltonen , näkee unelmansa toteutuvan. TPS pelaa ensimmäistä kertaa finaaleissa.

Maalivahti Julius Pohjanoksa ja puolustaja Aleksi Anttalainen TPS:n tuoreimmat kiinnitykset

Julius Pohjanoksa.

Turun Palloseuran ensi kauden Liiga-joukkueen runko on kasassa. TPS kiinnitti maalivahti Julius Pohjanoksan ja puolustaja Aleksi Anttalaisen kahden vuoden sopimuksilla.

Kasper Vuorinen vaihtaa passaamisen valmentamiseen ja ryhtyy Loimun päävalmentajaksi

Kasper Vuorinen.

Raision Loimu on solminut päävalmentajasopimuksen komean pelaajauransa kevääseen päättäneen Kasper Vuorisen , 34, kanssa. Vuorinen oli vielä päättyneellä kaudella toinen Loimun passareista, mutta hän on panostanut jo uransa aikana paljon myös valmennusuran valmisteluun.

Susanna Tapanin rohkeus kuvastaa nykyurheilijoita

TPS:n Susanna Tapani on esimerkki nykyisestä huippu-urheilusukupolvesta, jolla on kanttia yrittää kovia ratkaisuja tiukassa paikassa.

Muistatteko mitä tapahtui viime sunnuntaina? Pelataan jääkiekon maailmanmestaruudesta, ensimmäistä kertaa Suomen naisten historiassa. Edessä on Suomen viides rangaistuslaukaus. Siitä on pakko tehdä maali, jotta taistelu jatkuu.

Kolme TPS-pelaajaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin

Aarne Intonen.

Jääkiekkoilun alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelataan Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa 18.–28. huhtikuuta.

Täysosuma
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!