Aleksi "Sählä" Salonen tuo ääntä ja huumoria TPS:n koppiin

Aleksi Salonen tuli Turkuun ottamaan isoa vastuuta ja kovia peliminuutteja. Aleksi Salonen tuli Turkuun ottamaan isoa vastuuta ja kovia peliminuutteja. Kuva: Ilkka Lappi

Kun jääkiekkoilija siirtyy seurasta toiseen, moni asia muuttuu. Jos siirto tapahtuu kesken kauden, muutoksen pureskeluun ei pahemmin jää aikaa.

– Sitä vaan hyppää kelkkaan ja koittaa antaa arjen näyttää, miten kaikki asettuu. Aika nopeasti lähtö nytkin tuli. Sellainen bokserit ja sukat mukaan -tilannehan se oli, kertoo Mikkelin Jukureista TPS:ään tammikuun lopussa siirtynyt Aleksi Salonen.

Hänellä on asiasta kokemusta. Siirto Turkuun tapahtui parissa päivässä, eikä ollut edes ensimmäinen kerta, kun 26-vuotias puolustaja vaihtoi maisemaa kesken kauden. Kaudella 2015–16 Jyp vaihtui Tapparaan.

Vaikka siirto TPS:ään ja sarjan kärkikahinoihin kiinnosti, suoralta kädeltä Salonen ei päätöstä Lounais-Suomeen tulemisesta tehnyt, kun Turusta yhteyttä otettiin.

– Heti ei voi päätöstä tehdä, vaikka uusi seura haluaisikin nopeasti pelaamaan. Sen olen huomannut, että ainakin yhden yön yli päätöstä pitää pohtia, vaikka se menisikin vähillä unilla, Salonen toteaa.

– Tosin jo nyt vajaan parin viikon jälkeen voin sanoa, että päätös Turkuun tulemisesta oli oikea.

Paitsi että kentällä pitäisi sopeutua joukkueeseen, myös siviiliasiat pitäisi saada järjestykseen suhteellisen nopeasti. Se on osa kiekkoilijan ammattia, mutta ei silti mutkatonta.

– Itse olen sellainen persoona, etten hirveästi stressaile, mutta on seuranvaihto kesken kauden aina kova paikka. Jollekin toiselle se on varmasti vielä kovempi paikka.

– Siinä joutuu miettimään muitakin asioita kuin itseään. Itselläni on tyttöystävä ja esikoinen syntymässä parin kuukauden päästä. Kyllä siinä joutuu pohtimaan kaikenlaista, kun oma päätös vaikuttaa muihinkin ihmisiin, Salonen toteaa.

Salosesta Palloseura saa kyvykkään pakin puolustukseen, mutta myös johtajuutta koppiin. Lempinimi ”Sählä” on seurannut miehen mukana jo useamman vuoden. Salonen onkin tunnettu henkisenä johtajana, joka on ollut myös mestaruusjuhlien seremoniamestarina.

– Jääkiekko on henkisesti aika raskasta. Kaikilla on odotuksia seuran menestyksestä ja yksilöiden pelaamisesta. Tämä on tulosurheilua ja joillekin bisnestäkin. Väkisinkin se pelaajien päätä rupeaa joskus rassaamaan. Itse olen ainakin pyrkinyt siihen, että omia ja muiden paineita helpottaa huumorilla, Salonen sanoo.

Kaksi kertaa Tapparan paidassa Kanada-maljaa nostanut Salonen on kotiutunut TPS:n koppiin hyvin. Hän näkee ympärillään menestykseen tarvittavat elementit.

– Joukkueessa on kaikki edellytykset menestyä. Kopissa on kokeneita johtajia, hyviä omia nuoria ja muualta hankittuja pelaajia. Ainakin toistaiseksi kopissa on ollut hyvä meininki. Se, että kopissa on hauskaa, tuo usein myös tulosta.

Ilkka Lappi

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla keskiviikkona illalla

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadun ja Vanhan Littoistentien risteysalueella 22. toukokuuta kello 18–2.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!