HC TPS:llä vuoden tärkein viikko

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää töitä, jotta TPS on valmis pudotuspelikiekkoon puolivälierien käynnistyessä. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisella riittää töitä, jotta TPS on valmis pudotuspelikiekkoon puolivälierien käynnistyessä. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Jääkiekon Liigan runkosarja päättyy TPS:n osalta torstaina, kun Palloseura isännöi SaiPaa. Vaikka TPS:n vastus puolivälierissä onkin vielä auki, varmaa on, että TPS:n sijoitus runkosarjassa on kuuden joukossa. Runkosarjan jälkeen TPS:llä on siis viikon päivät aikaa saada pakettinsa kasaan ennen pudotuspelejä.

Viikon huili otetaan TPS-leirissä taatusti avosylin vastaan. Sen verran hakemista Palloseuran peli runkosarjan loppumetreillä on ollut.

TPS oli pitkään kiinni viimevuotiseen tapaan jopa runkosarjan kakkossijassa. Vuodenvaihteen jälkeen TPS:n kauteen on mahtunut kuitenkin kaksi selvästi keskiarvoa heikompaa jaksoa. Toinen oli heti vuodenvaihteen jälkeen, jolloin TPS hävisi viisi peliä putkeen. Toinen heikompi jakso alkoi helmikuun lopulla, kun Kärpät mätki Oulussa loppulukemiksi 6–1.

Tuon tappion jälkeen pelissä on ollut paljon heikkoja elementtejä, vaikka muutaman pisteen TPS onkin onnistunut raapimaan. Viime aikoina pistetahti on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin mitaleista taistelevan joukkueen.

Kun pisteet ovat olleet tiukassa ja pelaaminen, muutamaa yksilöä lukuun ottamatta, on näyttänyt haluttomalta, ei ihme, että kritiikki kiekkokansan syvissä riveissä on voimistunut.

Ihan vielä ei kuitenkaan kannata tuhkaa ripotella sen enempää päävalmentaja Kalle Kaskisen kuin joukkueenkaan päälle.

Palloseura on pelannut jo hyvän tovin ”merkityksettömiä” otteluita. Ei siis ihme, jos ihan jokaiseen otteluun ei ole löytynyt parasta mahdollista latausta. Näennäisen merkityksettömässä runkosarjaottelussa ihan jokaista tilannetta ei pelata samalla intensiteetillä kuin pudotuspeleissä. Vaikka pelaajat väittävätkin, että pisteillä on merkitystä, jokainen tietää, että TPS:n fokus on jonkin aikaa ollut pudotuspeleissä.

Palloseuran kuluvalle kaudelle luonteenomaista on ollut myös tietty vuoristoratamaisuus. Hyviä jaksoja seuraa huonommat ajat ja niitä jälleen parempi vaihe. Tämä on ollut nähtävissä sekä otteluiden sisällä, että pidemmissä jaksoissa.

Aaltoilut, tai tappioputketkaan, itsessään eivät ole poikkeuksellisia. Niitä tulee kauden aikana lähes kaikille. Mutta yleensä muutama kierros ennen runkosarjan loppua pelaaminen on suunnilleen ruodussa niillä joukkueilla, jotka pudotuspeleissä menevät pitkälle. TPS ei ole viime aikoina näyttänyt pudotuspeleihin valmiilta joukkueelta.

Kaikki on vielä mahdollista, kun ensimmäistäkään pudotuspeliä ei ole pelattu. Helmikuun puolivälin jälkeen nähdyillä otteilla TPS:n on kuitenkin turha mitalipeleistä haaveilla.

Ja jos TPS ei neljän joukossa tällä kaudella ole, on se satsauksiin nähden pettymys.

Ilkka Lappi

Läpiajo estetty Fleminginkadulla

Linnanfältin ajojärjestelyissä on muutoksia ajalla 26.8-15.9. Kaivutyöt ovat edenneet niin, että läpiajo on estetty Fleminginkadulla. Ajoneuvoliikenne kulkee Fleminginkatu 8:aan sekä Raitiokujaan saakka Amiraalistonkadun kautta. Fleminginkatu 1-7:n liikenne kulkee Linnankadun kautta.

Suurten järvien vedenkorkeudet jatkavat laskua

Sunnuntaille suurimpien sateiden ennustetaan tulevan Pohjois-Pohjanmaalle, mikä voi nostaa hieman jokien vedenkorkeuksia. Alkuviikosta sään ennustetaan poutaantuvan, minkä vuoksi vedenkorkeuksien nousu jää vähäiseksi.

Kortiton kuski törmäsi pakettiauton perään Pöytyällä ja yritti juosta karkuun

Alle 20-vuotias nuorukainen ajoi perjantaina hieman ennen kolmea iltapäivällä kuljettamallaan henkilöautolla pakettiauton perään Pöytyällä Turuntiellä Hevosmäentien risteyksen kohdalla. Tätä ennen kuljettaja oli suurella ylinopeudella ohittanut ainakin yhden ajoneuvon tieosuudella, jolla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.