Kääntyykö senttipeli ruotsinsuomalaisen kiekkohirmun eduksi?

Daniel Ståhlille Turku on tuttu kaupunki, mutta debyyttikisansa Turussa ruotsalainen kilpailee Paavo Nurmi Gamesissa. Daniel Ståhlille Turku on tuttu kaupunki, mutta debyyttikisansa Turussa ruotsalainen kilpailee Paavo Nurmi Gamesissa. Kuva: Ilkka Lappi

Ruotsinsuomalainen kiekonheittäjä Daniel Ståhl tähyää luottavaisin mielin alkavaan yleisurheilukesään. Miehen kilpailukausi alkaa vapun jälkeen Timanttiliigan Dohan kilpailulla. Vajaata kuukautta ennen kauden starttia mies huokuu levollista itseluottamusta.

– Talvi on mennyt odotusten mukaan. Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Varsinkin henkisellä puolella olen kehittynyt huomattavasti. Olen erittäin valmis menestymään, Ståhl toteaa.

Ei menestys aiemminkaan huonoa ole ollut. Kesäkuussa 2017 Ståhl heitti voimassaolevan ennätyksensä 71,29. Samalla rikkoutui Ricky Bruchin vuonna 1984 heittämä edellinen Ruotsin ennätys.

Eikä viime kesäkään huonosti sujunut. Vuoden paras noteeraus oli 69,72. Alkavalta kaudelta kaikkien aikojen kiekkotilaston yhdeksännellä sijalla oleva Ståhl odottaa vielä enemmän.

– Odotan omaa ennätystäni, Ståhl sanoo.

Jos Ståhl omaa ennätystään parantaa, myös vuodelta 1986 oleva Jürgen Schultin nimissä oleva maailmanennätys alkaa olla tähtäimessä. Itäsaksalainen heitti parhaimmillaan 74,08.

– Minulla on myös kaikki mahdollisuudet heittää maailmanennätys. Tiedän sen olevan mahdollista, mutta silloin monen asian pitää onnistua. Mieluummin puhun oman ennätykseni parantamisesta.

Yksi tilaisuus ennätyksien tekoon on 11. kesäkuuta, kun Ståhl saapuu kilpailemaan ensimmäistä kertaa Paavo Nurmi Gamesiin. Vaikka omaa ennätystä ei tuolloin syntyisikään, hyvin haarukassa on Pentti Kahman nimissä oleva stadionennätys. Heinäkuussa 1976 Kahma viskasi limpun lukemiin 66,14.

Ståhlille Turussa kilpailemiseen ei tarvitse erikseen latausta hakea. Vaikka hän ei olekaan Turussa kilpaillut, parimetrinen kiekonheittäjä on tuttu näky Aurajoen rannoilla. Side kaupunkiin on vahva, sillä Ståhlin äidin puolen sukujuuret ovat Turussa. Taina-äidin (o.s. Laakso) yleisurheiluihmiset muistavat 1980-luvulta yleisurheilukentiltä ja Ståhlin isoäiti asuu edelleen Turussa.

– Turku on minulle rakas paikka ja täältä minulla on paljon hienoja muistoja lapsuudesta lähtien. Hauskaa, että viimein pääsen kisaamaan myös täällä. Olen kilpaillut monissa kaupungeissa Suomessa, mutta siteeni Turkuun on tietenkin erityinen.

Toinen iso tavoite oman ennätyksen lisäksi on asetettu syys-lokakuun vaihteessa käytäviin MM-kisoihin. Ståhlin palkintokaapista löytyy sekä MM-hopea että EM-hopea, mutta kirkkain arvokisamitali puuttuu.

Kaksi kertaa senttipeli on kääntynyt Ståhlia vastaan. 2017 Lontoossa Ståhl hävisi maailmanmestaruuden kahden sentin erolla. Berliinissä 2018 eroa kultamitaliin kertyi 23 senttiä. Molemmilla kerroilla kulta meni Liettuan Andrius Gudžiusille.

– Tänä kesänä tavoitteeni on saada MM-kulta, Ståhl naulaa.

Ilkka Lappi

Tuto ja Tappara yhteistyöhön

Tappara testaa harjoituskauden alussa Tuton Jere Rouhiaista.

Tuto Hockey ja Tappara ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudella 2019-2020. Yhteistyö mahdollistaa molempien organisaatioiden pelaajapolun jatkumon ja pitkäjänteisen pelaajien kehittämisen. Sopimuksen myötä Tuton Mestis-sääntöjen mukaiset lainakiintiöpaikat täytetään ensisijaisesti Tapparan pelaajilla.

Pakolaisten kansallisen identiteetin säilyttäminen voi tukea sopeutumista uuteen

Tiibetin pakolaiset ovat perustaneet lukuisia kouluja Intiassa ja kehittäneet oman opetussuunnitelmansa Intian kansallisen koulutusjärjestelmän puitteissa. Tämä kulttuurisesti relevantti kasvatus on auttanut Tiibetin pakolaisia ylläpitämään kulttuuriaan, kieltään ja historiallisia muistojaan. Samalla koulutus on auttanut pakolaisia integroitumaan Intian yhteiskuntaan.

Mustikkasadosta tulossa enintään keskinkertainen, puolukkaa tulee runsaammin

Kukinnan perusteella mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, puolukkasadosta keskimääräistä runsaampi. Satonäkymät tarkentuvat sitä mukaa kun raakilehavaintoja kertyy.

Kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle

Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle (2019-2023). Ohjelman puitteissa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta, joka tuottaa tietoa myös kaupungin päätöksenteon tueksi. Tutkimukset kohdistuvat yhteiskunnalliseen ja tilalliseen muutokseen kaupungeissa sekä kaupungin mahdollisuuksiin vaikuttaa tähän muutokseen yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Asfaltointityö haittaa liikennettä Isotalonkadulla

Kaivo- jyrsintä- ja asfaltointityö Isotalonkadulla kaventaa ja sulkee ajokaistoja Isotalonkadulla 28. kesäkuuta asti. Paikalla on liikenneopasteet ja tarvittaessa liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu muun liikenteen seassa.

Kaupungin neuvontapuhelin auttaa helteestä kärsiviä ikäihmisiä

Kesällä helteet rasittavat eniten sairaita, ikäihmisiä sekä lapsia. Nestehukka ei aina ilmene janontunteena. Ikäihmiset saavat neuvoja ja ohjausta maakunnallisesta neuvontapuhelimesta tai oman kotihoidon henkilökunnalta.

Taco Bell avaa Hansakorttelissa syyskuussa – tulossa myös kaksi uutta sushiravintolaa

Taco Bell tarjoaa texmex-ruokaa.

Texmex-ruokaa tarjoava Taco Bell -pikaruokaravintolaketju laajenee Turkuun ja avaa tähän mennessä ketjun suurimman Suomen-ravintolan Hansakortteliin 12. syyskuuta.

Kupittaan Citymarket yhteistyöhön vähävaraisia lapsiperheitä auttavan ruokakassipalvelun kanssa

Venner on vähävaraisten perheiden ravitsevaan ruoka-apuun keskittyvä ruokakassipalvelu, joka tarjoaa kuluttajille uuden tavan tehdä hyvää. Yhteistyössä K-ryhmän kanssa Venner laajenee nyt ensimmäisenä pääkaupunkiseudun ulkopuolisena kaupunkina Turkuun.

Onnettomuuspaikan kuvaaminen ratin takaa aiheuttaa vaaratilanteita

Mobiililaitteiden käyttö ajoneuvoa ajaessa on huolestuttava ilmiö, joka vaarantaa oman ja ympäristön turvallisuuden erityisesti onnettomuustilanteissa. Pelastusalan tieliikennepelastamisen toimikunnan puheenjohtaja, palomestari Tommi Luhtaniemi muistuttaa, että holtiton mobiililaitteiden käyttö voi aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa onnettomuuksia.

Kaupunki
Urheilu

Tuto ja Tappara yhteistyöhön

Tappara testaa harjoituskauden alussa Tuton Jere Rouhiaista.

Tuto Hockey ja Tappara ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudella 2019-2020. Yhteistyö mahdollistaa molempien organisaatioiden pelaajapolun jatkumon ja pitkäjänteisen pelaajien kehittämisen. Sopimuksen myötä Tuton Mestis-sääntöjen mukaiset lainakiintiöpaikat täytetään ensisijaisesti Tapparan pelaajilla.

Jälkipeli: Lavatanssit ovat tärkeä osa Raision Kuulan varainhankintaa

Tangokuningas Teemu Roivainen on varma valinta. Kotimainen eturivin artisti saa tanssiyleisön liikkeelle. Huvilintuun saavutaan kauempaankin.

Teemu Roivanen laulaa sydämensä kyllyydestä kotimaisia ikivihreitä. Raision Huvilinnun lavalle saapunut runsaslukuinen tanssiyleisö nauttii musiikista ja kesäisestä tunnelmasta. Tanssikengät tömisevät ja hameenhelmat heiluvat tangokuninkaan tahdittamana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

TPS:n salibandynaiset kohti tulevaa kovin tavoittein

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu Aki Vilanderin saappaisiin.

Eveliina Heinonen U16-maajoukkueeseen

TPS:n Eveliina Heinonen on nimetty tyttöjen jalkapallon U16-maajoukkueeseen. Maajoukkue matkaa Ruotsiin taistelemaan ikäluokan avoimeen PM-turnaukseen heinäkuussa.

Rasmus Holma sivussa Mypa-ottelusta

TPS:n totutussa kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Tappiollisen MuSa-ottelun loppuhetkillä polvensa loukannut Rasmus Holma on sivussa. Topparin paikan ottanee Otto Schultz .

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.