Toni Autiosta TPS Salibandyn toiminnanjohtaja, Janne Kainulainen päävalmentajaksi

Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka. Mikael de Anna (vas.), Janne Kainulainen, Toni Lahtela, Toni Autio ja Perttu Kytöhonka. Kuva: TPS Salibandy

Toni Autio aloittaa elokuussa TPS Salibandyn toiminnanjohtajana. Miesten edustusjoukkueen päävalmennuksesta jatkossa vastaa Janne Kainulainen.

Edustusjoukkueet selvittivät molemmat selvittivät tiensä ensimmäistä kertaa mitaliotteluihin Salibandyliigassa viime kaudella. Miesten joukkue ylsi hopeamitaleille. Naisten kausi päättyi neljännelle sijalle.

Seura oli koko kauden ilman päätoimista toiminnanjohtajaa. Elokuusta alkaen organisaatio vahvistuu urheilu- ja tapahtumamarkkinoinnin sekä myynnin ammattilaisella. Autio ottaa vastuun seuran toiminnasta.

Autio on työskennellyt 2010-luvun alussa viisi kautta TPS-jääkiekon markkinoinnissa ja tämän jälkeen viisi vuotta Marli Areenan ja Gatorade Centerin taustalla toimivan halliyhtiön markkinointipäällikkönä. Seuran puheenjohtaja Toni Lahtela on vakuuttunut uudesta toiminnanjohtajasta.

– Toni on tuttu jo jääkiekon puolelta ja hänen valintansa tehtävään oli helppo. Hän tuntee organisaation ja lajin sekä on Tepsin miehiä. Olen vakuuttunut hänen positiivisesta asenteestaan ja suhteista Turun yrityskenttään, Lahtela vakuuttaa.

Autio on ollut mukana Uudenkaupungin Salibandyn toiminnassa eri rooleissa. Hän palaa tutun seuran lisäksi myös tutun lajin pariin.

– Paluu Suomen kauneimman seuran palvelukseen lämmittää mustavalkoista sydäntäni. Olen erittäin vakuuttunut kevään aikana näkemästäni ja toivottavasti pystyn osaltani auttamaan seuraa ottamaan seuraavan askeleen eteenpäin, tuleva toiminnanjohtaja kommentoi.

2+1-vuotisella sopimuksella TPS:ään tuleva Kainulainen on kolme edellistä kautta ollut päävalmentajana Kuopion SB Welhoissa, joista kaksi viimeistä kautta joukkue pelasi Salibandyliigassa. Peliurallaan TPS:n ja Happeen paidassa Salibandyliigaa 150 ottelua pelannut Kainulainen tekee paluun mustavalkoisiin ja Turkuun.

– Olen erittäin innoissani TPS:n tarjoamasta mahdollisuudesta ja on kunnia palata takaisin Turkuun ja TPS:ään. Jukka Ruotsalaisen, Aki Vilanderin ja monen muun johdolla seuraa ja edustusjoukkuetta on viety pitkäjänteisesti kohti Suomen huippua, Kainulainen kommentoi.

– Turussa olosuhteet salibandyyn ovat maan kärkitasoa ja pudotuspelit näyttivät, että yleisö on ottanut lajin omakseen ja tänne on kasvanut Suomen parhaat kannattajat.

35-vuotias Kainulainen on liikuntatieteiden maisteri. Peli- ja valmennusuran lisäksi hän on toiminut valmennuspäällikkönä Happeessa sekä Ad Astra Sarnenissa Sveitsissä.

– Pelillisesti TPS:ään on luotu vahva identiteetti ja arvomaailma. Joukkueen pelitapa tulee tulevaisuudessa perustumaan sen vahvuuksien ja nykyisen identiteetin vahvistamiseen. Uskon, että Turussa juhlitaan Suomen mestaruutta lähivuosina. Tää kaupunki on mustavalkoinen, Kainulainen vakuuttaa.

Kainulaisen kanssa joukkueen valmennustiimiin liittyy viime kaudet Sveitsin divisioonassa Iron Marmots Davos-Klostersin ja Italian maajoukkueen päävalmentajana toiminut Mikael de Anna.

TPS julkaisee ensimmäiset uudet pelaajasopimukset ensi viikolla.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Julkisivutyö haittaa liikennettä Kalevantiellä

Julkisivuasennustyö Kalevantiellä sulkee ajokaistoja Kalevantien ja Savitehtaankadun risteyksessä tänään keskiviikkona ja huomenna torstaina. Kalevantieltä suljetaan oikeanpuoleinen Kupittaan suuntaan ajavien ajokaista ja Savitehtaankadulta oikealle, Tykistökadulle, kääntyvien ajokaista. Tykistökadulta vasemmalle, Savitehtaankadulle, kääntyvien ajokaista on edelleen myös suljettuna.

Nostotyö sulkee kaistan Eerikinkadulla

Nostotyö sulkee toisen ajokaistan Eerikinkatu 13 kohdalta, keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kello 21.30–6 välisenä aikana. Ainoastaan yksi ajokaista käytössä. Kevytliikenne ohjataan kadun toiselle puolen. Paikalla liikenteenohjaajat.

Pakina: Ei pyykkituvan jälkipuheille

Taloyhtiöiden asioista jaksetaan kerta toisensa jälkeen napista pyykkituvissa, äristä keskustelufoorumeilla ja turista tuttujen kesken. Tämä on jännittävää. Tämä on äärimmäisen jännittävää etenkin siksi, ettei esimerkiksi kevätkokouksiin juuri jakseta raahautua.

Petri Virtanen sosiaali- ja terveyshallintotieteen osa-aikaiseksi professoriksi Vaasan yliopistoon

Petri Virtanen.

VTT, dosentti Petri Virtanen on nimitetty osa-aikaiseksi sosiaali- ja terveyshallintotieteen professoriksi Vaasan yliopistoon ajalle 1.8.2019–31.7.2021. Kyseessä on tutkimuspainotteinen tehtävä. Virtanen toimii parhaillaan eduskunnan alaisen Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itlan toimitusjohtajana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

Heinien siitepölymäärät runsaita etelässä

Koivun kukinta heikentyy Keski-Lapissa ja jatkuu Pohjois-Lapissa, mutta siitepölyä kulkeutuu myös etelämmäksi. Koivun siitepölymäärät ilmassa ovat enimmäkseen kohtalaisia Lapissa. Vähäisiä määriä koivun siitepölyä voi kulkeutua pohjoisesta maan keskiosiin saakka.

Riittämättömän liikunnan haastetta ei ratkaista yksin

Vain viidesosa aikuisista ja kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Liikunta ajatellaan usein erillisenä elämänalueena, jota erityisesti lähdetään harrastamaan. Liian vähäinen liikkuminen vaikuttaa niin yksilöiden hyvinvointiin ja elämänlaatuun kuin laaja-alaisesti yhteiskunnan eri sektoreilla, esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon menoihin, työkykyyn ja sotilaallisen valmiuden suorituskykyyn.

Monikulttuurisuusneuvosto hakee uusia ehdokkaita

Turun kaupunki hakee järjestöjäseniä monikulttuurisuusneuvostoon. Neuvoston tarkoituksena on toimia maahanmuuttajien edustajana ja edistää maahanmuuttajien sekä viranomaisten välistä yhteistyötä. Neuvosto tarkastelee asioita maahanmuuttajanäkökulmasta Turun alueella muun muassa antamalla lausuntoja ja tekemällä aloitteita sekä tiivistä yhteistyötä muiden Turun vaikuttajaryhmien kanssa.

Heidi Hirvonen HKScan-konsernin viestintäjohtajaksi

Heidi Hirvonen on nimitetty HKScan-konsernin viestintäjohtajaksi. Hirvonen on tehnyt pitkän uran Raisio-konsernissa, jossa hän on vastannut konserniviestinnästä viimeiset 12 vuotta.

Urheilu

Jälkipeli: Lavatanssit ovat tärkeä osa Raision Kuulan varainhankintaa

Tangokuningas Teemu Roivainen on varma valinta. Kotimainen eturivin artisti saa tanssiyleisön liikkeelle. Huvilintuun saavutaan kauempaankin.

Teemu Roivanen laulaa sydämensä kyllyydestä kotimaisia ikivihreitä. Raision Huvilinnun lavalle saapunut runsaslukuinen tanssiyleisö nauttii musiikista ja kesäisestä tunnelmasta. Tanssikengät tömisevät ja hameenhelmat heiluvat tangokuninkaan tahdittamana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

TPS:n salibandynaiset kohti tulevaa kovin tavoittein

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu Aki Vilanderin saappaisiin.

Eveliina Heinonen U16-maajoukkueeseen

TPS:n Eveliina Heinonen on nimetty tyttöjen jalkapallon U16-maajoukkueeseen. Maajoukkue matkaa Ruotsiin taistelemaan ikäluokan avoimeen PM-turnaukseen heinäkuussa.

Rasmus Holma sivussa Mypa-ottelusta

TPS:n totutussa kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Tappiollisen MuSa-ottelun loppuhetkillä polvensa loukannut Rasmus Holma on sivussa. Topparin paikan ottanee Otto Schultz .

Inter näkyvästi esillä toukokuun tähdistössä

Jose Riveiro ja Mika Ojala.

Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen on valittu Interistä Filip Valencic ja Mika Ojala . Lisäksi kuukauden valmentajaksi on valittu Jose Riveiro . Veikkausliigan maalipörssiä johtava Valencic valittiin myös toukokuun parhaaksi pelaajaksi.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.