Suomen joukkue kilpa-aerobicin EM-finaaliin

Trio Fanny Samppa (vas.), Linn Agha, Erika Rautiainen. Trio Fanny Samppa (vas.), Linn Agha, Erika Rautiainen. Kuva: Marttiina Sairanen

Kilpa-aerobicin EM-kilpailut ovat käynnissä Azerbaidzanin Bakussa. Suomi osallistui alkukilpailuun kahden naisyksilön ja kahden joukkueen voimin.

Suomen trio, Turun Urheiluliiton Erika Rautiainen, Fanny Samppa ja Linn Agha, on mukana kilpa-aerobicin sunnuntaisessa EM-finaalissa. Turkulaiset saivat lauantain alkukilpailusta pisteet 20,577, mikä oikeutti naisten triojen kahdeksanteen sijaan ja joukkueen finaalitavoitteen täyttymiseen. Joukkue kuvaa suorituksensa onnistuneen suuresta jännityksestä huolimatta.

– Suoritus oli tasainen, vaikeus- sekä yhteistyöliikkeet suoritimme onnistuneesti. Huomiseen jäi kuitenkin parannettavaa yhdenaikaisuudessa. Finaalissa pyrimme vapautuneeseen fiilikseen ja all in -asenteeseen, kolmikko kertoo.

Suomen toinen trio, Keravan Voimistelijoiden Camilla Bergström, Iida Happo ja Saija Mokkila, karsiutui finaalista sijoituttuaan 13:nneksi pisteillä 18,977. Ensimmäisiin arvokilpailuihinsa osallistuneen joukkueen tavoitteena oli hätyytellä 20 pisteen rajaa.

– Suoritus sujui tosi hyvin, ja meillä oli kivaa lavalla. Harmillisesti nostossa kävi virhe ja kaksi vaikeusliikettä meni täysin nollille. Siksi emme päässeet täysin tavoitteeseemme tänään, KNV:n joukkue kommentoi.

Suomalaisyksilöt eivät yltäneet naisten alkukilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon eivätkä näin ollen sunnuntain finaaliinkaan. Fanny Samppa pääsi lähimmäs finaalipaikkaa sijoituttuaan onnistuneella suorituksellaan 13:nneksi. Hän jäi pisteillään 20,05 finalisteista 0,4 pisteen päähän.

– Sain hyvän ja vapautuneen fiilikseen päälle, mutta kykenin kuitenkin pitämään ajatukset mukana koko suorituksen ajan. Suoritus oli kokonaisuudessaan ehjä, eikä suurempia virheitä tapahtunut, ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan yksilönä urheillut Samppa iloitsee.

Erika Rautiaisen tavoitteena oli sijoittua naisten yksilösarjan kymmenen parhaan joukkoon, mutta hänen pisteensä 19,95 riittivät 16. sijaan.

– Yksilösuoritus oli tänään hyvä, mutta ei missään nimessä riittävä EM-finaaliin. Sijat 13.–16. olivat tuloksissa 0,1 pisteen sisällä, joten erot olivat pieniä. Finaaliin olisi vaadittu täydellinen suoritus ja erinomainen tekniikka. Tänään en yltänyt siihen, ja nyt harmittaa.

Nuorten (15–17-vuotiaat) sarjoissa alkukilpailut käytiin eilen perjantaina. Suomalaisjuniorit eivät yltäneet finaalipaikkoihin. Kilpa-aerobicin EM-finaalit kilpaillaan huomenna sunnuntaina 26.5. Nuorten finaalit alkavat kello 9 ja aikuisten 13.45 Suomen aikaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Street Food Fiesta Turkuun kesäkuun lopulla

Katuruokafestivaali Street Food Fiesta saapuu Turkuun juhannuksen jälkeen. Street Food Fiestaa vietetään Itäisellä rantakadulla 27.–30. kesäkuuta.

Autoilijat haluavat edullisia mutta laadukkaita renkaita

Rengasmarkkinoilla on ollut erityisen kova kysyntä tänä keväänä. Kysyntä on painottunut korkealaatuisiin mutta edullisiin renkaisiin.

Aluehallintoviraston rahanpesun valvontarekisteri käyttöön heinäkuussa

Aluehallintoviraston valvomien yritysten ja yksityisten elinkeinonharjoittajien tulee hakeutua uuteen rahanpesun valvontarekisteriin. Rekisteriin voi hakeutua 24. kesäkuuta alkaen sähköisellä lomakkeella.

Ateljeesäätiön taiteilijat esittäytyvät Logomon Teatrossa

Logomossa työskentelevien taiteilijoiden töitä on esillä kesällä.

Logmon luovan talouden keskuksessa työskentelee suuri joukko kuvataiteilijoita, jotka nyt esittelevät uusimpia töitään Logomon kesänäyttelyssä Logmo Artists . Näyttely avautuu 18. kesäkuuta ja kestää 11. elokuuta saakka.

Saaristomerellä kerätään romua ja vaarallisia jätteitä heinäkuun alussa

Saaristossa kerätään romua kesällä.

Lounais-Suomen Jätehuolto ja Pidä Saaristo Siistinä ry järjestävät perinteisen saariston romunkeräyksen 1.–4. heinäkuuta. Huoltoalus M/S Roope poimii Paraisten ja Naantalin saarikohteista kyytiinsä asukkaiden ja mökkiläisten siivoamaa metalli- ja sähkölaiteromua, vaarallisia jätteitä sekä rakennus- ja siivousjätettä.

TurvaSiipi-yhteistyöhankkeessa kehitetään hoitotyötä ja työturvallisuutta psykiatrisilla osastoilla

Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin psykiatrian toimiala kehittävät TurvaSiipi-mallia vaativien potilaiden hoitoon psykiatrian osastoilla. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin uuteen psykiatriseen sairaalaan suunniteltavat ja rakentuvat TurvaSiipi-tilat tuovat vaativien potilaiden hoitoon uuden lähestymistavan, jossa potilasta hoidetaan tiiviissä vuorovaikutuksessa rauhallisessa tilassa hoitajan läsnäollessa.

Föli liikennöi läpi juhannuksen

Juhannusaattona, perjantaina 21. kesäkuuta Föli-bussit kulkevat koko päivän ajan lauantaiaikatauluin. Myös yölinjat liikennöivät normaalisti.

Juhannusviikko tietää Alkolle piikkiä myyntiin

Juhannuksena Alkon myynti kasvaa noin 55 %. Viime vuoden ja tämän alkuvuoden suurin hitti on roseeviinit, joita nautitaan nyt muulloinkin kuin laiturinnokassa tai piknikillä. Juhannus tuo roseeviineille yli 60 %:n myynnin kasvun. Puna- ja valkoviinien kysyntä kasvaa noin 40 % ja kuohuviinien 72 %. Kuohuviineistä Prosecco ja kuohuviineistä valmistettavat erilaiset drinkit ovat erityisesti nostaneet suosiotaan.

Kakskerran Suvi soi 2019 -konsertit alkavat

Kakskerran kesäiset konsertit pyörähtävät jälleen käyntiin ensi sunnuntaina Kakskerran kirkossa.

Urheilu

HC TPS:n kausi alkaa kotona Ässiä vastaan

HC TPS aloittaa ensi syksynä Liigan lauantaina 14. syyskuuta. Tuolloin TPS saa Turkuhallissa vastaansa Ässät.

Åboraakkeli: Kahden kauppa?

Jalkapallon Ykköstä on ehditty pelata vajaa kolmannes, mutta jo nyt näyttää siltä, että kärkitaistosta on tulossa kahden kauppa. Haka ja TPS ovat erottumasta muusta ryhmästä.

Jälkipeli: Ilmojen halki käy laskuvarjohyppääjän tie

Tandemhyppy on nopein tapa kokea laskuvarjohypyn huumaa. Ville Pulkkinen (vas.) pääsi polttareidensa kunniaksi hyppäämään taivaalta alas. Turun Laskuvarjourheilijoiden hyppymestari Matti Pahikkala huolehti käytännön järjestelyistä ja turvallisuudesta. Ilo oli yhteinen, kun elämys oli täydellinen.

Mieli tyhjenee kaikesta muusta. Hyppääjä elää vain siinä hetkessä. Näin kuvaa laskuvarjohyppääjä Niko Kiviniemi harrastustaan. Laskeutuminen ilmojen halki koukuttaa nopeasti.

Maalikuningas Heikki Suhosen tarina kirjaksi elokuussa – luvassa paljastus kohuttujen TPS-potkujen syistä

Heikki Suhosesta kertova kirja ilmestyy 15. elokuuta.

Iso pala turkulaista urheiluhistoriaa lyödään elokuussa koviin kansiin, kun jalkapallolegenda Heikki Suhosesta kertova Super-Hessu – Maalikuningas ilmestyy.

Otteluanalyysi: MuSa hyödynsi TPS:n virheet

Voittomaalin tehneellä Taiki Kagayamalla oli syytä hymyyn pelin jälkeen.

TPS kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun MuSa kävi hakemassa pisteet Kupittaan perjantai-illasta. Porilaiset eivät esittäneet säkenöivää pelaamista, mutta käyttivät paikkansa tehokkaasti ja puolustivat uhrautuvasti. Palloseura esiintyi kotiyleisön edessä hengettömästi, mikä jättää paljon pohdittavaa jatkoon.

FC TPS kunnioittaa Wahlstenin muistoa

Juhani Wahlsten menehtyi maanantaina 81 vuoden iässä.

FC TPS kunnioittaa perjantain kotiottelussaan 14. kesäkuuta Juhani "Juuso" Wahlstenin muistoa.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.