Otteluanalyysi: Niin lähellä, mutta niin kaukana

Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen. Timo Furuholm ei jossitellut pelin jälkeen. Kuva: Lasse Virtanen

Harva siihen uskoi. Interin jatkopaikkaan jalkapalloilun Eurooppa-liigan ensimmäiseltä karsintakierrokselta. Kööpenhaminalainen Bröndby kylvetti Interiä ensimmäisessä osaottelussa 4-1, joten olisi tarvittu ihmettä. Mutta ei siitä kauas jääty. Inter esitti kauden parastaan ja löi Bröndbyn Kupittaalla 2-0 (0-0). Kolmas maali olisi riittänyt, mutta sitä ei enää tullut. Bröndby etenkin jatkoon yhteismaalein 4-3.

Esitys oli joka tapauksessa erittäin hyvä ja antaa potkua loppukauteen Veikkausliigassa.

Maalit: 52. Niko Markkula (Juuso Hämäläinen) 1-0, 56. Filip Valencic (Luciano Balbi) 2-0.

Yleisöä: 3 711.

Kentän kunkku: Alvaro Muniz, Inter. Muniz oli elementissään. Tuskin on liioittelua arvioida, että hän pelasi parhaan ottelunsa Interin paidassa. Muniz viihtyi kansainvälisessä vauhdissa ja ahtaissa väleissä. Paniikki ei iskenyt, vaikka keltapaitaa hääri ympärillä. Muniz piti huolta siitä, että Inter syöttökone jauhoi. Ilahduttavan usein hän pystyi pystysyötöllä murtamaan vastustajan prässilinjan. Syöttöjen onnistumisprosentti oli erittäin hyvä.

Illan erikoisuus: Ensimmäinen karsintakierros tuotti Interille 240 000 euroa. Ei mikään turha summa. Toisen osaottelun voitto ei tuonut pinnarahoja, mutta sen sijaan Suomi sai maapisteitä. Ne vaikuttavat jatkossa rankingiin ja siihen, minkälaisia joukkueita vastaan suomalaisseurat aloittavat tulevilla karsintansa. Jokainen piste on tärkeä, vaikka jatkopaikkaa ei tullutkaan.

Matsin surkeinta: Bröndby voitti, mutta se ei riittänyt tanskalaisille. Fanit kulkivat ottelun jälkeen kohti keskustaa vahvassa poliisisaattueessa, mutta ei ilman välikohtauksia. Poliisi joutui käyttämään voimakeinoja ja ottamaan kiinni kaksi aggressiivista kannattajaa. No, ovathan tanskalaiset ryöstäneet aikoinaan Tuomiokirkonkin, joten nyt mentiin hiukan rauhallisemmissa merkeissä. Mutta samoilla huudeilla.

Tuhlaajapoika: Filip Valencic, Inter. Valencic teki yhden maalin, mutta haaskasi yhden avopaikan. Hän pääsi Niilo Mäenpään kantavippauksesta kahden maalivahti Marvin Schwäben kanssa, mutta laukaisi päin vahtia.

Kuka pääsi helpoimmalla?: Henrik Moisander selvisi Interin maalilla ainakin helpommalla kuin Kööpenhaminassa. Bröndby sai aikaiseksi neljä laukausta kohti maalia, eikä Moisanderilla ollut vaikeuksia niiden kanssa. Nolla kotiottelussa on sulka hattuun.

Mitä sanottiin?:

Jose Riveiro, Inter: Hyvin jännittävä peli, tunteikas. Oli fantastista nähdä pojat tänään kentällä. Tämä oli toinen peli hankalan ensimmäisen ottelun jälkeen. Pojat uskoivat silti, että kaikki oli mahdollista. Hyvä esitys myös suomalaisen jalkapalloilun näkökulmasta. Ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Kaikki onnistuivat fantastisesti. Sääli, ettemme pystyneet tekemään vielä yhtä maalia.

Timo Furuholm, Inter: Tehtiin kaikkemme. Turha jossitella.

Analyysi: Inter tarjoili kotiyleisölle kunnollista jalkapalloherkkua. Tasapainoinen esitys tuotti selvän voiton vaikkakaan ei jatkopaikkaa. Inter otti heti pelin alussa luulot pois vierailijoilta, mutta sitten peli tasoittui. Paras hetki koitti vajaan tunnin kohdalla, kun Inter iski kahdesti neljässä minuutissa.

Ensin Niko Markkula sai pitkän pystysyötön toppari Juuso Hämäläiseltä, eteni rangaistusalueelle, huijasi kaksi pakkia ja veti vasurillaan jäätävän hienon laukauksen takayläkulmaan. Sitten Luciano Balbi keskitti matalan pallon vasemmalta, Timo Furuholm päästi pallon Filip Valencicille, joka viimeisteli 2-0. Yleisö oli täysin pöllämystynyt, sillä kaikki näytti mahdolliselta. Interin jatkomahdollisuuksiin tuskin kukaan uskoi ennen ottelua.

Oliko Interillä todellisia mahdollisuuksia jatkoon? Tuurilla niin olisi voinut käydä, mutta Inter viimeisteli kyllä hyvällä prosentilla. Vain Valencicin läpiajo ensimmäisen puoliajan lopussa oli selvästi hukattu tilaisuus. Inter laukaisi viidesti kohti Bröndbyn maalia ja teki kaksi maalia. Tehoprosentti oli kova.

Toinen totuus ottelusta on se, että tehokkuutensa ohella Inter puolusti hyvin. Niin hyvin, ettei Bröndby päässyt kunnon maalipaikoille. Joukkueen esitys oli tasapainoinen, eikä heikkoja lenkkejä ollut. Jos Bröndby rankaisi ensimmäisessä osaottelussa Interin virheistä, sellaisia ei nyt tarjottu.

Alvaro Muniz oli Interin pelin sydän ja dynamo. Virtaa riitti ja kykyä tehdä järkeviä ratkaisuja paineen alla. Peli eteni hänen kauttaan. Niilo Mäenpää pelasi normaalia ylempänä keskialueella, mutta erittäin onnistuneesti. Hän näytti viihtyvän kansainvälisessä tunnelmassa. Esityksessä oli nopeutta, fyysisyyttä ja aggressiivisuutta.

Hämäläinen katkoi varmasti puolustuksen keskustassa. Markkulan tekemä avausmaali oli häikäisevän hieno. Se viimeistään sytytti joukkueen, herätti toivon kipinän.

Bröndby oli yllättävänkin ahtaalla, vaikka laatujoukkue onkin. Ehkä joukkue tuudittui helppoon peliin. Sellaista ei ollut tarjolla. Parhaimmillaan vierailijat olivat tappioasemassa, kun parhaita voimia heitettiin vaihdosta kentällä. Bröndby sai otteen pelistä, mutta vaarallisia tilanteita se ei juurikaan luonut.

Inter: Henrik Moisander; Miro Tenho, Juuso Hämäläinen, Arttu Hoskonen (70. Daan Klinkenberg); Luciano Balbi (85. Mikko Kuningas), Alvaro Muniz, Aleksi Paananen, Niilo Mäenpää (76. Albion Ademi), Niko Markkula; Timo Furuholm, Filip Valencic.

Bröndby IF: Marvin Schwäbe; Jens Martin Gammelby, Hjörtur Hermansson, Anthony Jung, Kevin Mensah; Dominik Kaiser, Kasper Fisker (89. Paulus Arajuuri), Tobias Börkeeit (59. Josip Radosevic); Simon Hedlund, Mikael Uhre (58. Kamil Wilczek), Simon Tibbling.

Erotuomari: Keith Kennedy, Pohjois-Irlanti.

Varoitukset: Muniz, Inter. Jung, Fisker ja Kaiser, Bröndby.

Lasse Virtanen

TAFF tulee taas

Turku Animated Film Festivalia vietetään tänä vuonna 21.–25. elokuuta. TAFFin pääpaikkana toimii Manilla, mutta tapahtumia on myös muualla Turun keskustassa. Tapahtuman odotetaan tuovan tänäkin vuonna Turkuun tuhansia animaatioharrastajia ympäri maailmaa.

Cryptid-sarja etsii nuoria avustajiksi

Turussa kuvataan ruotsalaisen Dramacorpin ja suomalaisen Fisher Kingin yhteistyönä elo-lokakuussa 10-osaista sarjaa Cryptid . Cryptid on toiminnallinen kauhusarja, joka sijoittuu skandinaaviseen pieneen kaupunkiin, jota ravistelee kauhistuttavien ja selittämättömien tapahtumien sarja. Sarja on sekoitus mysteeriä, high school -draamaa ja kauhua.

Myös koiran kannattaa olla tarkkana sienimetsällä

Syksyllä moni ottaa koiran mukaan sienimetsään ja koiran voi jopa kouluttaa sienten etsintään. Mutta tietyt sienet ovat myrkyllisiä ja vaarallisia koirille, joten sienimetsällä tulee olla tarkkana koiran kanssa. Lue miten tunnistat myrkkysienen aiheuttamat myrkytyksen oireet.

FBC:n salibandyottelut SolidSport-suoratoistopalveluun

FBC:n ja muiden Divari-joukkueiden ottelut näkyvät ensi kaudella suoratoistona.

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa. Turkulaisseuroista Divarissa alkavalla kaudella pelaa FBC, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon.

Yhä useampi palvelualoilla työskentelevä joutuu turvautumaan soviteltuun työttömyystukeen

Useampi kuin joka kymmenes Palvelualojen ammattiliitto PAMin tuoreimpaan suhdannebarometriin vastanneista vastaanotti asumistukea ja lähes joka kymmenes soviteltua työttömyystukea huhti−kesäkuussa. Ennätysmäärä vastaajia mahdollisti vastausten alueellisen tarkastelun sekä esimiesten vastausten erottelun matkailu- ja ravintola- sekä kaupan alalla.

Halti tuo Värejä talvikauteen

Haltin syksyn ja talven mallisto on houkuttelevan värikäs ja tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja liikkujalle, joka haluaa tulla nähdyksi. Neonvärit ovat syysmuodin vahva trendi, ja ne ovat erittäin toiminnallisia ulkoilu- ja urheiluvaatteissa näkyvyytensä vuoksi. Neonvärejä löytyy korallinvärisenä, oranssina ja keltaisena sekä naisten, miesten että lasten mallistoista. Vaihtoehtoja on niiden lisäksi tarjolla paljon myös hillitymmän tyylin ystävälle.

Turun kaupunki on näyttävästi esillä Turun Messuilla

Turun kaupunki on vahvasti mukana elokuun lopulla, 23.–25. elokuuta, järjestettävillä Turun Messuilla. Messujen teemana on turkulaisuus.

Turun kaupungin fysioterapian ajanvaraus uudistuu syyskuun alussa

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan fysioterapiapalveluissa luovutaan vastaanottoajan varaamisesta asiakkaille valmiiksi. Syyskuun 2019 alusta (2.9.2019) lähtien asiakas varaa ajan itse.

Kupittaalle nouseva hotelli saavutti harjakorkeutensa

Kesällä 2018 käynnistyneen Original Sokos Hotel Kupittaan rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti ja hotelli on nyt harjakorkeudessa. Uusi hotelli avataan kevättalvella 2020.

Kaupunki
Urheilu

FBC:n salibandyottelut SolidSport-suoratoistopalveluun

FBC:n ja muiden Divari-joukkueiden ottelut näkyvät ensi kaudella suoratoistona.

Salibandyliitto ja SolidSport ovat sopineet kaikkien miesten Divarin otteluiden lähetyksistä kaudella 2019-20 SolidSportin suoratoistopalvelussa. Turkulaisseuroista Divarissa alkavalla kaudella pelaa FBC, joka lukeutuu sarjan ennakkosuosikkien joukkoon.

Veikkausliigan mestaruusjunaan kova tunku

Inter ja Honka ovat mukana Veikkausliigan mitalitaistossa.

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja mestaruusjunaan pyrkivät joukkueet tippuvat yksitellen kyydistä. Viikonloppuna HJK kompastui KPV:n vieraana. Tappion myötä Klubin loppukauden tilanne on selkeä. Kaikki pelit pitäisi voittaa, jotta HJK pelaisi mestaruudesta, eikä se HJK:n nykykunnossa ole realismia.

Kolme TPS:stä U18-tyttöjen leirille

Suomen alle 18-vuotiaiden naisten jalkapallomaajoukkue leireilee Eerikkilässä 1.–4. syyskuuta. Leiriryhmään on nimetty myös TPS:n Meri Hämäläinen , Daniela Sandås ja Ellen Strömborg . Syyskuun leiri on osa maajoukkueen valmistautumista matkalla kohti vuoden päästä syksyllä koittavia alle 19-vuotiaiden EM-karsintoja. Tosin osa nyt nimetyn U18-joukkueen pelaajista taistelee jo tänä syksynä U19-joukkueeseen pääsystä.

Erik Aro tekee paluun Kristikaan

Erik Aro.

Kristika Turku on solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Erik Aron kanssa. 30-vuotias 4/5 paikan pelaaja tekee tulevalla 2019-2020 kaudella kotiinpaluun kasvattajaseuraansa.

Otteluanalyysi: TPS hölmöili, MYPA nousi kahden maalin takaa tasapeliin

Jussi-Pekka Rämä.

Jumbojoukkue MYPA on noussut TPS:n peikoksi jalkapallon Ykkösessä. Kouvolalaiset nousivat Kupittaalla kahden maalin tappioasemasta tasapeliin 2-2 (1-0), eivätkä olleet kovin kaukana edes voitosta. Joukkueet ovat kohdanneet kolmasti. Kummallakin on yksi voitto, kerran on pelattu tasan. MYPA:lla on 11 pistettä, joista se on saanut TPS-peleistä neljä eli yli kolmanneksen. Saldo on hämmästyttävä.

Kalle Samoojan kisa Tsekissä mollivoittoiseen päätökseen

Turkulaisgolffari Kalle Samooja sijoittui jaetulle 51. sijalle Euroopan Tourin Tsekin kilpailussa. Samoojan neljän kierroksen yhteistulos oli 283 lyöntiä eli viisi alle parin.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.