Jose Riveiro haluaa Interin nauttivan loppukaudesta

Inter kohtasi KuPS:n kotonaan Kupittaalla 18. elokuuta. Inter kohtasi KuPS:n kotonaan Kupittaalla 18. elokuuta. Kuva: Selma Paavola

FC Inter starttaa Veikkausliigan ylempään loppusarjaan eli mestaruussarjaan 15. syyskuuta, kun IFK Mariehamn vierailee Kupittaalla. Inter lähtee viiden ottelun loppurutistukseen sarjakärjessä. Eroa lähimpiin uhkaajiin, KuPSiin ja Ilvekseen, on kaksi pistettä.

– Voimme olla iloisia tilanteesta, jossa nyt olemme. Kun aloitin Interissä päävalmentajana viime vuoden marraskuussa, emme missään vaiheessa ajatelleet mestaruutta, tunnustaa Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

– Olemme tilanteessa, jossa voimme nauttia. Me itse pelasimme itsemme siihen tilanteeseen, että voimme nauttia loppukaudesta.

Riveiro valmennusryhmineen on tehnyt läpi kauden paljon töitä mentaalisen puolen kanssa. Yksi ensimmäisistä asioista kauden alkaessa oli saada joukkue sitoutumaan ajatukseen siitä, että Inter voi vaikeiden vuosien jälkeen palata Veikkausliigan kärkitaistoon.

– Tiesimme, että meillä on mahdollisuus menestyä, jos kaikki onnistuu. Veikkausliiga on tasainen sarja. Jos asiat tekee oikein, on mahdollisuus pelata voitosta. HJK:lla on isoin budjetti, mutta joukkueiden erot ovat todella paljon pienempiä kuin vaikkapa Espanjassa, Vigosta kotoisin oleva Riveiro tarkentaa.

Espanjalaisluotsi oli kahtena edellisenä vuonna voittamassa mestaruutta HJK:n apuvalmentajana. Hän näkeekin yhden merkittävän yhtäläisyyden parin viime kauden HJK:ssa ja nykyisessä Interissä.

– Kun meille on tällä kaudella tullut huono peli, olemme välittömästi päässeet takaisin raiteillemme ja jatkaneet työntekoa. Se on yksi asia, mikä erottaa voittavat joukkueet muista.

– Pelaajat ovat myös läpi kauden olleet todella ammattimaisia. Vain muutaman kerran kauden aikana olen joutunut muistuttamaan työnteon tärkeydestä, mikä on jalkapallojoukkueessa todella harvoin.

Kun panokset ovat kovat, Riveiro korostaa pelaamisesta nauttimista. Joukkueen ulkopuolelta tulevat odotukset pyritään jättämään pukukopin ulkopuolelle.

– Kun tilanne on nyt mikä on, ulkopuolisista varmasti tuntuu siltä, että kausi on pettymys, jos olemme viiden seuraavan pelin jälkeen toisena tai kolmantena. Mutta se ei pidä paikkaansa.

Riveiro ei puhu mestaruuden voittamisesta, mutta tiedostaa, että Interin palauttaminen mestariksi 11 vuoden tauon jälkeen on täysin realistinen tavoite loppukaudeksi. Tulosta enemmän Riveiron fokuksessa on tunne.

– Kun kausi loppuu, meillä pitää olla tunne siitä, että olemme tehneet kaiken mahdollisimman hyvin. Meillä pitää olla kauden lopussa tunne siitä, että ansaitsemme mestaruuden. Jalkapallo-ottelussa voi tapahtua kaikenlaista, eikä sitä voi hallita. Voi tulla rangaistuspotku, joku veto voi mennä tolppaan ja niin edelleen. Mutta kauden lopussa meillä pitä olla tunne siitä, että mestaruus kuuluu meille.

Ilkka Lappi

Uusi Niro puhuu suomea

Kia esitteli syyskuun alussa uudistuneen Niro-hybridi-crossverin Suomessa syyskuussa. Auto on saanut uuden keulamaskin lisäksi uudet etu- ja takapuskurit, alumiinivanteet sekä näyttävät led-ajovalot eteen ja taakse. Sisällä uutta on koko kojelauta 7-tuumaista digitaalimittaristoa myöten.

Ylinopeus ei ole sallittua ohituksissakaan

Liikennesääntöjä noudatetaan pääasiassa hyvin, mutta joissain tilanteissa liikennesäännöt voivat tuntua jopa maalaisjärjen vastaisilta.

Raision kirjastossa nähdään uusi dokumenttielokuva Märketistä, laivojen hautausmaasta

Märketin majakka.

Suomen Majakkaseuran leffakiertue pysähtyy Raision Kirjastotalossa lauantaina 28. syyskuuta kello 14. Martinsalissa katsotaan kaksi filmiä, Tulitornit ja Haaksirikkojen Märket , joka on aivan uusi elokuva Märketin majakasta.

Pankkibarometri: Yritysten halukkuus ottaa luottoa investointeihin heikkenemässä

Finanssiala ry:n tuoreen Pankkibarometrin mukaan yritysten luotonkysyntä on vuoden kolmannella neljänneksellä ollut vaimeampaa kuin toisella neljänneksellä. Yritysten luotonkysynnän odotetaan heikkenevän merkittävästi loppuvuoden aikana.

Vanha herkku Japanista

Pienikokoinen ja sipulinmuotoinen hokkaido on vanha japanilainen kurpitsalajike. Hokkaidokurpitsaa kutsutaan myös japanilaiseksi talvikurpitsaksi. Makeahkon makunsa ansiosta hokaidokurpitsa käy mainiosti makeisiin jälkiruokiin, kuten kurpitsapiirakan täytteeksi.

Moni ulkomailta lähetetty työntekijä saa liian vähän palkkaa

Ulkomailta Suomeen lähetettyjen työntekijöiden palkkauksessa on työsuojeluviranomaisen valvontahavaintojen mukaan paljon puutteita. Tavallinen puute on, että lisät jäävät maksamatta tai peruspalkka alittaa työehtosopimuksen minimitason.

Suomenruotsalaista bluesia ruotsiksi Café Tiljanissa

SeglarJerrys Ånger esiintyy Åbo Svenska Teatterissa, Café Tiljanissa lauantaina 28. syyskuuta.

Pekka Munsterhjelm ja Jerry Wahlforss alkoivat vuonna 2017 tekemään bluesia äidinkielellään, siis ruotsiksi.

Fölin busseihin 5G:tä hyödyntävä WiFi

Turun kaupungin julkisen liikenteen kolmessa bussissa linjoilla 3 ja 30 on maanantaina tänään otettu käyttöön WiFi-yhteys, joka hyödyntää Elisan Turkuun rakentamaa 5G-mobiiliverkkoa. Kokeilu Fölin kolmessa bussissa jatkuu vuoden loppuun asti.

Kauden trendit tummia ja muhkeita

Habitare 2019 -messuilla trendit näkyvät selkeästi: skandinaavinen värimaailma saa väistyä. Nyt tummanvihreä, viininpunainen, ruskea ja tummansininen ovat trendivärejä. Kuosit voivat olla esimerkiksi plyysiä tai samettia, mutta myös villahuovat ja -kuosit ovat säilyttäneet paikkansa.

Urheilu

Åboraakkeli: Maltillisin odotuksin

Wilma Murto.

Kauan odotetut yleisurheilun MM-kisat pyörähtävät käyntiin 28. syyskuuta. Turkulaisittain suurin jännitys kohdistuu pituushyppääjä Taika Koilahteen ja seiväshyppääjä Wilma Murtoon , jotka pääsivät kisoihin rankingin perusteella.

Jälkipeli: Jääkiekon nuorten SM-sarja on urapolku ylöspäin

Tuton ja TPS:n A-nuorten ottelut tarjoavat aina hyvää viihdettä. SM-sarja on hyvä näytönpaikka nuorelle pelaajalle.

– Sarjan tarkoitus on kasvattaa ammattilaisuuteen. Nyt meillä tulee Liigaan sellaisia nuoria pelaajia, joille häviämisellä ei ole ollut mitään merkitystä.

San Jose Sharks lainaa Tony Sundin TPS:aan

Turun Palloseuran takalinjat vahvistuvat, kun puolustaja Tony Sund liittyy ensi maanantaina mustavalkoisten kokoonpanoon. 24-vuotias Sund palaa Turkuun NHL-joukkue San Jose Sharksin riveistä, jonne puolustaja teki viime keväänä sopimuksen.

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Jälkipeli: Tuton valmentaja Antti Virtanen tietää kokemuksesta, mitä menestyminen edellyttää

Komean liigauran ja Suomen mestaruuden voittanut Tuto Hockeyn uusi päävalmentaja Antti Virtanen tietää, mitä menestyminen vaatii.

– Olen nähnyt ja kokenut, miten voittava organisaatio toimii liigatasolla. Tuloksia saa, kun pidetään määrätyistä asioista kiinni. Esimerkiksi yksikään pelaaja ei jätä takakarvaamatta tai ota tyhmiä jäähyjä. Ei siis tehdä mitään sellaista, mikä hajottaa kokonaisuutta.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.