Kallella edessä kaskinen kausi

Monet katseet kääntyvät alkavalla kaudella TPS:n penkin taakse Kalle Kaskiseen. Monet katseet kääntyvät alkavalla kaudella TPS:n penkin taakse Kalle Kaskiseen. Kuva: Ari-Matti Ruuska

TPS lähtee jääkiekon Liiga-kauteen ristiriitaisista lähtökohdista. Viime vuosina Palloseura on yrittänyt paluuta valtakunnan huipulle, mutta hyvät runkosarjaesitykset ovat vaihtuneet pettymykseen pudotuspeleissä.

Kaudella 2017–18 Palloseura eteni neljän joukkoon, vaikka SaiPa olikin runkosarjan kakkoselle odotettua kovempi kanto kaskessa. Välierissä Tappara marssi finaaliin suoraan neljässä ottelussa.

Viime kaudella matka päättyi puolivälierissä tulevaa mestaria HPK:ta vastaan. Kerho vei ottelusarjan voitoin 4–1, eikä Palloseuralle jäänyt jossiteltavaa.

Parin viime kauden pettymykset ovat monien mielissä henkilöityneet päävalmentaja Kalle Kaskiseen. Pitkän kauden aikana tapahtuu monenlaista ja on lopulta hyvin pienistä asioista kiinni, mihin suuntaan pudotuspeliottelut kääntyvät. Paljon sellaista tapahtuu, mikä ei ole päävalmentajan käsissä.

Fakta kuitenkin on se, että TPS on parin viime kauden aikana riisuttu pelillisistä aseista melko helposti ratkaisevilla hetkillä. Kun kyyti on pudotuspeleissä ollut kylmää, eivät runkosarjan pisteputket lämmitä. Silloin katseet kääntyvät väistämättä valmennukseen.

Alkavalle kaudelle Kaskisen valmennusryhmineen pitää keksiä jotain uutta. Se tulee määrittämään Kaskisen uran suuntaa valmentajana.

Monien kiekkoa seuraavien silmissä Kaskinen on päävalmentajana katsottu kortti. Hänellä alkaa nyt kolmevuotisen pestinsä viimeinen kausi. Juuri nyt, kauden kynnyksellä, on hyvin vaikea nähdä tilannetta, että Kaskinen valmentaisi TPS:ssä ensi kevään jälkeen.

Vaikka Palloseura yllättäisikin ja menisi Kaskisen alaisuudessa esimerkiksi mitaleille, jatkoa on vaikea nähdä. Ensi kauden valmentaja-asiat ovat selvillä hyvissä ajoin ennen kevättä. Jos TPS majailee esimerkiksi tammikuussa noin sijalla kuusi, on vaikea nähdä, miksi Kaskinen jatkosopimuksen saisi.

TPS on kuitenkin edelleen lähtökohtaisesti organisaatio, jolle keskikastin sijoitukset eivät kelpaa.

Toisin sanoen Palloseuran pitäisi esittää hyvää ja voittavaa jääkiekkoa heti kauden alussa. Se taas ei näytä todennäköiseltä. TPS:n alkukaudessa on liian paljon Kaskisesta riippumattomia kysymysmerkkejä.

Periaatteessa TPS:n joukkue vaikuttaa potentiaaliselta, mutta monen kysymysmerkin pitää kääntyä plussaksi, jotta menestystä tulee. Pystyykö Lauri Korpikoski nousemaan edes lähelle sairauttaan edeltänyttä huipputasoa? Pysyykö Simon Suoranta pelikunnossa? Nostavatko pari-kolme kautta mukana olleet pelaajat tasoaan?

Kysymysmerkkejä synnytti myös Jonne Virtasen tapaus. Oliko kyse vain yksittäisen pelaajan skismasta päävalmentajan kanssa vai jäävuoren huippu pinnan alla kytevästä?

Kysymyksiä ja spekuloitavaa riittää. Tehokkain tapa TPS:lle on vastata pelaamalla hyvin kaukalossa.

Ilkka Lappi

Nuoret järjestävät pyörätempauksen

Turun ilmastoryhmä järjestää polkupyöräilytempauksen, jolla halutaan saada lisää huomiota luonnon monimuotoisuuden uhkaavalle hupenemiselle ja edistää sen nousemista julkiseen keskusteluun ilmastonmuutoksen rinnalle. Pyöräilymatka alkaa Turusta aamulla 26. syyskuuta ja huipentuu Helsinkiin Earth Strike -ilmastolakkopäivänä 27. syyskuuta.

Tietokirjaraati ruotii uutuuskirjoja Turun kirjamessuilla

 Niina Repo.

Perinteinen Tietokirjaraati arvioi Levyraadin hengessä viittä ajankohtaista tietokirjaa Turun kirjamessuilla lauantaina 5. lokakuuta. Kirjoja arvioivat TS Kirja -klubin tuottaja Jaakko Mikkola , kirjailija ja kirjoittamisen opettaja Niina Repo , Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmi ja viestintäkonsultti ja tietokirjailija Tuula Vainikainen . Raadin juontaa viestintäpäällikkö Anne Rutanen .

Uusi auto useimmin valkea

Valkoinen väri on kasvattanut räjähdysmäisesti suosiotaan uusissa autoissa 2000-luvun aikana. Valkoisten autojen osuus ensirekisteröidyistä autoista on jo lähes 30 prosenttia, kun vielä vuonna 2000 vastaava luku oli vain reilu viisi prosenttia. Tiedot selviävät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ajoneuvotilastoista.

Höntsämuistot kerätään talteen

Oletko pelannut höntsäilymielessä esimerkiksi jalkapalloa tai jääkiekkoa? Nyt voit kertoa SKS:lle harrastepelailustasi ja sen huippuhetkistä. Höntsäilyllä tarkoitetaan leikkimielistä pelailua vailla suorittamisen tai menestymisen painetta.

Länsikeskuksen Citymarketin Alko uudistuu erikoismyymäläksi

Länsikeskuksen Alko uudistuu erikoismyymäläksi ja on remontin vuoksi kiinni 30.9.-10.10. Myymälä avataan uusittuna perjantaina 11. lokakuuta kello 9. Lähimmät Alkot palvelevat Manhattanilla (Pitkämäenkatu 4) ja Tampereentiellä (Vanha Tampereentie 108).

KIPSI-hanke tähtää Saaristomeren ravinnekuormituksen vähentämiseen peltojen kipsikäsittelyllä

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen KIPSI-hanke aloittaa toimenpiteet Saaristomeren tilan parantamiseksi. Maataloustuottajille tarjotaan mahdollisuutta kipsin levitykseen vuodesta 2020 alkaen. Kipsikäsittelyyn osallistuvat viljelijät ovat avainasemassa KIPSI-hankkeessa. Sen tarkoituksena on saada käsiteltyä kipsillä laajat peltoalueet Saaristomeren valuma-alueella.

Turun kaupunki vaihtaa Sepänkatu 2:n kuntotarkastusyhtiön, yhteistyö Raksystems Oy:n kanssa päättyy

Sepänkatu 2:n kunnosta on käyty viime kuukausina kiivasta keskustelua.

Turun kaupunki vaihtaa Sepänkatu 2:n kuntotarkastustöissä käyttämänsä yhtiön toiseen. Kaupunki lopettaa yhteistyön Raksystems Oy:n kanssa ja aloittaa Insinööritoimisto Kiinteistöasiantuntijat Oy:n kanssa. Asiasta on ilmoitettu Raksystems Oy:lle.

Maksuton testipäivä yli 70-vuotiaille

Yli 70-vuotiaat turkulaiset toivotetaan tervetulleeksi perjantaina 4. lokakuuta kello 9.15–13 maksuttomaan testipäivään Kupittaan urheiluhalliin.

SparkUpissa Turku Toastmasters -puhekilpailu

SparkUpissa järjestetään Turku Toastmasters -puhekilpailu 28. syyskuuta kello 14 alkaen.

Urheilu

Liigakarsinta alkaa Kupittaalta

Eliecer Espinosa ja Mika Ääritalo.

Jalkapallon Ykkösen kakkossijansa varmistanut TPS valmistautuu loppukauden ajan liigakarsintoihin, joissa se kohtaa Veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuvan joukkueen. Liigakarsinnan päivämääriksi on varmistunut 24. ja 27. lokakuuta.

Åboraakkeli: Maltillisin odotuksin

Wilma Murto.

Kauan odotetut yleisurheilun MM-kisat pyörähtävät käyntiin 28. syyskuuta. Turkulaisittain suurin jännitys kohdistuu pituushyppääjä Taika Koilahteen ja seiväshyppääjä Wilma Murtoon , jotka pääsivät kisoihin rankingin perusteella.

Jälkipeli: Jääkiekon nuorten SM-sarja on urapolku ylöspäin

Tuton ja TPS:n A-nuorten ottelut tarjoavat aina hyvää viihdettä. SM-sarja on hyvä näytönpaikka nuorelle pelaajalle.

– Sarjan tarkoitus on kasvattaa ammattilaisuuteen. Nyt meillä tulee Liigaan sellaisia nuoria pelaajia, joille häviämisellä ei ole ollut mitään merkitystä.

San Jose Sharks lainaa Tony Sundin TPS:aan

Turun Palloseuran takalinjat vahvistuvat, kun puolustaja Tony Sund liittyy ensi maanantaina mustavalkoisten kokoonpanoon. 24-vuotias Sund palaa Turkuun NHL-joukkue San Jose Sharksin riveistä, jonne puolustaja teki viime keväänä sopimuksen.

Tommi Pikkarainen jatkaa TPS:n päävalmentajana

Mika Ääritalo (vas.) ja Tommi Pikkarainen.

Tommi Pikkarainen jatkaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana myös kaudella 2020. Pikkarainen aloitti TPS:n päävalmentajana viime marraskuussa ja hän solmi silloin 1+1-vuotisen sopimuksen seuransa kanssa.

Vedonlyöntiyhtiö: Inter pienimmällä mestaruuskertoimella loppukauteen

Inter on vedonlyöntiyhtiön suosikki Veikkausliigan mestariksi.

Vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että jalkapalloilun Veikkausliigassa on jäljellä enää kaksi realistista mestarijoukkuetta, kun pelaamatta on neljä kierrosta: FC Inter ja Kuopion Palloseura. Sarjaa kahdella pisteellä ennen KuPS:aa johtavan Interin mestaruuskerroin on 1,85 ja kuopiolaisten 2,30.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.