Maakunnallinen yrittäjäpalkinto Oy K & C Mattsson Ab / K-Supermarket Reimarille

Oy K & C Mattsson Ab / K-Supermarket Reimari Paraisilta on palkittu maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa Turun Messukeskuksessa. Palkinnon vastaanottavat yrittäjät Kim ja Carita Mattsson.

Yritys kuuluu K-Supermarket -ketjuun ja on myynniltään Varsinais-Suomen toiseksi suurin K-Supermarket. Yrityksen liikevaihto on tänä vuonna noin 16,5 M€. Yritys työllistää vakituisesti yli 30 henkilöä ja kesäkaudella määrä nousee noin 50 henkilöön. Viime vuonna K-Supermarket Reimari valittiin Varsinais-Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi. Ehdotuksen maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi teki Väståbolands Företagare-Länsi-Turunmaan Yrittäjät.

Palkinnon perustelujen mukaan kauppiaspariskunta on halunnut kehittää K-Supermarket Reimarista itsensä näköisen ruokakaupan. Kauppiaspariskunnan rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon näkyy kaupan ilmeessä ja valikoimissa. Yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä on kasvanut useita vuosia peräkkäin. Yritys on investoinut viime vuosina merkittävästi mm. laajennukseen ja sitä kautta kasvuun.

- K-Supermarket Reimarin lisäksi yritys K & C Mattsson Oy on investoinut tytäryhtiönsä kautta myös Kemiönsaarelle. Tämän kiinteistöinvestoinnin myötä Kemiönsaari sai aivan uuden modernin elintarvikekaupan sekä uudet tilat pienemmille erikoiskaupoille ja palveluille. Yrittäjien kova työ on tuonut heille arvostusta ja tunnettavuutta myös laajemmin niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Hanna Munter perustelee.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa jaettiin lauantaina myös kuntakohtaiset yrittäjäpalkinnot. Lisäksi pitkän uran tehneitä yrittäjiä palkittiin Yrittäjäristin timanttiristein. Gaalaan osallistui tänä vuonna reilu 900 yrittäjää ja yrittäjien ystävää.

- Yrittäjäpalkinnot ovat hieno arvostuksen osoitus, sillä tunnustus tulee meiltä yrittäjiltä toisillemme. Palkintojen takana on laaja osaaminen ja pitkäjänteinen työ, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Heininen totesi onnitellessaan palkittuja.

Yrittäjäpalkintojen saajat päättää Varsinais-Suomen Yrittäjien palkintotoimikunta paikallisyhdistysten ehdotuksesta. Yrittäjäristit myöntää Suomen Yrittäjät.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Turusta bussilla Karjurockiin

Karjurock pyrkii erottautumaan kotimaisista festivaaleista maatilamiljöön avulla.

Lokalahdella rokataan tällä viikolla torstaista 19. heinäkuuta lauantaihin 21. heinäkuuta perinteisen Karjurockin merkeissä. Myös Turusta järjestetään bussikuljetuksia festivaaleille. Perjantaina kuljetukset lähtevät linja-autoaseman laiturilta 9 kello 15 ja 17.30.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen?

Lääkevalmisteiden hankkiminen ja vastaanottaminen postitse Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisesta valtiosta on kielletty.

Voiko ulkomailta hankkia lääkkeitä Suomeen? Perusperiaate on: laillinen valmiste lailliselta myyjältä omaan lääkitykseen, muistuttaa Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Kun matkustaa ulkomaille, niin kannattaa ottaa etukäteen selvää mahdollisista rajoituksista kohdemaassa.

Vakuutuspetoksia tehtaillaan arviolta 30 miljoonan euron edestä

Vakuutuspetoksissa tekotapojen kirjo on suuri: silmälaseista tuhopolttojen kautta valekuolleisiin. Vahinkoja lavastetaan, tehdään tahallaan tai liioitellaan. Kun vahinkoilmoitukseen liittyy petosepäily tai muuta merkittävää epäselvyyttä, vahinkokäsittelyyn tulevat usein mukaan vakuutustutkijat, kansanomaisemmin vakuutusetsivät.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.