Paraisten Kirkkosalmenrantaan uusia asuntoja

Paraisten Kirkkosalmenrannan alueelle vuonna 2004 laadittua asemakaavaa aiotaan muuttaa. Tavoitteena oli muodostaa kanavan rantaan tiivis ja matala puupientaloalue, mutta alue on jäänyt pääosin toteutumatta ja se muodostaa tällä hetkellä hoitamattoman joutomaan kaupungin keskustassa.

Paraisten kärkihankkeena on keskustan kehittäminen ja asuntokannan lisääminen keskustassa koska kaupungin mielestä ihmiset tekevät keskustasta viihtyisän ja lisäävät keskustan vetovoimaa. Kaupunki haluaa tarjota kaikenikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville ihmisille mahdollisuuden asettua monipuolisten palveluiden äärelle ja hyvien liikenneyhteyksien varteen. Kirkkosalmenrannassa kaksikieliset palvelut, rantapromenadit, julkinen liikenne ja Keskuspuisto ovat lähellä.

Kaupunki on syksyn aikana tilannut konseptisuunnitelmia Kirkkosalmenrannan alueelle, joista ensimmäinen on valmistunut. Esitys rakennus- ja ympäristölautakunnalle on, että Kirkkosalmenrannan pohjoisosaan laadittu konseptisuunnitelma valitaan lähtökohdaksi asemakaavamuutokseen ryhdyttäessä. Yhteistyö jatkuisi tältä osin Kimvestor Oy:n kanssa. Asemakaavamuutos laaditaan kaupungin omistamille tonteille ja mahdollisuudesta laajentaa muutos koskemaan myös viereisiä alueita neuvotellaan yksityisten maanomistajien kanssa.

Konseptisuunnitelmassa esitetään visio matalasta, noin 3–4-kerroksisesta puukerrostaloalueesta. Suunnittelussa on pyritty huomioimaan korttelirakenteen inhimillinen mittakaava, rakenteen liittyminen olemassa olevaan ympäristöön ja rajautuminen kulkuväyliin. Alue säilyy asuinalueena, mutta mahdollistaa myös yksittäisten liiketilojen sijoittaminen rakennusten alimpiin kerroksiin. Suunnittelun ja toteutuksen yhtenä lähtökohtana on myös mahdollistaa vuokra-asuntotuotannon lisääminen kaupungin keskustassa. Pysäköinti sijoitettaisiin pääosin katutasoon rakennusten alle.

Konseptisuunnitelmassa on pitäydytty alkuperäisessä ajatuksessa korttelirakenteesta, matalahkosta yleisilmeestä ja puusta rakennusmateriaalina. Tavoitteena on, että Kirkkosalmenranta vastaa valmistuessaan 2020-luvun näkemystä modernista puukaupungista.

Kaupungin tavoitteena on laatia asemakaavamuutos alueelle vuoden 2018 aikana ja alueen rakentaminen voisi siten alkaa vuonna 2019.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kiinalaisten sähköpolkupyörien väliaikainen polkumyyntitulli voimaan

Yritysten, jotka tuovat sähköpolkupyöriä Kiinasta, täytyy varautua siihen, että tuotteesta kannetaan polkumyyntitulli. Tavara luokitellaan CN-koodeihin 8711 60 10 ja ex 8711 60 90 (Taric-koodi 8711 60 90 10). EU:n virallisen lehden numerosta L 181/18.7.2018 voi tarkistaa, kuinka suuri polkumyyntitulli eri myyjien tuotteille on odotettavissa.

Avoimilla kylillä 90 000 osallistujaa

Saukonojalla vietettiin kylätapahtumaa vuonna 2014.

Avoimet kylät on valtakunnallinen tapahtumapäivä. Tänä vuonna mukana oli lähes 600 kylää ympäri Suomen. Seuraavaksi Avoimet kylät -päivää vietetään 8.6.2019.

Suurmarkkinoilla yli 90 000 kävijää

Suurmarkkinoilla vieraili yli 90 000 kiinnostunutta

Turun Kansainväliset Suurmarkkinat 18.-22. heinäkuuta sujuivat tapahtumavastaava Ari Kallaksen mukaan hyvin. Keskiviikko ja torstai olivat lupauksia herättäviä, perjantai sadepäivä ja lauantai sekä sunnuntai vilkkaita mutta helteisiä markkinapäiviä.

Työmarkkinatorin hakupalvelua kehitetään

Työmarkkinatorin Hakupalvelun ensimmäinen versio julkaistiin 27. helmikuuta. Ensimmäisen reilun kuukauden aikana palvelussa on julkaistu jo yli 1 200 työnhakuprofiilia.

Drone häiritsi sammutustöitä Pyhärannassa

Pyhärannan maastopalon sammutustyöt saatiin jo perjantain aikana niin hyvään vaiheeseen, että poliisi poistunut paikalta. Poliisi oli paikalla noin kolmen vuorokauden ajan.

Urheilu

Jälkipeli: Kaikkien aikojen parhaat TPS-jalkapalloilijat

Heikki Mäki on nähnyt eniten TPS:n jalkapallo-otteluita. Hän on oikea henkilö arvioimaan, kuka on kaikkien aikojen paras TPS:n jalkapalloilija kautta aikain. Mäen valinta on Veikko Asikainen (kuvassa).

Tervaskanto Heikki Mäki (s. 1930) on oikea henkilö arvioimaan, ketkä ovat kaikkien aikojen parhaat Turun Palloseuraa edustaneet jalkapalloilijat. Mäki on nähnyt enemmän raitapaitojen pelejä kuin yksikään toinen.

Jälkipeli: Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien kummisetä

Jukka Wihanto oli Turun NMKY:n menestysvuosien tärkeä taustavaikuttaja. Hänen ansiostaan Turkuun saapui Amerikasta ensimmäinen musta ulkomaalaisvahvistus. Donald Crenshawin tullessa Turkuun vuonna 1972, koko kaupunki meni sekaisin koripallosta.

Turun NMKY:n menestyskausi 1970-luvun alussa on ainutlaatuista paikallista palloiluhistoriassa. Kausi muistetaan ensimmäisestä turkulaisesta koripallomestaruudesta, vastavalmistuneesta Kupittaan urheiluhallista ja ensimmäisten mustien miesten ilmaantumisesta kotimaan koripallokentille.

Puukkokatsomo: Kolumbialainen kysymysmerkki

Julian Guevara.

Muutokset PS Kemin kokoonpanossa toivat uutta verta myös FC Interin kokoonpanoon. Kemiläisten uusi päävalmentaja David Hannah painotti muun muassa taannoin TPS-ottelun jälkeen, että Kemin pukukopissa ovien täytyy käydä molempiin suuntiin. Ja niin on käynytkin.

Helmi Murto ja Juho Kanerva telinevoimistelun EM-kilpailuihin

Helmi Murto.

Suomalaisvoimistelijat suuntaavat 2.–12. elokuuta Glasgow’ssa käytäviin telinevoimistelun EM-kilpailuihin. EM-kilpailut ja niissä käytävät joukkuekilpailut ovat Suomen kannalta tärkeä välietappi valmistauduttaessa kauden pääkilpailua Dohan MM-kilpailuja (25.10.–3.11.) varten.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.