Lasten puistotoiminta käynnistyy tammikuussa Naantalissa

Lasten puistotoiminta käynnistyy tammikuussa Naantalissa. Ensisijaisesti 2-vuotiaille kotihoidossa oleville lapsille suunnattua puistotoimintaa on tarjolla kaksi kertaa viikossa kaksi tuntia kerrallaan. Toimintaan ilmoittaudutaan sähköisesti 29.12–7.1. välisenä aikana.

Osana avoimien varhaiskasvatuspalveluiden kehittämishanketta Naantalissa käynnistyy pienten lasten puistotoiminta kaksi kertaa viikossa. Kohderyhmänä ovat erityisesti 2-vuotiaat kotihoidossa olevat lapset. Lapsi totuttelee olemaan muutaman tunnin erossa vanhemmistaan puistoilun ajan.

Puistossa leikitään ja ulkoillaan yhdessä muiden lasten ja tutun aikuisen kanssa. Työntekijöinä toimivat lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja. Puistoaika on kaksi tuntia kerrallaan tiistaisin ja perjantaisin. Lapsi voi osallistua myös vain toiseen toimintapäivään. Lapsi ilmoitetaan puistotoimintaan vähintään kuukaudeksi kerrallaan. Puistotoimintaan voi osallistua 12 lasta. Mikäli ryhmä ei täyty 2-vuotiaista, paikkaa voi hakea myös isommalle alle kouluikäiselle lapselle.

Kantakaupungin puistotoiminnan lisäksi Rymättylässä aloittaa avoin päiväkoti, jossa on tarjolla avointa perhekerhotoimintaa maanantaisin ja joka toinen torstai kello 9.30–11.30. Toimintapaikkana Rymättylän koulun iltapäiväkerhon tilat Piimätiellä. Perhekerhoon ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Puiston toimipaikkana on MLL:n lastentalon piha-alue osoitteessa Ripikatu 13. Toiminta-ajat ovat keväällä tiistaisin kello 14–16 ja perjantaisin kello 9.30–11.30

Kuukausimaksu on 20 euroa molemmista toimintapäivistä. Mahdollisuus on ilmoittautua myös vain toiseen toimintapäivään, jolloin kuukausimaksu on kymmenen euroa kuukaudessa (poissaoloja ei vähennetä). Maksut tehdään palvelupisteisiin.

Ilmoittautuminen tehdään täyttämällä hakemus Naantalin kaupungin verkkosivuilla www.naantali.fi -> opetus_ja_koulutus -> varhaiskasvatus -> puistotoiminta.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Kaksi satusetää sekoitti koko maan

Kirjoittajan mielestä Putin ja Trump saivat koko Suomen sekaisin.

On se kumma, miten kaksi satusetää saa Suomen aivan sekaisin. Liikenne kärsii, ihmisiä tarkistetaan rajalla, tv-kanava on sekaisin aamusta iltaan.

Turun lentoasemalla hyvä alkuvuosi

Turun lentokentän matkustajamäärä on kasvanut alkuvuoden aikana.

Turun lentoaseman matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna. Kuuden ensimmäisen kuukauden jälkeen kokonaismatkustajamäärä on 188 319, jossa on kasvua 15,5 prosenttia.

Naantalin taidehuoneella avataan kesäkauden neljäs näyttely

Miia Westerlund.

Naantalin taidehuoneella avataan 24. heinäkuuta kesäkauden neljäs näyttely Meistä tuli Onnellisia . Näyttelyssä on esillä kuvataiteilija Miia Westerlundin dokumentaarisia valokuvia, jotka taiteilija on ottanut vuonna 1984 Naantalin Maijamäen yläasteelta valmistuneista luokkakavereistaan.

Varusmiessoittokunnan 70’s-kiertue tulee Logomoon

Varusmiessoittokunnan kiertue saapuu elokuussa Logomoon.

Puolustusvoimien varusmiessoittokunta jatkaa kaksi vuotta sitten aloittamaansa, genrerajoja rikkovaa aikamatkaa elokuun 70’s-megakiertueellaan. Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esittää läpileikkauksen 70-luvun klassikoita. 70’s-kiertue rantautuu Suomen suurimpiin konserttisaleihin Jyväskylässä, Lahdessa, Tampereella, Helsingissä, Turussa sekä Hämeenlinnassa.

Heinäkuu jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille

Sekä asunnon myymistä että ostamista suunnittelevan kannattaa olla kesällä aktiivinen. On yleinen harhaluulo, ettei kauppa käy kesän aikana tai että uutta kotia kaipaavat pitävät lomaa myös unelmiensa tavoittelusta. Näin ei suinkaan ole. Heinäkuu on jopa kiireistä aikaa kiinteistönvälittäjille.

Urheilu

Wilhelm Hammarberg ÅIFK:n käsipallomiehistön takalinjoille

ÅIFK:n käsipallomiehistö on tehnyt pelaajasopimuksen takarakentaja Wilhelm Hammarbergin kanssa. P98-maajoukkueen kanssa heinäkuun lopun EM-kilpailuihin valmistautuva ”Wiltsu” saapuu Turkuun elokuun alusta vahvistamaan edustusjoukkueen rinkiä. P98:n mukana Makedoniaan 18. heinäkuuta on kutsuttu edustusmiehistöstä myös Isak Lehvonen . Myös Hammarbergin kasvattajaseura on Grankulla IFK.

Mikael Hakalalle pronssia juniorien MM-kisoissa

Mikael Hakala.

Suomalaiset frisbeegolfaajat niittivät menestystä kahdessa maineikkaassa tapahtumassa viime viikolla. Turkulaista Frisbeegolfseura 7k:ta edustava Mikael Hakala voitti pronssia frisbeegolfin junioreiden MM-kilpailuissa. Nummelan frisbeeseuran Eveliina Salonen pokkasi samaan aikaan uransa ensimmäisen PDGA Major -kilpailun voiton Tsekissä järjestetystä Konopiště Openista.

Otteluanalyysi: Inter taisteli vajaalla komea voiton

Mika Mäkitalo oli Interin ratkaisupelaajia.

Se oli omituinen ottelu. Inter meni vartissa kahden maalin johtoon SJK:n puolustuksen virheistä. Sen jälkeen se puolusti. Toisen puoliajan se puolusti vajaalla, sillä Abdoulie Mansally hommasi itselleen ensimmäisen puoliskon lopuksi tyhmästi ja tarpeettomasti toisen kortin keskialueella vaarattomassa tilanteessa.

Täysosuma
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.