Kupittaan Citymarketin kassalinjat pysähtyivät

Palvelualojen ammattiliitto PAMin jäsenet pysäyttävät kaupan kassat K-Citymarketissa torstaina kello 12. Mielenilmaus on kohdistettu Juha Sipilän hallitusta vastaan irtisanomisen helpottamiseen tähtäävän lainvalmistelun takia.

Luottamusmies Tarja Puotsaari kertoo, että K-Citymarket Kupittaan työntekijät ovat aikeissa pysäyttää kassalinjat vastustaakseen irtisanomislakia.

– Työntekijät haluavat mielenilmauksellamme osoittaa tyytymättömyyttä maan hallitusta kohtaan, koska se on ajamassa mittavia heikennyksiä työntekijöiden irtisanomissuojaan. Irtisanomislaki ei käy meille, koska toteutuessaan se asettaa työntekijät eriarvoiseen asemaan työpaikan koosta riippuen, Puotsaari toteaa.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Onko ihmiskunta pelastettavissa lopulliselta tuholta?

Pasi Varjus.

Teatteri Vertigon 10-vuotisjuhlaesitys Leviatan nähdään Forum Marinumissa Kruununmakasiinin vintillä 19.10.–15.11. Näyttämöteos vie katsojat ilkikuriselle aikamatkalle tulevaisuuteen. Eletään ilmastokatastrofin jälkeistä aikaa, jolloin jäätiköt ovat sulaneet ja vesi on noussut ihmisten kotikynnyksille.

Rauma Marine Constructions ja Tallink allekirjoittivat aiesopimuksen uudesta matkustaja-autolautasta

AS Tallink Grupp ja suomalainen laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions Oy (RMC) ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen ympäristöystävällisen matkustaja-autolautan rakentamisesta Tallinnan ja Helsingin väliseen reittiliikenteeseen. Laivan arvo on noin 250 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Rauman telakalla. Aiesopimuksen solmimisen myötä RMC vahvistaa myös organisaatiotaan ja rekrytoi lisää osaajia.

Lääkärit toivovat lisää tietoa ajoterveyden arviointiin

Erilaiset sairaudet ja lääkitykset voivat vaikuttaa kuljettajan ajokykyyn. Liikenneturvan ja Suomen Liikennelääketieteen Yhdistyksen (SLLY) lääkäreille tekemän kyselyn mukaan lääkärit ovat kiinnostuneita ajoterveyteen liittyvistä asioista, mutta ajoterveyden arviointiin tarvitaan myös lisää tietoa ja koulutusta. Jokaisen kuljettajan vastuulla on myös tarkkailla omaa ajokuntoaan. Apuna voi käyttää Liikenneturvan itsearviointiopasta.

Terveystieteen tohtori Mari Lahti Turun ensi- ja turvakodin hallituksen puheenjohtajaksi

Mari Lahti.

Turun ensi- ja turvakodin sääntömääräisessä syyskokouksessa 17. lokakuuta valittiin terveystieteen tohtori Mari Lahti (sd.) hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2019.

Funikulaari maksaa 3,35 miljoonaa euroa enemmän kuin suunniteltiin

Funikulaarin hinta on noussut 3,35 miljoonaa euroa alkuperäisestä kustannusarviosta.

Kaupunkiympäristölautakunta merkitsi tiistaina tiedoksi selvityksen funikulaarin kustannuksista ja esittää kaupunginhallitukselle, että vuoden 2019 talousarvioon lisätään funikulaarille rahoitusta 550 000 euroa.

Vanhalinnassa järjestetään haravointitalkoot

Vanhalinnassa järjestetään tiistaina 23. lokakuuta haravointitalkoot kello 16–18 osoitteessa Vanha Härkätie 111, Vanhalinna, Lieto.

TS: Mies putosi Aurajokeen, kettingit pelastivat

Mies putosi Aurajokeen torstain vastaisena yönä Läntisellä Rantakadulla Turun keskustassa, kertoo Turun Sanomat .

Halisten alueella lisätty vapaa-ajan toimintaa

Asukkaiden toiveesta viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä on lisätty Halisissa tarjoamalla enemmän vapaa-ajan toimintaa alueella. Viime elokuussa käynnistynyt Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan Asukastoimintaa ja kohtaamisia Halisiin -projekti tukee asukkaiden osallisuutta, luo mahdollisuuksia arjen kohtaamisille ja tutustuttaa vapaa-ajan palveluihin.

Kansantalouden tuotanto kasvoi elokuussa

Tuotannon volyymi 2005–2018, trendi ja kausitasoitettu sarja.

Elokuun työpäiväkorjattu tuotanto oli 2,3 prosenttia korkeammalla tasolla kuin vuotta aiemmin. Kausitasoitettu tuotanto puolestaan nousi elokuussa 0,2 prosenttia edelliskuukaudesta. Heinäkuun 2018 työpäiväkorjattu tuotanto nousi tarkentuneiden tietojen mukaan 1,7 prosenttia (oli 1,5) edellisvuoden heinäkuusta.

Urheilu

Puukkokatsomo: Huuhkajat siivillään

Lukas Hradecky.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on monella tapaa poikkeuksellisessa, jopa historiallisessa, tilanteessa. 15. lokakuuta otettu Kreikasta otettu 2–0-voitto tarkoitti ensinnäkin sitä, että Huuhkajat ovat hyvin lähellä lohkovoittoa Kansojen liigassa. Lohkovoitto avaa tien jatkokarsintoihin, joiden voittaja selviää EM-kisoihin.

Janne Tikkaojasta Tuton viestintäpäällikkö

Janne Tikkaoja ja Roope Paltta.

Tuto Hockey Oy vahvistaa organisaatiota nimittämällä Janne Tikkaojan viestintäpäälliköksi. Viestintäpäällikön työnkuvaan kuuluu tiedotuksesta, viestinnästä ja sisältömarkkinoinnista vastaaminen.

Dance Studio Funkyn junioreiden pienryhmä voitti EM-kultaa

Voittoisa joukkue Elukat, jossa tanssivat Matlena Karvonen (vas.), Nea Mäntylä, Venni Varjonen, Wilma Enroth, Ina Haavisto ja Olivia Kaskinen. Koreografina oli Suvi Nieminen.

Turkulaisen tanssikoulun Dance Studio Funkyn junioreiden pienryhmä voitti EM-kultaa IDO World & European Championships -tanssikilpailuissa Pietarissa. Torstaista sunnuntaihin jatkuneisiin jazz- ja modernintanssin EM-kilpailuihin osallistui 22 maata.

Åboraakkeli: Media haltuun

Urheilumarkkinoinnissa erottuminen on ollut päivän sana jo pitkään. Myös kaukalossa hyvin esiintynyt Liiga-seura SaiPa antoi tästä oppikirjaesimerkin, kun se tiedotti päävalmentaja Tero Lehterän jatkosopimuksesta.

Jälkipeli: Roope Paltta ja Tuto haluavat tarjota kaupungin värikkäintä lätkää

Mestiksessä yksikään joukkue ei pelaa keskialueen träppiä. Peli ei ole niin kontrolloitua kuin Liigassa. Tuto ja toimitusjohtaja Roope Paltta lupaavatkin katsojille kaupungin värikkäintä lätkää.

Tuton toimitusjohtaja Roope Paltta kiertelee ottelun erätauoilla Kupittaan jäähallin käytävillä. Joka toisella askeleella ison miehen käsi heilahtaa tervehtien vastaantulevia. Aikaa riittää aina myös pieneen rupatteluun.

Riennon kausi pyörähtää käyntiin

Turun Riento pelaa alkavalla kaudella naisten 1. divisioonassa.

Koripallokausi pyörähtää viikonloppuna käyntiin myös Turun Riennon naisten osalta. Naisten 1. divisioonassa alkavalla kaudella pelaava Riento avaa kautensa kotiottelulla 14. lokakuuta, jolloin Nina Kalmin valmentama Riento saa vastaansa Nunnavuoren palloiluhallissa vantaalaisen Ringsiden.

Täysosuma
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Huomaahan tuon tyhmempikin.
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Mitäköhän vakuutusyhtiö tuumii, jos ajaa autolla merimiinaan?
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Tästä onkin hyvä kytätä, milloin kämppä tyhjenee.
Just sopiva aika kyläilylle.
Just sopiva aika kyläilylle.