Haloo Helsinki! vuoden soitetuin radiossa

Radioiden soitetuimpien artistien kolmen kärki oli kotimaisia yhtyeitä ja artisteja. Ykkösenä oli Haloo Helsinki!, toisena Jenni Vartiainen ja kolmantena Juha Tapio.

Tekijänoikeusjärjestö Gramex selvitti perinteiseen tapaan viime vuoden soitetuimmat artistit yksityisissä radioissa. Kotimaisia artisteja oli 20 soitetuimman joukossa kolmetoista kappaletta.

Haloo Helsinki! oli yksityisten radioiden soitetuin artisti vuonna 2018. Heidän kappaleitaan soitettiin vuoden aikana 29 201 kertaa. Kaikki yksityiset radiot yhteen laskien Haloo Helsingin tuotantoa soi keskimäärin 80 kertaa päivässä.

Haloo Helsinki! -yhtyeen manageri Gabi Hakanen kommentoi tauolla olevan yhtyeen puolesta sijoitusta.

– Harvemmin varmaan kukaan artisti osaa odottaa tällaisia saavutuksia. Ja hyvältähän se tuntuu, että suuri yleisö pitää Haloo Helsinki! -yhtyeen musiikista.

Haloo Helsingillä on vaikuttava katalogi hittejä ja vuonna 2018 niistä eniten soivat #1 Kaksi ihmistä (4 738 soittokertaa), #2 Tuntematon (4 630 soittokertaa) ja #3 Hulluuden Highway (2 457 soittokertaa).

– Bändi on saavuttanut suosionsa pitkänlinjan työn kautta, askel askeleelta 12-vuoden aikana. Keikkailulla on ollut merkittävä rooli menestyksen suhteen, mutta tärkein elementti suosion taustalla lienee Haloo Helsinki! -yhtyeen biisit. Saadun palautteen perusteella tarttuvat melodiat ja ihmisläheiset tekstit koskettavat hyvin laajaa kuulijakuntaa. Biisejä on helppo laulaa mukana, tarinoihin on helppoa samaistua ja kokea ne omakohtaisesti, sanoo Hakanen.

Hakanen pitää tärkeänä muusikoille ja tuottajille kerättäviä Gramex-korvauksia.

– On upeaa, että Suomessa on ollut Gramexin kaltainen järjestö olemassa jo yli 50 vuotta, joka pitää huolen äänitteillä esiintyvien solistien ja muusikoiden oikeuksista. Se on tärkeää työtä, joka mahdollistaa kotimaiselle musiikille laaja-alaisen kulttuuriperimän.

Haloo Helsingin lisäksi kymmenen kärkeen mahtui viisi muuta kotimaista artistia. Sijalla kaksi oli Jenni Vartiainen (25 122 soittokertaa), sijalla kolme Juha Tapio (23 587 soittokertaa), sijalla viisi Kaija Koo (20951 soittokertaa), sijalla kahdeksan Vesala (19 567 soittokertaa) ja sijalla kymmenen Eppu Normaali (18 990 soittokertaa).

Kotimaisten artistien osuus soitetuimpien listalla nousi vuodesta 2017 kahdeksasta kolmeentoista.

Nämä tiedot ilmenevät Tekijänoikeusjärjestö Gramexin selvityksestä, jonka laati Gramexin Kari Niemelä radioiden Gramexille ilmoittamien soittolistojen perusteella.

Tilasto: Vuoden 2018 soitetuimmat esittäjät yksityisissä radioissa:

1. Haloo Helsinki! 29 201

2. Jenni Vartiainen 25 122

3. Juha Tapio 23 587

4. Bruce Springsteen 21 423

5. Kaija Koo 20 951

6. Madonna 20 689

7. Ed Sheeran 20 081

8. Vesala 19 567

9. Bon Jovi 19 079

10. Eppu Normaali 18 990

11. Michael Jackson 17 410

12. Neljä Ruusua 16 896

13. Sanni 16 430

14. Anna Puu 16 112

15. J. Karjalainen 16 064

16. Anssi Kela 15 878

17. Queen 15 266

18. Maroon 5 15 185

19. JVG 14 867

20. Lauri Tähkä 14 442

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadulla keskiviikkona illalla

Silmukoiden sahaus sulkee ajokaistoja Savitehtaankadun ja Vanhan Littoistentien risteysalueella 22. toukokuuta kello 18–2.

Uudet professorit johdattavat matematiikkaan, kirurgiaan ja tietotekniikkaan

Turun yliopiston uudet professorit pureutuvat professoriluennoillaan matematiikkaan, kirurgiaan ja tietotekniikkaan. Kaikille avoimet yleiskieliset professoriluennot pidetään keskiviikkona 22. toukokuuta kello 18 alkaen Turun yliopiston Medisiina D-rakennuksen (Kiinamyllynkatu 10) Sakari Alhopuro -salissa.

Funikulaari saa oman nimikkoleivoksen

Pia-Liisa Sankari.

Funikulaari aukeaa yleisölle perjantaina 24. toukokuuta ja samalla vietetään Cafe Kakolan ja Kakolanmäen museon kesäkauden avajaisia. Kesän uutuus on Funikulaarin nimikkoleivos, jonka Cafe Kakola on tilannut erikoistyönä erikoiskondiittori Marisa Kavannolta .

VTT ja ABB kehittävät vetyteknologialla kulkevia nollapäästöisiä laivoja Eurooppaan

Meriliikenteessä on päästövähennysvelvoitteiden myötä kasvava markkina uusille energiaratkaisuille. VTT koordinoi eurooppalaista innovaatiohanketta FLAGSHIPS, jonka tavoitteena on tuoda kaupalliseen liikenteeseen kaksi vedyllä kulkevaa nollapäästöistä laivaa. Hankkeeseen osallistuu Suomesta myös ABB. Laivojen käyttöön luodaan päästötön energiaketju tuottamalla vetyä uusiutuvalla sähköllä vedestä.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!