Kysely: Joka viides sanoo turvallisuudentunteensa heikentyneen

Verisuren teettämän tutkimuksen mukaan joka viides (21 %) suomalainen kokee turvallisuudentunteensa heikentyneen ja vain joka kahdeskymmenes (5 %) kokee sen vahvistuneen viimeisen vuoden aikana. 50–59-vuotiaista useampi kuin joka neljäs (27 %) kokee turvallisuudentunteensa heikentyneen.

– Turvallisuudentunne järkkyy usein pahasti murron myötä, mutta läheskään aina taustalla ei ole niin dramaattista tapahtumaa. Ulkopuolisen silmissä tavalliselta vaikuttava asia, kuten muutto uudelle asuinalueelle tai lasten muuttaminen kotoa, voi aiheuttaa pelkoa ja huolta. Tällaiset elämänmuutokset voivat selittää viisikymppisten heikentynyttä turvallisuudentunnetta. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi, ja kotona turvallisuudentunnetta voi vahvistaa ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä, sanoo Verisuren toimitusjohtaja Alexander Gräsbeck.

Sekä naisten että miesten kokemukset turvallisuudentunteen heikentymisen syistä ovat samansuuntaiset. Taustalla on useimmiten median uutisointi turvallisuusuhkista, rikoksista ja väkivallasta: jopa 74 prosenttia kokee uutisoinnin vaikuttaneen heikentävästi turvallisuudentunteeseen.

Yli viidesosa (22 %) kokee, että omalla asuinalueella tapahtuneet muutokset ovat syynä turvallisuudentunteen heikkenemiselle. Asuinalueen muutos voi olla esimerkiksi uusien asukkaiden muuttaminen alueelle tai liikenteen tai valaistuksen muuttuminen.

Joka kymmenes (10 %) puolestaan sanoo lähipiirissä sattuneen murron, tulipalon tai muun onnettomuuden heikentäneen turvallisuudentunnetta.

– Onnettomuudet ja muut ikävät kokemukset lähipiirissä voivat horjuttaa turvallisuudentunnetta pitkäksi aikaa. Mielenrauhan vahvistaminen on silloin tärkeää. Siinä voi auttaa valvotun hälytysjärjestelmän asentaminen. Turvallisuudentunnetta tukee tieto siitä, että hätätilanteessa apua on nopeasti saatavilla, Gräsbeck sanoo.

Joka kolmas (34 %) suomalainen kokee asuinalueensa erittäin turvalliseksi. Tulos on lähes sama kuin Verisuren vuonna 2018 teettämässä tutkimuksessa (35 %). Yhdeksän kymmenestä (93 %) kokee asuinalueensa erittäin tai melko turvalliseksi.

Nuorimmista vastaajista (18–29-vuotiaista) yli kymmenesosa (12 %) ei koe asuinaluettaan kovin tai lainkaan turvalliseksi, kun muissa ikäryhmissä näin sanoo 4–7 prosenttia.

Maaseudulla asuvat pitävät asuinaluettaan turvallisempana kuin muut: lähes kaikki (98 %) maaseudulla asuvat pitävät asuinaluettaan melko tai erittäin turvallisena.

Pääkaupunkiseutulaisista yhdeksän kymmenestä (90 %) pitää asuinaluettaan erittäin tai melko turvallisena.

Tutkimus: Tutkimuksen toteutti Verisure Oy:n toimeksiannosta YouGov Finland. Tutkimus toteutettiin 24.–27. tammikuuta YouGovin kuluttajapaneelissa. Kyselyyn vastasi 1 504 yli 18-vuotiasta suomalaista. Sekä lähtöotos että lopullinen vastaajajoukko painotettiin suomalaista aikuisväestöä edustavaksi iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla

Pysäköintisäännöt ja pysäköintitaidot ovat monella hukassa. Lähes puolet liikennevakuutuksesta korvatuista vahingoista tapahtuu pysäköintipaikoilla. Puhutaan kymmenistä tuhansista kolareista vuodessa.

Pelimiehen valinta: Heppahullun karmea maailma

Aria ei naurata, eikä naurata pelaajaakaan.

Orpotyttö, hevonen ja pieni maailma pelastettavana – oma tarina kerrottavana. Ensiaskeleitaan avoimen pelien maailmassa ottava lapsi (tai muuten vain heppahullu) tuskin voisi toivoa parempaa, etenkään kun käsissä oleva peli Windstorm – Ari’s Arrival (PS4, Nintendo Switch) jatkaa varsin mukavat arviot saanutta Windstorm-pelisarjaa.

Radisson Blu Marina Palace Hotel sai juhlatilalleen Paistinkääntäjien kilven

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi.

Radisson Blu Marina Palace Hotelin Juhlakerrokselle on myönnetty Suomen Paistinkääntäjät ry:n Chaine des Rôtisseurs -kilpi. Kilven paljasti keskiviikkona Suomen Paistinkääntäjien valtavouti, Bailli Délégué Johanna Hornborg-Ojala Radisson Blu Marina Palacen Kristallisalissa.

Keskittyminen kiihtyy entisestään

Turun seutu on yksi Suomen kolmesta merkittävästä kasvukeskuksesta.

Miltä Suomi näyttää vuonna 2040.? Mikäli ennusteisiin on uskominen, väestö keskittyy entistä enemmän ja kiihtyvällä vauhdilla etelän kasvukeskuksiin eli suurten kaupunkien työssäkäyntialueille. Muu maa autioituu.

Vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi nimettiin turkulainen Päivi Mattila

Turun hätäkeskuksessa vuoromestarina toimiva Päivi Mattila on valittu vuoden hätäkeskuspäivystäjäksi. Mattila johtaa hätäkeskuksen salitoimintaa vankalla ammattitaidolla ja rautaisilla hermoilla.

Uutuusteos Time of My Life johdattaa kuuman tanssin pyörteisiin 1980-luvun tanssilattialle

Aurinkobaletin syyskauden ohjelmisto on julkaistu. Syksyn ensi-iltateoksena on 1980-luvun kuumalle tanssilattialle tempaiseva, Sanna Silvennoisen ohjaama, Time of My Life . Ohjelmistossa jatkavat lastenteos Todellinen prinssi ja tanssisatu Snödrottningen – Lumikuningatar .

Espanjan suurlähettiläs vierailulla Turussa

Luis Tejada Chacón ja Jussi Hakala.

Espanjan suurlähettiläs Luis Tejada Chacón on keskiviikkona ollut vierailulla Turussa. Suurlähettilään vierailua isännöi muun muassa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja, Espanjan kunniakonsuli Jussi Hakala .

Noin sataneliöinen ulkorakennus tulessa Tarvasjoella

Noin sataneliöinen ulkorakennus palaa Tarvasjoen keskustassa Hämeen Härkätiellä.

Tupakkatuotteiden jäljitettävyysvaatimukset tulevat voimaan porrastetusti

Tupakkalain jäljitettävyysjärjestelmää koskeva sääntely tulee voimaan porrastetusti 20. toukokuuta alkaen. Ensimmäisessä vaiheessa sääntely koskee savukkeita ja kääretupakkaa ja toisessa vaiheessa (20.5.2024 alkaen) kaikkia muitakin tupakkatuotteita.

Urheilu

Oskari Siiki vahvistaa Tuton hyökkäystä

Oskari Siiki vetää ensi kaudella päälleen Tuton paidan.

Tuto Hockey ja Oskari Siiki ovat solmineet kauden 2019–20 kattavan pelaajasopimuksen. Siiki siirtyy Tutoon Turun Palloseurasta.

Jere Karlssonille ja Eetu Salmelalle jatkosopimukset Tuto Hockeyn kanssa

Jere Karlsson.

Jere Karlsson ja Eetu Salmela ovat tehneet Tuto Hockeyn kanssa jatkosopimukset kaudelle 2019–20.

Uran joukkue rakentuu pala kerrallaan

Kristian Palotien työ Uran päävalmentajana jatkuu.

Paikkansa Korisliigassa karsintojen jälkeen säilyttänyt Kaarinan Ura Basket kokoaa vähitellen ensi kauden palapeliään. Viime viikolla pari isompaa palasta loksahti paikalleen, kun Ura tiedotti päävalmentaja Kristian Palotien sopimuksen jatkumisesta. Lisäksi Ura julkisti sopimukset Miikka Luosmaan ja Marius van Andringan kanssa.

Kankaisten Golfille Golfliiton junioritoiminnan laatuseuramerkki

Kankaisten Golf ry:lle myönnettiin lauantaina Suomen Golfliiton junioritoiminnan Laatuseuramerkki. Tunnustus vastaan otettiin Kankaisten Golfin avoimien ovien päivän yhteydessä ja sen kävi luovuttamassa Golfliiton seurakehittäjä Hannu Paatelo . Tunnustusta olivat ottamassa vastaan seuran junioritoimikunnan puheenjohtaja Mika Aho ja seuran puheenjohtaja Timo Vainio .

Nimpparisankari: Tavallinen Minna sopii hyvin

Minna Grusander viihtyy tavallisen nimisenä.

Vuonna 1989 vapaaottelija Minna Grusanderin vanhempien piti antaa tyttärelleen nimeksi Anu, mutta sattuman vuoksi piti turvautua b-suunnitelmaan ja antaa tytölle nimeksi Minna.

Tuto teki jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa

Juho Mäkelä.

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Tuto Hockey on tehnyt jatkosopimukset Juho Mäkelän ja Juho Virtasen kanssa. Hyökkääjien sopimukset kattavat kauden 2019–20.

Täysosuma
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Huh huh, tämäkin vielä!
Huh huh, tämäkin vielä!