Democratize-mobiilisovelluksen latausmäärät tuplaantuneet eduskuntavaalien lähestyessä

Maksuton sovellus tarjoaa vaihtoehdon perinteisten vaalikoneiden rinnalle. Maksuton sovellus tarjoaa vaihtoehdon perinteisten vaalikoneiden rinnalle.

Democratize-mobiilisovelluksen latausmäärät ovat eduskuntavaalien lähestyessä tuplaantuneet. Maksuton sovellus tarjoaa vaihtoehdon perinteisten vaalikoneiden rinnalle. Sovelluksen avulla paljastuu, millaista politiikkaa edustajat oikeasti toteuttavat, ja äänestäjä voi verrata omia mielipiteitään eduskunnan todellisiin äänestyksiin.

– Ihmiset haluavat uusia tapoja äänestyspäätöksensä tueksi. Tämä on kiinnostava vaihtoehto perinteisten vaalikoneiden rinnalle, ja ihmiset haluavat seurata, mitä edustajat tekevät läpi vaalikauden, kertoo sovelluksen kehittäneen yrityksen toimitusjohtaja Niklas Tuomola.

Maksuton mobiilisovellus vertaa äänestäjän mielipiteitä edustajien äänestyksiin ja kertoo, miten puolueet ja edustajat äänestivät eduskunnassa samasta kysymyksestä. Kaikki sovelluksen tiedot perustuvat oikeisiin hallituksen esityksiin ja eduskunnan äänestyksiin viimeisen puolentoista vuoden ajalta.

– Moni on havahtunut siihen, että vaalikoneiden vastaukset ovat vasta vaalilupauksia. Jos ihmiset eivät valvo, toteutuuko reaalipolitiikassa se, mitä on vaalikoneissa luvattu, voi kysyä, mitä hyötyä vaalikoneista on. Parhaimmillaan vaalikoneet ja Democratize-sovellus tukevat toisiaan. Äänestäjä voi valvoa läpi vaalikauden, miten lupaukset pitivät, Tuomola pohtii.

Eniten sovelluksen käyttäjissä on nuorehkoja miehiä suurista kaupungeista. Palvelussa viivytään pitkään, keskimäärin seitsemän minuuttia.

– 25–34-vuotiaat käyttävät sovellusta eniten. Ilahduttavaa on, että nuorten äänestäjien ikäluokka 18–24 on nousussa. Nuorten osallisuuden ja äänestysinnokkuuden näkökulmasta tämä on hieno asia, toteaa sovellusta kehittävä Juhani Väätäjä.

Tuomola kertoo, että kansanedustajat ovat suhtautuneet myönteisesti demokratiaa ja päätöksentekoa läpinäkyväksi tekevään sovellukseen.

– Olen keskustellut lähes kaikkien eduskuntaryhmien edustajien kanssa, ja palaute on ollut hyvää. Uskon, että on myös edustajien edun mukaista, että kansalaisilla on helppo tapa valvoa demokratian toteutumista, Tuomola pohtii.

Sovellus palvelee kansalaisia läpi eduskuntavaalien ja tulevan eduskuntakauden. Palvelu jatkaa toimintaansa myös tulevissa vaaleissa.

– Heti eduskuntavaalien jälkeen avaamme sovellukseen vastaavan palvelun EU-vaaleja varten, ja tulossa on myös kuntien päätöksentekoa valvovat osiot kaupunkikohtaisesti, Tuomola kertoo.

Yksityishenkilöille maksuton sovellus on poliittisesti sitoutumaton ja se seuraa kaikkien puolueiden edustajien toimintaa tasapuolisesti.

Sovelluksen tiedot perustuvat todellisiin hallituksen esityksiin ja eduskunnan äänestyksiin. Sovellus saa tietonsa eduskunnan avoimesta datasta, eikä yritys muokkaa tietoja mitenkään.

Yritys ei myy tai luovuta yksittäisten käyttäjien tietoja millekään taholle. Democratize on turkulaisen startup-yrityksen Future Social Innovations Oy:n kehittämä sovellus.

Yrityksen rahoitus koostuu useista, puoluepoliittisesti riippumattomista lähteistä, kuten Tekesin Tempo-rahoituksesta. Sovellusta voi myös käyttää organisaatioiden sisäisessä päätöksenteossa, ja tällä myyntitoiminnalla katetaan yksityishenkilöiden käyttöön tarkoitetun maksuttoman sovelluksen kehittämisestä aiheutuvia kuluja.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Tuto ja Tappara yhteistyöhön

Tappara testaa harjoituskauden alussa Tuton Jere Rouhiaista.

Tuto Hockey ja Tappara ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudella 2019-2020. Yhteistyö mahdollistaa molempien organisaatioiden pelaajapolun jatkumon ja pitkäjänteisen pelaajien kehittämisen. Sopimuksen myötä Tuton Mestis-sääntöjen mukaiset lainakiintiöpaikat täytetään ensisijaisesti Tapparan pelaajilla.

Pakolaisten kansallisen identiteetin säilyttäminen voi tukea sopeutumista uuteen

Tiibetin pakolaiset ovat perustaneet lukuisia kouluja Intiassa ja kehittäneet oman opetussuunnitelmansa Intian kansallisen koulutusjärjestelmän puitteissa. Tämä kulttuurisesti relevantti kasvatus on auttanut Tiibetin pakolaisia ylläpitämään kulttuuriaan, kieltään ja historiallisia muistojaan. Samalla koulutus on auttanut pakolaisia integroitumaan Intian yhteiskuntaan.

Mustikkasadosta tulossa enintään keskinkertainen, puolukkaa tulee runsaammin

Kukinnan perusteella mustikkasadosta on tulossa korkeintaan keskinkertainen, puolukkasadosta keskimääräistä runsaampi. Satonäkymät tarkentuvat sitä mukaa kun raakilehavaintoja kertyy.

Kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle

Turun kaupungin, Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen kaupunkitutkimusohjelma jatkaa kolmannelle kaudelle (2019-2023). Ohjelman puitteissa tehdään kaupunkien kehitystä koskevaa akateemista tutkimusta, joka tuottaa tietoa myös kaupungin päätöksenteon tueksi. Tutkimukset kohdistuvat yhteiskunnalliseen ja tilalliseen muutokseen kaupungeissa sekä kaupungin mahdollisuuksiin vaikuttaa tähän muutokseen yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Asfaltointityö haittaa liikennettä Isotalonkadulla

Kaivo- jyrsintä- ja asfaltointityö Isotalonkadulla kaventaa ja sulkee ajokaistoja Isotalonkadulla 28. kesäkuuta asti. Paikalla on liikenneopasteet ja tarvittaessa liikenteenohjaajat. Työkoneita liikkuu muun liikenteen seassa.

Kaupungin neuvontapuhelin auttaa helteestä kärsiviä ikäihmisiä

Kesällä helteet rasittavat eniten sairaita, ikäihmisiä sekä lapsia. Nestehukka ei aina ilmene janontunteena. Ikäihmiset saavat neuvoja ja ohjausta maakunnallisesta neuvontapuhelimesta tai oman kotihoidon henkilökunnalta.

Taco Bell avaa Hansakorttelissa syyskuussa – tulossa myös kaksi uutta sushiravintolaa

Taco Bell tarjoaa texmex-ruokaa.

Texmex-ruokaa tarjoava Taco Bell -pikaruokaravintolaketju laajenee Turkuun ja avaa tähän mennessä ketjun suurimman Suomen-ravintolan Hansakortteliin 12. syyskuuta.

Kupittaan Citymarket yhteistyöhön vähävaraisia lapsiperheitä auttavan ruokakassipalvelun kanssa

Venner on vähävaraisten perheiden ravitsevaan ruoka-apuun keskittyvä ruokakassipalvelu, joka tarjoaa kuluttajille uuden tavan tehdä hyvää. Yhteistyössä K-ryhmän kanssa Venner laajenee nyt ensimmäisenä pääkaupunkiseudun ulkopuolisena kaupunkina Turkuun.

Onnettomuuspaikan kuvaaminen ratin takaa aiheuttaa vaaratilanteita

Mobiililaitteiden käyttö ajoneuvoa ajaessa on huolestuttava ilmiö, joka vaarantaa oman ja ympäristön turvallisuuden erityisesti onnettomuustilanteissa. Pelastusalan tieliikennepelastamisen toimikunnan puheenjohtaja, palomestari Tommi Luhtaniemi muistuttaa, että holtiton mobiililaitteiden käyttö voi aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa onnettomuuksia.

Kaupunki
Urheilu

Tuto ja Tappara yhteistyöhön

Tappara testaa harjoituskauden alussa Tuton Jere Rouhiaista.

Tuto Hockey ja Tappara ovat tehneet yhteistyösopimuksen kaudella 2019-2020. Yhteistyö mahdollistaa molempien organisaatioiden pelaajapolun jatkumon ja pitkäjänteisen pelaajien kehittämisen. Sopimuksen myötä Tuton Mestis-sääntöjen mukaiset lainakiintiöpaikat täytetään ensisijaisesti Tapparan pelaajilla.

Jälkipeli: Lavatanssit ovat tärkeä osa Raision Kuulan varainhankintaa

Tangokuningas Teemu Roivainen on varma valinta. Kotimainen eturivin artisti saa tanssiyleisön liikkeelle. Huvilintuun saavutaan kauempaankin.

Teemu Roivanen laulaa sydämensä kyllyydestä kotimaisia ikivihreitä. Raision Huvilinnun lavalle saapunut runsaslukuinen tanssiyleisö nauttii musiikista ja kesäisestä tunnelmasta. Tanssikengät tömisevät ja hameenhelmat heiluvat tangokuninkaan tahdittamana.

Liedon Pallo etsii valmennuskoordinaattoria

Liedon Pallo hakee valmennuskoordinaattoria vastaamaan seuran valmennuslinjan kehittämisestä, koordinoinnista ja valmentajakoulutuksista.

TPS:n salibandynaiset kohti tulevaa kovin tavoittein

Mennyt kausi oli TPS:n edustusjoukkueille menestyksekäs. SM-hopeaa saavuttanut miesten edustusjoukkue vei päähuomion, mutta samaan aikaan tasaisen nousevaa kehityskäyrää edennyt naisten edustusjoukkue nappasi historiansa parhaan sijoituksen päätyen lopulta neljänneksi. Naisten liigajoukkue astuu miesten tapaan uuden päävalmentajan aikaan, kun Lari Molkka astuu Aki Vilanderin saappaisiin.

Eveliina Heinonen U16-maajoukkueeseen

TPS:n Eveliina Heinonen on nimetty tyttöjen jalkapallon U16-maajoukkueeseen. Maajoukkue matkaa Ruotsiin taistelemaan ikäluokan avoimeen PM-turnaukseen heinäkuussa.

Rasmus Holma sivussa Mypa-ottelusta

TPS:n totutussa kokoonpanossa on pieniä muutoksia. Tappiollisen MuSa-ottelun loppuhetkillä polvensa loukannut Rasmus Holma on sivussa. Topparin paikan ottanee Otto Schultz .

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.