Viking Linen liikevaihto ja matkustajamäärä laskivat

Viking Linen liikevaihto ja matkustajamäärä laskivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Viking Linen liikevaihto ja matkustajamäärä laskivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Kuva: Juha Paju

Viking Linen liikevaihto laski vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevaihto oli 95,8 miljoonaa euroa. Viime vuonna samalla kaudella liikevaihto oli 100,3 miljoonaa euroa. Liiketulos oli 14,2 miljoonaa euroa tappiollinen (-13,5).

Rahoitustuotot ja -kulut olivat -1,2 miljoonaa euroa (-2,6). Tulos ennen veroja oli -15,4 miljoonaa euroa (-16,1). Tulos verojen jälkeen oli -12,3 miljoonaa euroa (-12,9).

Yhtiön tulosennuste on muuttumaton. Vuoden 2019 liiketulos on vuoden 2018 liiketulokseen tasolla tai sitä parempi. Yhtiön mukaan kilpailu Viking Linen liikennöintialueella merkitsee edelleen painetta sekä hintoihin että volyymeihin, millä on negatiivinen vaikutus matkustajakohtaiseen tuottoon.

Kolmannen kvartaalin tuloksella on ratkaiseva merkitys koko vuoden tulokseen. Ruotsin kruunun kurssikehitys vaikuttaa konsernin tulokseen. Kiinteähintaiset sopimukset koskien osaa konsernin polttoainekulutusta vuonna 2019 ehkäisee korkeampien polttoainekustannusten riskiä. Kokonaisuutena arvioidaan, että vuoden 2019 liiketulos on vuoden 2018 liiketulokseen tasolla tai sitä parempi.

– Toimintavuoden ensimmäisen vuosineljänneksen tulos oli edellisvuoden tasolla. Kvartaalin tulokseen vaikutti kuitenkin negatiivisesti se tosiasia, että pääsiäisliikenne sattui kokonaisuudessaan huhtikuulle, toimitusjohtaja Jan Hanses kommentoi.

– Neljännesvuoden aikana on otettu käyttöön strategisia aloitteita tuoton parantamiseksi. Ensimmäiset tulokset on voitu havaita maaliskuussa ja kehitys on jatkunut huhtikuun alussa. Kehitys on positiivista ja odotan luottavaisesti huippusesonkia, jolloin tuloksemme pääasiassa luodaan. On ilahduttavaa, että myös asiakastyytyväisyyslukumme on noussut kvartaalin aikana edellisvuoteen verrattuna.

Matkustajatoiminnan tuotot olivat 83,0 miljoonaa euroa (88,2), samalla kun rahtitoiminnan tuotot olivat 12,3 miljoonaa euroa (11,5). Myyntikate oli 70,1 miljoonaa euroa (72,4).

Käyttökulut vähenivät 2,4 prosentilla 78,1 miljoonaan euroon (80,0). Polttoainekulut vähenivät 4,5 prosentilla 11,4 miljoonaan euroon (11,9). Heikko ruotsin kruunu vaikuttaa konsernin tulokseen negatiivisesti.

Konserni harjoittaa matkustaja- ja rahtiliikennettä seitsemällä aluksella pohjoisella Itämerellä. Alukset liikennöivät samoilla linjoilla kuin viime vuonna.

Matkustajamäärä Viking Linen aluksilla oli raportointikauden aikana 1 120 368 matkustajaa (1 215 378). Konsernin kokonaismarkkinaosuus liikennöintialueella oli arviolta 31,3 % (32,0 %).

Viking Linen rahtimäärät olivat 34 982 yksikkökuormaa (32 159). Konsernin rahtimarkkinaosuus oli arviolta 19,9 % (18,4 %). Kuljetettujen henkilöautojen määrä oli 109 790 yksikköä (114 387).

Konsernin investoinnit olivat 23,2 miljoonaa euroa (4,8), mistä 20,7 miljoonaa euroa (0,8 Meur) koskee aktivoituja kuluja rakenteilla olevasta aluksesta. Konsernin investoinnit yhteensä olivat 24,2 prosenttia liikevaihdosta (4,8 %).

31. maaliskuuta 2019 konsernin pitkäaikaiset korolliset velat olivat 116,0 miljoonaa euroa (119,6 Meur). Omavaraisuusaste oli 46,8 prosenttia, kun se oli 45,2 prosenttia edellisenä vuonna.

Liiketoiminnan nettorahavirta oli -14,5 miljoonaa euroa (-12,3). Investointien nettorahavirta oli -23,2 miljoonaa euroa (-4,8 Meur) ja rahoituksen nettorahavirta oli 12,0 miljoonaa euroa (-7,5).

Konsernin palveluksessa oli keskimäärin 2 502 henkilöä (2 534), joista emoyhtiössä 1 882 (1 892). Maissa työskenteli 591 henkilöä (622) ja merellä 1 911 henkilöä (1 912).

Konsernin oman henkilökunnan lisäksi Viking XPRS miehitettiin keskimäärin 224 (229) vuokratyönantajan palveluksessa olevalla henkilöllä.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Läpiajo estetty Fleminginkadulla

Linnanfältin ajojärjestelyissä on muutoksia ajalla 26.8-15.9. Kaivutyöt ovat edenneet niin, että läpiajo on estetty Fleminginkadulla. Ajoneuvoliikenne kulkee Fleminginkatu 8:aan sekä Raitiokujaan saakka Amiraalistonkadun kautta. Fleminginkatu 1-7:n liikenne kulkee Linnankadun kautta.

Suurten järvien vedenkorkeudet jatkavat laskua

Sunnuntaille suurimpien sateiden ennustetaan tulevan Pohjois-Pohjanmaalle, mikä voi nostaa hieman jokien vedenkorkeuksia. Alkuviikosta sään ennustetaan poutaantuvan, minkä vuoksi vedenkorkeuksien nousu jää vähäiseksi.

Kortiton kuski törmäsi pakettiauton perään Pöytyällä ja yritti juosta karkuun

Alle 20-vuotias nuorukainen ajoi perjantaina hieman ennen kolmea iltapäivällä kuljettamallaan henkilöautolla pakettiauton perään Pöytyällä Turuntiellä Hevosmäentien risteyksen kohdalla. Tätä ennen kuljettaja oli suurella ylinopeudella ohittanut ainakin yhden ajoneuvon tieosuudella, jolla nopeusrajoitus on 60 km/h.

Nostotyö sulkee ajokaistan Linnankadulla ensi viikolla

Nostotyö sulkee Linnankatu 55:n kohdalla toisen ajokaistan liikenteeltä maanantaista perjantaihin kello 9-15.

Euroopan kemikaalivirasto laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden kandidaattilistaa

Euroopan kemikaalivirasto on laajentanut erityistä huolta aiheuttavien aineiden niin sanottua kandidaattilistaa. Listalla on nyt 201 ainetta.

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä

Päällystystyö aiheuttaa haittaa liikenteelle Raisiossa Kerttulantien ja Kisakadun kiertoliittymässä maanantaista alkaen.

Eloranta: Työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin tartuttava EU:ssa

Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) haluaa, että EU tarttuu vahvasti työelämän ja sosiaalipolitiikan epäkohtiin. Eloranta osallistui lauantaina Turun Eurooppa-foorumin

Nostotyö sulkee ajokaistan Tukholmankadulla maanantaina

Nostotyö sulkee oikeanpuoleisen ajokaistan Tukholmankadulla Jaakkoo-Taaran kohdalla maanantaina kello 9 alkaen.

Lottoarvonnassa löytyi yksi täysosuma

Lottoarvonnassa (kierros 34/2019) löytyi yksi täysosuma. 3,6 miljoonan euron voiton tuonut rivi pelattiin S-market Karkkilassa.

Urheilu

Jälkipeli: Lahjakkaan Dan-Ola Eckermanin ura ja elämä päättyi varhain

Turun Palloseuran lahjakas maalivahti Dan-Ola Eckerman oli tuttu näky lehtien otsikoissa vielä 1990-luvun alussa. Kun ura eteni kohti valtakunnan eliittiä, kohtalo puuttui peliin. Tuula Eckerman, Danin aviovaimo ja yhteisen lapsen äiti, muistelee haikeudella traagisia tapahtumia.

Turun Räntämäen kaupunginosassa sijaitseva kaunis keskiaikainen Maarian kirkko oli täpötäynnä. Kaikki Dan-Ola Eckermania (1964–94) viimeiselle matkalle saattamaan saapuneet eivät edes mahtuneet sisälle kirkkoon. Eletään alkukesää vuonna 1994. Nuoren urheilijan elämä päättyi aivan liian varhain.

TPS-juniorit kamppailevat viikonloppuna SM-karsinnoissa

Useampi TPS:n juniorijoukkue aloittaa viikonloppuna virallisen kilpailukautensa SM-karsinnoissa. Tulessa ovat tyttöjunioreista B-tytöt sekä pojista B Akatemia, C1-pojat sekä C2-pojat.

HC TPS Turku Oy kasvatti liikevaihtoaan ja kavensi tappioitaan, Erkka Westerlund liittyy seuran hallitukseen

Erkka Westerlund.

HC TPS Turku Oy:n taloudelliseen tasapainoon tähtäävä tervehdyttämisprosessi etenee. Päättyneellä tilikaudella turkulaisseuran liikevaihto kasvoi ja tulos parani.

TPS jalkapallon kunniagalleria julkistetaan syyskuussa

TPS jalkapallo avaa erityisen ansioituneita henkilöitä varten oman mustavalkoisen Kunniagallerian syyskuussa.

Puukkokatsomo: Kisa muiden joukossa

Kansainvälinen yleisurheilukausi on Dohan MM-kisojen ajankohdasta johtuen poikkeuksellisen pitkä. Pitkä kausi miellyttää varmasti monia yleisurheilun ystäviä, mutta kärsijöitäkin löytyy.

Joel Laitinen Interin edustuksen harjoitusvahvuuteen

PEPO Lappeenrannan kapteeni Joel Laitinen harjoittelee loppukauden FC Interin edustusjoukkueen mukana. Laitinen pelaa kuitenkin PEPO:n mukana jäljellä olevissa Kakkosen otteluissa, ellei vielä tulevassa kuun vaihteessa toisin sovita.

Täysosuma
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...
Kevään kestävä kissa.
Kevään kestävä kissa.
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
- Kevät tuli jo, niin minäkin. Mutta miks jengi on yhä talvipalttoossa?
Ei mikään viivelähtö.
Ei mikään viivelähtö.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Oli kovat alennusprosentit, kun kärryillekin tuli kiire.
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Siitä prinssistä tulin kysymään...
Lepuuttaahan tälläkin.
Lepuuttaahan tälläkin.
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
Jaa ei? No mitäs mä näillä suksilla sitte teen?
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
On niin kuuma toukokuu, että meni sateenkaarikin soiroksi.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.
Just nyt ei tarvitse palvella, kiitos.