Pop up -viinibaari Möte avaa Hansakorttelissa
Hansakorttelin Thaliatorille avautuu perjantaina 28. marraskuuta pop up -viinibaari Möte. Jouluinen kohtaamispaikka palvelee keskiviikosta lauantaihin joulunalusviikolle asti. Toteutus syntyy Hansakorttelin ja kesäisen Kirkkopuiston Terassin yhteistyönä.
– Olemme Hansakorttelissa tehneet joulukokonaisuuden kehittämisestä useita eri asiakastutkimuksia sekä osallistuttaneet asiakkaistamme koostuvan Hansaraadin toimenpiteiden ideointiin. Yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi kuluttajat nostivat jouluvalaistuksen ja -tunnelman ohella jouluiset maut ja tuoksut, ja juuri tähän toiveeseen vastaamme pop up -viinibaari Mötellä, Hansakorttelin kaupallinen päällikkö Mirva Järvinen kertoo tiedotteessa.
Mötessä nautitaan viinin lisäksi Rolling Cheese -juustokaupan juustoista ja leikkeleistä, paikallisesta hapanjuurileivästä, oliiveista sekä kauden hengessä glögistä ja sen kylkeen sopivista vaihtuvista herkuista. Juustovalikoima koostuu voimakkaista ja persoonallisista juustoista ja tulevat pientuottajilta Ranskasta ja Englannista.
Listalle tuodaan myös yllätys – ylellisenä herkkuna tunnettu kaviaari, jota myydään ilman katetta – omakustannehintaan.
– Ajateltiin, että jos tuodaan tällainen Michelin-ravintoloihin liitettävä luksusraaka-aine niin halvalla kuin mahdollista kauppakeskukseen, voisi se olla ihan hauska juttu, sanoo viinibaarin suunnittelua vetävä Samuli Pasanen.
Möten kaviaari tulee EU:sta ja luvassa on ainakin paria eri laatua Belgiasta ja Bulgariasta. Edullisin purkki maksaa noin 20 euroa.
– Sampi on poikkeuksellinen kala, se alkaa tuottamaan mätiä lajista riippuen vasta 10–20 vuoden ikäisenä. Tämä selittää myös sen hintaa, Pasanen jatkaa.
Kaviaarit ovat maultaan ja väriltään poikkeuksellisen erikoista mätiä. Monesti tähtitieteellisen hintansa vuoksi sillä on maine rikkaiden raaka-aineena. Möten väki toivookin hintatempauksen tuovan uteliaita turkulaisia kokeilemaan kaviaareja matalalla kynnyksellä.
Viinilistalaa on edullisia ja helposti lähestyttäviä viinejä. Samalla Möte on tilannut yksittäisiä pulloja harvinaisempia ja hieman ikääntyneitä huippuviinejä: näitä avataan lasitarjoiluun läpi joulukuun. Tarjolle tulee myös glögiä, alkoholittomia juomia ja pari olutvaihtoehtoa.
– Kaikki viinit ovat tarjolla laseittain, Pasanen kertoo.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

















