Perinteet pitävät paikkansa osana joulupöytää
HKFoodsin joulututkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat jouluun perinteiden kautta. Lähes koko kansa on yhtä mieltä siitä, että jouluruoka kuuluu kattaa niin kuin aina ennenkin. Kinkku on edelleen joulupöydän kiistaton ykkönen, kakkossijaa pitää porkkanalaatikko, pronssisijan nappaa joulupuuro ennen lanttulaatikkoa. Liha kuuluu joulupöytään monessa muodossa.
Lähes joka viidennessä kodissa on karjalanpaistia, joka viides tarjoilee maksalaatikkoa, 18 prosenttia paistaa lihapullia ja 13 prosenttia herkuttelee kalkkunalla. Graavilohi on joulun kirkkain kalatähti, sen kattaa pöytään 45 prosenttia suomalaisista. Sen sijaan lipeäkala on enää harvojen herkku, sitä löytyy vain neljän prosentin joulupöydästä.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

















