Muista säilyttää jouluruoat oikein
Moni keskittyy jouluruokien valmistukseen, mutta unohtaa yhden kriittisen tekijän: turvallisen säilytyksen. Jouluruokia nautitaan usein monta päivää, joten vääränlainen säilytys voi pilata juhlan ja aiheuttaa jopa terveysriskin, muistuttaa Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry tiedotteessaan.
Hyvä hygienia alkaa jääkaapin puhdistuksesta ja järjestämisestä. Älä unohda jääkaappia joulusiivouksessa.
Kun elintarvikkeet ovat selkeässä järjestyksessä, jääkaappia ei tarvitse pitää turhaan auki eikä kylmä pääse karkaamaan kaapista. Jääkaappia ei tulisi täyttää seiniä myöten, jotta ilma pääsee kiertämään kaapissa.
Aseta lämpötila tarpeeksi kylmäksi. Säädä jääkaapin lämpötila +2 - +6 asteeseen, jotta jouluruoat, kuten kala, liha ja juustot säilyvät. On tavallista, että kaapin lämpötila asetetaan turhan lämpimäksi. Ota huomioon myös kaapin ominaisuudet: tavallisissa jääkaapeissa ylin hylly ja ovihyllyt ovat lämpimimpiä paikkoja ja alin hylly puolestaan kylmin. Puhaltimilla varustetuissa malleissa ilma kiertää kaapissa, jolloin lämpötila on kaikkialla tasaisen kylmä.
Hyödynnä edistyneitä ominaisuuksia. Esimerkiksi pikakylmennys-toiminnon avulla jääkaapin lämpötila saadaan nopeasti mahdollisimman kylmäksi tuntien ajaksi. Ominaisuudesta on hyötyä erityisesti, kun jääkaappiin laitetaan kerralla suuri määrä elintarvikkeita. Nykyajan jääkaapeissa on myös erityisen kylmiä laatikkoja, joissa lämpötila on nolla-asteen paikkeilla.
Nosta tarjolle vain kerralla syötävä määrä. Koko ruokamäärä ei turhaan lämpene pöydällä, kun esimerkiksi vain osa kinkkua tai osa kalatuotteista on tarjolla.
Aamuset-kaupunkimedia (AKM)



















