White Linen -drinkki saa arominsa ginistä ja kurkusta
Raikkaan drinkin siivittämänä kohti pitkiä pyhiä. The White Linen -drinkki keksittiin Kalifornian Sacramentossa ja siitä tuli erityisen suosittu 2000-luvun alussa. Drinkki kootaan tuoreesta kurkusta, Hendrick`sin ginistä, sitruunamehusta, siirapista, seljankukkalikööristä ja viimeistellään soodavedellä.
Seljankukkalikööri on kevyttä ja hedelmäistä ja tämän juoman tärkein ainesosa; ilman seljankukkalikööriä drinkistä puuttuisi juuri se maku joka tekee siitä todella herkullisen. Myös kurkku, joka survotaan drinkin pohjalle, antaa erityisen raikkaan fiiliksen.
Sokerisiirappi on helppo keittää kattilassa, ja siitä riittää useaan drinkkiin. Sokerisiirappi säilyy jääkaapissa hyvänä pari viikkoa.
White linen
4 cl Hendrick’sin giniä
3 cl sitruunamehua
1,5 cl sokerisiirappia
1,5 cl St. Germain -seljankukkalikööriä
kolme kurkkuviipaletta
soodavettä
Laita kurkkuviipaleet shakeriin ja murskaa kurkut. Täytä shakeri puolilleen jäillä, lisää joukkoon gini, sitruunamehu, siirappi ja likööri. Ravista. Kaada siivilän läpi jäillä täytettyyn lasiin. Kaada päälle vielä soodavettä. Koristele kurkulla ja sitruunalla.
Sokerisiirappi
sokeria
vettä
Mittaa kattilaan sokeria ja vettä. Sokerin ja nesteen suhde on 1:1 eli molempia tulee saman verran (esim. 1 dl sokeria ja 1 dl nestettä). Keitä seosta kattilassa, kunnes sokeri sulaa nesteeseen ja liemi sakenee siirappimaiseksi.
Anna sokerisiirapin jäähtyä ja siivilöi se puhtaaseen pulloon tai kannelliseen astiaan. Siirappi säilyy jääkaapissa hyvänä pari viikkoa.
Henriikka Fingerborg

















